مدیر زراعت سازمان جهاد کشاورزی گیلان : خزانه گیری و نشاکاری برنج در گیلان باید طبق تقویم زراعی باشد
رشت (پانا) - مدیر زراعت سازمان جهاد کشاورزی گیلان گفت: کشاورزان برای آغاز عملیات خزانه گیری و نشاکاری برنج به تقویم زراعی توجه داشته و خزانه گیری خود را بر اساس تقویم زراعی با مساعد تر شدن هوا آغاز کنند.
مدیر زراعت سازمان جهاد کشاورزی گیلان در خصوص اتمام شخم اولیه شالیزارهای استان اظهار داشت: به کشاورزان پرتلاش توصیه می شود برای اتمام شخم اول شالیزارهای خود از بارندگی ها و آب های سطحی نهایت استفاده را بمنظور اتمام شخم اول شالیزارهای خود داشته باشند.
وی افزود: با توجه با بارندگی های اخیر و کاهش دمای هوا ، کشاورزان برای آغاز عملیات خزانه گیری و نشاکاری برنج حتما به تقویم زراعی که در اختیار مراکز جهاد کشاورزی دهستان ها قرار گرفته، توجه کنند و خزانه گیری خود را بر اساس تقویم زراعی با مساعد ترشدن هوا و پیش بینی های اداره کل هواشناسی آغاز کنند.
مدیر زراعت سازمان جهاد کشاورزی استان خاطرنشان کرد: کشاورزان گیلانی از خزانه گیری در روزهای سرد و بارانی خودداری کنند و حتما به اطلاعیه های هواشناسی و توصیه های کارشناسی مراکز جهاد کشاورزی توجه داشته باشند.
وی در توصیه به کشاورزان تصریح کرد: کشاورزان در پاکسازی انهار، کانال های آبیاری و محافظت از تاسیسات آبی در شرایط جوی پیش رو و همچنین اهتمام و توجه به آبگیری کامل آبندان های موجود در روستاهای خود با بهره گیری از نزولات جوی پیش رو با شوراهای روستا، دهیاران و عوامل مرتبط همکاری کنند.
گیلان ۲۳۸ هزار هکتار زمین شالیزار دارد که از این میزان، ۱۸۰ هزار هکتار آن از طریق کانال های آبرسانی از آب سد سفیدرود آبیاری می شوند و بقیه نیز از آب بندان ها و رودخانه های داخلی استان استفاده می کنند.
برای انجام کشت برنج در گیلان ابتدا دو مرحله شخم (زمستانه و بهاره) از ابتدای دی ماه در زمین های شالیزاری تا اواخر فروردین ماه انجام می شود.
پس از انجام این مرحله شخم، عملیات خزانه گیری از فروردین ماه آغاز می شود و از پنجم تا هفتم اردیبهشت ماه به بعد نیز زمان انتقال نشاء برنج به زمین های آب تخت شده است.
از این مرحله تا نیمه دوم تیرماه نیز زمان داشت برنج است و از این زمان تا نیمه شهریورماه ، کار برداشت محصول برنج انجام می شود.
هر سال از تبدیل یک میلیون و ۲۰۰ هزار تن شلتوک برداشتی استان ، حدود ۷۵۰ تا ۸۵۰ هزار تن برنج سفید به دست می آید؛ ارقام هاشمی، علی کاظمی، صدری، حسنی و دیلمانی جزو رقم های کیفی و ارقام گوهر و سپیدرود جزو رقم های پرمحصول است که در شالیزارهای گیلان کشت می شود. بیشترین رقم های کشت شده برنج در این استان، رقم های کیفی هاشمی و علی کاظمی است که افزون بر ۸۵ درصد محصول برنج گیلان را شامل می شود.
ارسال دیدگاه