واکسیناسیون از عوارض شدید بیماری و مرگ و میر آنفولانزامی کاهد
یزد (پانا) - معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی یزددر کنفرانس علمی آنفلونزا گفت : واکسیناسیون از عوارض شدید بیماری و مرگ و میر می کاهد و موارد بستری را تا ۵۰ درصد کاهش می دهد.
به گزارش روابط عمومی معاونت بهداشتی- معاون بهداشتی دانشگاه در این کنفرانس گفت: در سال ۲۰۱۹ سازمان بهداشت جهانی به ۱۰ خطر اشاره کرده که بیماری آنفلوانزا جزو آنهاست بنابراین باید همه همکاران در حوزه بهداشت و درمان هشیار باشند تا با توجه به رسیدن فصول سرد مراقبت جدی در برابر این بیماری انجام دهیم.
محمدرضا دهقانی اظهار داشت: آخرین تجربه جهانی، بروز پاندمی این بیماری در سال ۲۰۰۸ میلادی بود که ۸۴ کشور جهان را آلوده کرد که منجر به ۱۸۰ هزار مرگ در جهان و ۱۴۰ مورد در کشور ما شد.
وی تصریح کرد: با توجه به افزایش موارد قطعی بیماری آنفلوانزا در سال جاری در استان یزد، زنان باردار، سالمندان بالای ۵۰ سال، کودکان، بیماران مبتلا به بیماریهای مزمن ریوی، قلبی، خونی، کلیوی، کبدی و متابولیک مهمترین گروه های در معرض خطر بیماری آنفلوانزا هستند.
دهقانی ادامه داد: واکسیناسیون از عوارض شدید بیماری و مرگ و میر می کاهد و موارد بستری را تا ۵۰ درصد کاهش می دهد.
وی افزود: بهترین زمان واکسیناسیون سالیانه علیه بیماری آنفلوانزا در مهر ماه است، هر چند تزریق این واکسن در هر موقع از طول سال موثر خواهد بود و می توان با آموزش توصیه های بهداشتی به بیماران از قبیل رعایت آداب سرفه، استفاده از ماسک، شستشوی مداوم دستها، ماندن در منزل و عدم حضور در اماکن شلوغ و تجمعی می توان از انتشار این بیماری در جامعه جلوگیری بعمل آوریم.
کنفرانس علمی تقویت نظام کنترل و مراقبت بیماری آنفلوانزا ویژه مدیران گروه های آموزشی، فوکال پوینت های علمی شهرستانها، پزشکان اورژانس و کارشناسان حوزه بهداشت و درمان تشکیل شد.این کارگاه یکروزه به منظور آمادگی هرچه بیشتر در مقابله با اپیدمی ها و یا پاندمی احتمالی بیماری آنفلوانزا جهت کارشناسان بهداشت و درمان تشکیل شد.
ارسال دیدگاه