کارآفرینی جوان یزدی با کشت طلای قرمز
یزد(پانا)-کارآفرین یزدی موفق شد با دریافت تسهیلات اشتغال کمیته امداد از سه هکتار زمین زیر کشت زعفران یک و نیم کیلو زعفران خشک مرغوب (طلای قرمز) برداشت کند و امیدوار است سال آینده از هر هکتار هشت الی ۱۱ کیلوگرم زعفران برداشت کند.
این کارآفرین یزدی که بهعنوان فرزند مددجو تحت حمایت کمیته امداد بوده است، گفت: دریکی از روستاهای محروم بخش گاریزات در خانوادهای ۱۳ نفره زندگی میکردم، به دلیل مشکلات زندگی بیشتر از پنج کلاس نتوانستم تحصیل کنم، پدرم یک کشاورز زحمتکش بود که به رحمت خدا رفته بود و مادرم سرپرستی خانواده را بر عهده داشت.
وی افزود: به دلیل خشکسالی، زندگی در روستا بسیار مشکل بود و بهناچار از روستا به شهر مهاجرت کردیم،۱۳ ساله بودم که به همراه خانواده به شهر یزد آمدم باراهنمایی آشنایان تحت حمایت کمیته امداد قرار گرفتیم.
این کارآفرین بابیان اینکه در یزد به یادگیری نقاشی ماشین و فعالیت در این حرفه مشغول شدم، افزود: حدود چهار سال در این کار فعالیت کردم، دو سال هم به همراه دو تا از برادرهایم برای کار کشاورزی به جیرفت رفتم، سال ۷۴ بود که به خدمت سربازی رفتم و پس از بازگشت از خدمت سربازی دوباره به کار نقاشی ماشین مشغول شدم، چون فرد زرنگ و فعالی بودم در کنار این کار به فروش لوازم دسته دوم ماشین هم مشغول شدم.
وی تصریح کرد: اواسط سال ۸۴ بود که راننده ماشین تانکر شرکت نفت شدم، در کنار رانندگی به تحصیلاتم ادامه دادم و در رشته کشاورزی مشغول تحصیل شدم و هماکنون این تحصیلات در مقطع کارشناسی ادامه دارد، قبل از تحصیل بههیچوجه علاقهای به کشاورزی نداشتم، اما با تحصیل در این رشته علاقه و ذوق خاصی به کشاورزی پیدا کردم.
وی ادامه داد: یک روز تصمیم گرفتم یک نهال گردو بگیرم و آن را در زمینی که در روستا داشتیم بکارم، مادرم با کنایه به من گفت: تو که حاضر نیستی حتی به درختهای داخل باغچه آب بدهی چطور شده که میخواهی نهال گردو بخری، درهرصورت بهجای یک نهال ۲۲ نهال گردو خریداری کردم.
این کارآفرین افزود: مادرم وقتی این تعداد نهال را دید تعجب کرد، من هم با اطمینان خاطر و شوقی که داشتم به او گفتم که میخواهم آنها را در روستا بکارم. نهالها را به روستا بردم، زمین را با لودر مسطح کردم و نهالها را کاشتم و آب دادم در این بخش به این نکته اشارهکنم که قبل از این شاید سالی یکبار هم به روستا نمیرفتم، اما با کاشتن نهالهای گردو هرچند روز یکبار همراه مادرم برای آبیاری به روستا میرفتم وقتی دیدم گردوها برگ داده و قشنگ شده، لذت این کار برایم دوچندان شد و هرروز به علاقه من به کار کشاورزی افزوده میشد.
وی گفت: وقتی دیدم درختهای گردو به ثمر نشسته تصمیم گرفتم چند نهال آلوچه و زردآلو و گل محمدی هم در کنار آنها بکارم، با توجه به تحصیلاتی که در رشته کشاورزی داشتم برای آبیاری درختها از شیوه آبیاری قطرهای استفاده میکردم.
وی افزود: سال سوم بود که درختها را کاشته بودم، مصمم شدم تعداد بیشتری درخت بکارم، برای همین با لودر هشت ردیف دیگر زمین را کندم و تمام زمین را سیب کاشتم، کمکم درخت هلو هم به این مجموعه افزوده شد، در کنار زمین یک استخر ذخیره آب ساختم و آب را از طریق لوله پلیمری به زمین منتقل میکردم که کمک خوبی برای آبیاری زمین بود.
این کارآفرین یزدی ادامه داد: با پیشنهاد کارشناسان جهاد کشاورزی تصمیم گرفتم یک مزرعه زعفران را نیز در کنار درختان باغی داشته باشم، اما این کار هزینه داشت و علاوه بر آن نیاز به نیروی انسانی برای توسعه کار داشتم، به همین منظور تصمیم گرفتم به کمیته امداد مراجعه کنم و از تسهیلات مشاغل روستایی برای توسعه کارم استفاده کنم، سال ۹۷ بود که کمیته امداد با وام اشتغال من موافقت کرد و مبلغ ۱۵۰ میلیون تومان تسهیلات اشتغال روستایی به ازای بهکارگیری دو نفر از مددجویان تحت حمایت این نهاد به من پرداخت کردند که بدین ترتیب مشکل هزینه و نیروی انسانی موردنیاز من حل شد.
وی گفت: با دریافت وام اشتعال از کمیته امداد، نسبت به اصلاح لولهکشی و انشعابات، خرید کود مناسب و بذر موردنیاز (پیازچه زعفران) و سایر هزینههای مزرعه زعفران و مابقی درختها اقدام کردم و خوشبختانه امسال موفق شدم از سه هکتار زمین زیر کشت زعفران یک و نیم کیلو زعفران خشک که مرغوبترین زعفرانهاست برداشت کنم و امیدوارم سال آینده از هر هکتار حدود هشت الی ۱۱ کیلوگرم زعفران برداشت کنم.
وی تصریح کرد: از اینکه توانستم دو نفر از مددجویان کمیته امداد را بهعنوان نیروی کار استخدام کنم و آنها را بیمه کنم خوشحالم، در زمان برداشت محصول زعفران که حدود ۲۰ روز طول میانجامد تعداد بیست نفر دیگر را هم که اغلب از بچههای محروم و پیرزنهای روستا هستند بهصورت موقت برای برداشت، خشککردن و جدا کردن زعفران به کار میگیرم، همچنین برای برداشت محصول گل محمدی که ۸۰۰۰ بوته گل محمدی است به مدت یک ماه کارگر موقت برای برداشت و خشککردن گل محمدی به کار میگیرم، فصل برداشت محصولات باغی نیز دوباره تعدادی کارگر برای چیدن محصولات به کار میگیرم و از اینکه واسطه رزق و روزی بندگان خدا هستم بسیار خوشحالم.
این کارآفرین افزود: در نظر دارم با توسعه کارم بتوانم در آیندهای نزدیک فضایی را برای کار فرآوری و بستهبندی محصولات زراعی و باغی فراهم کنم و محصولات فرآوری شده همچون غنچه گل محمدی، گلگاوزبان، گلاب و عرق بیدمشک را با برند مخصوص حتی به کشورهای دیگر صادر کنم، درخواست ثبت برند "کشت و صنعت زعفرانیه" را به مسئولان مربوطه دادم تا بهعنوان شرکت ثبت شود، دوست دارم از قبال این کار برای تعداد زیادی از افراد ایجاد شغل کنم.
وی ادامه داد: در کنار کار باغی و زراعی داخل استخر آبیاری ماهی کپور پرورش میدهم و در این بخش هم موفق عمل کردم. نکته قابلتوجه دیگر اینکه با تلاش و پشتکاری که داشتم موفق شدم تعداد ۱۰۲ کندوی زنبورعسل را نیز در کنار مجموعه کاری خود داشته باشم و خوشبختانه بهترین و مرغوبترین محصول عسل را در منطقه تولید میکنم و به قیمت خوبی به فروش میرسانم، امسال ۲۰ میلیون تومان عسل به فروش رساندم.
این کارآفرین بابیان اینکه همواره صداقت و درستی را رمز موفقیت و برکت در کارم میدانم، افزود: هماکنون که ۴۲ سال سن دارم سعی میکنم روستاییان دیگر را به درستکاری و کسب مال حلال تشویق کنم، وقتی سایر روستاییان محصول زعفران من را دیدند به این کار ترغیب شدند و من موفق شدم در منطقه گاریزات ۱۸ تن پیاز زعفران به فروش برسانم.
وی ادامه داد: با توجه به تجربهای که درزمینهٔ کشت زعفران پیدا کردم سعی کردم تجربه خود را به سایر روستائیان انتقال دهم، تعدادی از روستاییان هم که زمین داشتند بهصورت رایگان پیاز زعفران دادم تا آن را بکارد، وقتی نتیجه کار را دیدند، بسیار از من تشکر کردند، یکی از دوستانم که یک کیلو پیاز زعفران از من گرفت، امسال حدود ۳۰۰ کیلو پیاز زعفران از من خریداری کرد.
وی افزود: ازآنجاییکه با آفتهای درختی و انواع سموم زراعی و باغی آشنایی کامل داشتم، علاوه بر استفاده در باغهای خودم، سایر روستائیان را به استفاده از این سموم برای دفع آفات سفارش و راهنمایی کردم که پس از مدتی ثمره این کار نمایان شد، بهعنوانمثال در خصوص محصول بادام که در سال قبل از بهکارگیری سموم، محصول محدودی بهدستآمده بود با بهرهگیری از سموم توانستم یک و نیم تن محصول بادام از باغ برداشت کنم و همچنین موفق شدم نقش مهمی در احیای بادامهای منطقه داشته باشم.
وی در پایان گفت: خوشبختانه درزمینهٔ فروش زعفران و سایر محصولات مشکلی ندارم و حتی مشتری خارج از استان هم دارم، امیدوارم هرروز به موفقیتهای بیشتری در زندگی و زمینه کاری دست پیدا کنم.
ارسال دیدگاه