رئیس سازمان امور اجتماعی کشور مطرح کرد؛
تدوین طرحی برای مقابله با کاهش ازدواجها در کشور
سمنان (پانا) - رئیس سازمان امور اجتماعی کشور از تدوین طرحی برای مقابله با کاهش ازدواجها در کشور خبر داد و گفت: 25 هزار نفر از خانوادههای زندانیان زیرپوشش برنامههای حمایتی سازمان اجتماعی قرار گرفتهاند.
تقی رستموندی رئیس سازمان امور اجتماعی کشور گفت: بر اساس مشاهدات و پژوهشهای بینالمللی، روند جهانی آسیبهای اجتماعی رو به گسترش است.
وی با بیان اینکه مباحث مرتبط با تحریم و شوکهای حاصل از آن یکی از دغدغههای مردم است، گفت: بر اساس آمارهای جهانی، یک میلیارد و ۴۰۰ میلیون نفر در سراسر جهان از اختلال خلقی و روانی رنج میبرند.
رئیس سازمان امور اجتماعی کشور اضافه کرد: رشد شاخص آسیبهای اجتماعی در کشورهای پیشرفته اروپایی و آمریکایی، زنگ خطر را در سایر کشورها نیز به صدا درآورده است و بین فقر و محرومیت و آسیبهای اجتماعی رابطه مستقیمی وجود دارد.
۱۱ درصد تولید ناخالص کشور صرف مبارزه با تبعات مواد مخدر میشود
رستموندی بیان کرد: وضع اقتصادی افراد هر جامعه موجب افزایش یا کاهش سرقت و خشونت خواهد شد؛ خوشبختانه شاخصهای اقتصادی استان سمنان در مقایسه با استانهای دیگر از وضع مطلوبتری برخوردار است.
وی با بیان اینکه آسیبهای اجتماعی حوزه اقتصاد کشور را نیز درگیر خود کرده است، گفت: ۱۱ درصد تولید ناخالص کشور یعنی معادل ۱۷۰ هزار میلیارد تومان صرف مبارزه با تبعات مواد مخدر میشود.
رئیس سازمان امور اجتماعی کشور اضافه کرد: عدم توجه به آسیبهای اجتماعی منجر به چالشهای سیاسی و امنیتی برای کشور میشود و از دیدگاه کارشناسان اجتماعی کشور، نگاه اخلاقی به موضوع آسیبهای اجتماعی از اهمیت خاصی برخوردار است.
رستموندی بیان کرد: باید تلاش کرد تا بهمنظور کاهش آسیبهای اجتماعی روی گلوگاهها متمرکز شویم و یکی از مهمترین گلوگاهها، خانواده است و از اینرو، تلاش کردهایم تا آموزشهای پیش از ازدواج را جدی بگیریم.
ایجاد سامانه تصمیم در ۲۲ استان
وی گفت: مشاورههای قبل از طلاق نیز با ایجاد سامانه «تصمیم» در ۲۲ استان اجرا شده است که ابتکار مثبتی بود و خوشبختانه طی دو سال اخیر نتایج خوبی را به همراه داشته است.
رئیس سازمان امور اجتماعی کشور افزود: شاخص طلاق کشور ۱.۲ است که با اقدامات انجامشده در سراسر کشور شاهد ثابت ماندن این شاخص هستیم و این مهم نشانه تأثیرگذاری تلاش تمام دستگاههاست.
رستموندی اظهار کرد: مشکل اصلی ما در حوزه ازدواج در کشور است؛ چراکه آرام آرام شاهد بسته شدن پنجره جمعیتی در کشور هستیم و باید تلاش کرد تا با کمک خیران، انگیزهها را برای ازدواج جوانان بیشتر کنیم.
وی تصریح کرد: بر اساس طرح جدیدی، تلاش داریم تا بهگونهای اقدام شود که مؤثران هر استان با ایجاد مشوقهای ایجادشده، ازدواج را در استان حداقل تا یک هزار فقره افزایش دهند و بدین ترتیب، با کاهش شدید ازدواج در کشور مقابله شود.
یک میلیون نفر از دانشآموزان؛ در معرض آسیبهای اجتماعی
رئیس سازمان امور اجتماعی کشور اضافه کرد: ۲۵ هزار نفر از خانوادههای زندانیان کشور زیرپوشش برنامههای حمایتی سازمان اجتماعی قرار گرفتهاند و باید همگی همت کنیم تا برنامهای تدوین و بهصورت ویژه از خانواده زندانیان حمایت شود.
رستموندی بیان کرد: یک میلیون نفر از دانشآموزان کشور در معرض آسیبهای اجتماعی قرار دارند و لازم است تا اقدامات جدی برای رفع این تهدیدها به انجام برسد.
وی اضافه کرد: روند ایجادشده در حوزه آسیبهای اجتماعی در برخی مدارس و دانشگاهها موجب ایجاد دغدغه خاطر برای مسؤولان شده است.
رستموندی بیان کرد: الگوی محلهمحوری ارائهشده از سوی استان سمنان قابلیت گسترش به تمام کشور را دارد و لازم است تا مسؤولان دفتر اجتماعی استان سمنان نتایج این کار را جمعبندی و برای وزارت کشور ارسال کنند.
وی بیان کرد: خوشبختانه شاهد فعالیت گسترده خیران در استان سمنان هستیم؛ دولت بهتنهایی توان مبارزه با تمام آسیبهای اجتماعی کشور را ندارد و کلید این معما و گرهگشای مشکلات این حوزه، رجوع به مردم و استفاده از ظرفیت خیران است.
لزوم غربالگری و درمان آسیبهای اجتماعی
رئیس سازمان امور اجتماعی کشور اضافه کرد: استان سمنان با توجه به حاکم بودن فضای فرهنگی و مذهبی و بافت سنتی موجود در آن، این ظرفیت را دارد که بهعنوان یک استان پایلوت در اجرای طرحهای حوزه کاهش آسیبهای اجتماعی معرفی شود.
رستموندی بیان کرد: بر اساس توافق انجامشده با وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و سازمان بهزیستی کشور، نظام مراقبت روانی و اجتماعی کشور با هدف پایش، غربالگری و درمان آسیبهای اجتماعی ایجاد میشود.
وی گفت: از طرحها، پیشنهادات و ابتکارات استان در راستای کاهش آسیبهای اجتماعی حمایت کرده و آمادگی داریم تا این برنامههای الگویی به سایر استانهای کشور نیز ارائه شود.
ارسال دیدگاه