کاشت درخت در ۳۰ هزار تشتک خالی جنگل های شرق اصفهان
اصفهان (پانا) - مدیرعامل سازمان پارک ها و فضای سبز شهرداری اصفهان گفت: با پرواز پهپاد بر فراز جنگل های شرق اصفهان، سه هزار و ۱۰۰ درخت خشک و نیمه خشک که بر اثر تنش آبی سال های اخیر از بین رفته اند، در این جنگل ها شناسایی شد.
به گزارش اداره ارتباطات رسانه ای شهرداری اصفهان، فروغ مرتضائی نژاد با اشاره به اینکه در سال های اخیر با توجه به خشکسالی و نبود آب لازم برای آبیاری جنگل های شرق اصفهان شایعه خشک شدن چند ده هزار اصله درخت در این بخش مطرح شد، اظهار کرد: سازمان پارک ها و فضای سبز شهرداری اصفهان برای بررسی دقیق این موضوع با کمک یک شرکت اقدام به تصویربرداری از جنگل های شرق با استفاده از پهپاد کرد.
وی ادامه داد: این تصویربرداری از ارتفاع ۶۰ متری صورت گرفت و توانست نوع گیاهان، شاخه های خشک شده هر درخت و در مجموع وضعیت کیفی و کمی درختان جنگل های شرق اصفهان را تصویربرداری کند.
مدیرعامل سازمان پارک ها و فضای سبز شهرداری اصفهان افزود: طی این تصویربرداری سه هزار عکس گرفته و ۱۱۰ پرواز با استفاده از پهپاد از ۷۰۰ هکتار جنگل های شرق شامل فضای سبز میدان میوه و تره بار شهر، باغ تندرستی، باغ رضوان و ... انجام شد.
کاشت درخت در ۳۰ هزار تشتک خالی جنگل های شرق اصفهان
وی با اشاره به اینکه با استفاده از این روش مشخص شد که به دلیل خشکسالی و کم آبی سه هزار و ۱۰۰ درخت خشک و نیمه خشک شده است، اظهار کرد: در مجموع جنگل های شرق اصفهان ۳۱۰ هزار درخت دارد که خشک شدن آن ها به تنش های شدید آبی در سال های گذشته برمی گردد.
مرتضائی نژاد با بیان اینکه یکی از نتایج حاصل از تصویربرداری با استفاده از پهپاد، شناسایی تشتک های خالی در جنگل های شرق بود، گفت: ۳۰ هزار تشتک خالی در این جنگل ها وجود دارد که به هر دلیلی در آنها کشت نشده و باید به مرور زمان در آنها درخت کاشته شود.
وی بیان کرد: تاکنون پنج هزار درخت برای پر کردن تشتک های خالی کشت شده است و در صورت تامین اعتبار در بودجه سال آینده و جابجایی ردیف های امسال درختان بیشتری کاشته خواهد شد.
افزایش دبی آب از تصفیه خانه های اصفهان برای آبیاری جنگل های شرق
مدیرعامل سازمان پارک ها و فضای سبز شهرداری اصفهان در مورد چاره اندیشی برای آبیاری درختان شرق هم گفت: با افزایش دبی آب از تصفیه خانه های شمال و جنوب اصفهان، حدود ۶۰ لیتر بر ثانیه آب به جنگل های شرق خواهد رسید.
وی با بیان اینکه آبیاری جنگل های شرق با سیستم تحت فشار صورت می گیرد، افزود: اگر جای تشتک های خالی در شرق درختی کاشته نشود، به علت اینکه روش آبیاری به صورت تحت فشار و سیستمی است، این آب در تشتک های خالی هدر می رود از همین رو کاشت درخت در فضاهای خالی هم به لحاظ محیط زیستی و نیز مصرف بهینه آب، به صرفه تر است.
ارسال دیدگاه