استاندار اصفهان ؛
مجمع شهرهای تاریخی ایران ، آغازگر جریانی هدفمند برای باز آفرینی بافت تاریخی
اصفهان (پانا) - استاندار اصفهان گفت: مجمع شهرهای تاریخی ایران» طرحی مشترک میان وزارت کشور، شهرداری اصفهان و دیگر شهرهای تاریخی است که آغازگر خوبی برای یک جریان هدفمند در بازآفرینی بافتهای تاریخی خواهد بود.
مهدی جمالی نژاد استاندار اصفهان در گفتگو با خبرگزاری پانا گفت: ««مجمع شهرهای تاریخی ایران» طرحی مشترک میان وزارت کشور، شهرداری اصفهان و دیگر شهرهای تاریخی است که آغازگر خوبی برای یک جریان هدفمند در بازآفرینی بافتهای تاریخی خواهد بود.
وی افزود: «از میان ۱۴۶۰ شهری که در کشورمان داریم، هر کدام بهسان موزهای بیسقف، جاذبههای ارزشمندی را در خود جای دادهاند. برخی از این شهرها دارای آثاری بینظیر و بافتهای تاریخی منحصربهفردی هستند که متأسفانه احیای آنها گاه مورد غفلت قرار گرفته است. »
مهدی جمالی نژاد بیان کرد: «مجمع شهرهای تاریخی ایران با همین هدف تشکیل شده است. این کار مشترک بین سازمان شهرداریها، وزارت کشور و شهرداری اصفهان به عنوان پیشتاز و بسیاری از شهرداریهای کشورمان که خوشبختانه آثار خود را تا حد زیادی حفظ کردهاند، صورت گرفته است. »
استاندار اصفهان تصریح کرد: «قرار بر این است که این مجمع تشکیل شود و تعدادی از این شهرها در کنار هم قرار گیرند و به بافتهای تاریخی خود توجه ویژهای داشته باشند. اگر نیاز به احیا باشد، این کار انجام شود و سپس به سایر شهرهای تاریخی گسترش یابد. یقیناً این مجمع گسترش وسیعی پیدا خواهد کرد و تعداد بیشتری از شهرها را شامل خواهد شد.. »
مهدی جمالی نژاد استاندار اصفهان اظهار کرد: «علاوه بر موضوعات سختافزاری و کالبدی و بازآفرینی بافتهای فرسوده، قرار است روی میراث معنوی نیز کار شود و روایتهای آنها زنده و بیان شود. در کنار اقدامات کالبدی، اقدامات فرهنگی نیز در این شهرها انجام خواهد شد. »
وی ادامه داد: «یکی از مهمترین تأثیرات این کار، توجه ویژه به تاریخچه و پیشینه خودمان است؛ اینکه نیاکانمان چه زحماتی کشیدهاند و ما باید این میراث را برای آیندگان حفظ کنیم.
مهدی جمالی نژاد افزود: «خوشبختانه شهر اصفهان در طول یک دهه گذشته به این سمت و سو حرکت کرده است. اقداماتی که میبینیم، اکثراً توسط دوستان محیط زیست و بافتهای تاریخی انجام شده و کمتر شاهد تخریب این بافتها هستیم. در دورههایی آثار تاریخی ما مورد بیمهری قرار میگرفت و تخریب میشد، اما خوشبختانه اخیراً توجه ویژهای به آنها شده است. نه تنها شهرداری، بلکه ثمنها و انجمنها نیز در این عرصه ورود جدی داشتهاند. »
استاندار اصفهان در آخر خاطرنشان کرد: «امیدوارم دست به دست هم دهیم و این شهر اسطورهای را برای آیندگان حفظ کنیم. »
در ادامه علی قاسمزاده شهردار اصفهان افزود: «در جهان، مجمعی برای شهرهای تاریخی وجود دارد، اما در ایران با وجود سابقه تاریخی طولانی و شهرهای فوقالعاده، چنین تشکلی نداشتیم. سال گذشته، به ابتکار اصفهان، اینایده مطرح شد و اساسنامهای تدوین و به وزارت کشور ارسال شد. »
علی قاسمزاده بیان کرد: «مجوز و مصوبه برای تشکیل مجمع شهرهای تاریخی ایران دریافت شد. چند ماه پیش، جلسهای ابتدایی به عنوان هیئت مؤسس برگزار شد و امروز اولین جلسه رسمی مجمع شهرهای تاریخی ایران با حضور شهرداران این شهرها تشکیل شد. »
شهردار اصفهان اظهار کرد: «در این جلسه، اساسنامه به تصویب خواهد رسید و دبیرخانه و محل آن مشخص خواهد شد. امیدواریم از طریق این همگرایی و همافزایی، از بافتهای تاریخی کشور به عنوان سرمایه ملی صیانت کنیم و آنها را نهتنها زنده نگه داریم، بلکه مناسب زندگی و سرزنده و پویا کنیم. »
علی قاسمزاده شهردار اصفهان خاطرنشان کرد: «اصفهان حدود هزار و نهصد هکتار بافت تاریخی دارد که در این مساحت، هزار و دویست خانه تاریخی و دهها عمارت، کاخ، میدان و محور تاریخی وجود دارد. »
ارسال دیدگاه