رئیس سازمان مدیریت و برنامهریزی آذربایجانشرقی: لازمه بهبود فضای کسب و کار تقویت همپیوندی اقتصادی و سیاسی با جهان است
تبریز (پانا) - رئیس سازمان مدیریت و برنامهریزی آذربایجانشرقی گفت: 70 درصد مسیر بهبود فضای کسب و کار مربوط به اصلاح فضای تعامل کشور با دنیا است.
داود بهبودی در گفتوگو با خبرنگاران بیان کرد: "اگر بطور مثال گمرک و سیستم بانکی ما همواره دچار اشکال است به دلیل نبود تعاملات مؤثر با فضای جهانی است و با تقویت همپیوندیهای اقتصادی و سیاسی کشور و در نتیجه ارتقاء استانداردها در سطح جهانی خودبخود بسیاری از مسائل مربوط به فضای کسب و کار رفع میشود.
وی افزود: فضای کسب و کار شاخصهای مختلفی مثل فرایند صدور جواز تاسیس، ثبت، مالیات، بیمه، روابط خارجی، تسهیلات، نیروی انسانی و ... را در بر میگیرد و بسترهای نهادی جامعه مثل قوانین و مقررات، همچنین بار روانی موجود در جامعه بر هر یک از این شاخصها تاثیر میگذارد".
بهبودی در عین حال خاطرنشان ساخت: "یکی از الزامات رونق و توسعه اقتصادی تسهیل فضای کسب و کار است تا به دنبال آن سرمایه گذاریهای انجام گرفته اثرگذاری خود را نشان دهد؛ بنابراین یکی از وظایف مهم مدیریت عالی استان بهبود فضای کسب و کار است".
رئیس سازمان مدیریت و برنامهریزی آذربایجانشرقی با بیان اینکه پروتکلها و استانداردهای بینالمللی کسب و کار در دنیا به صورت کاملا مشخص تعریف شدهاند ولی ما به دلیل همپیوندیهای ضعیف با عرصه جهانی نتوانستهایم این استانداردها را اعمال و رعایت کنیم، افزود: "الزامات همپیوندی با جهان خود به خود منجر به پیادهسازی استانداردهای بینالمللی و در نتیجه شفافیت فضای کسب و کار میشود".
این اقتصاددان در ادامه صحبتهای خود با اشاره به بهبود رتبه استان در زمینه فضای کسب و کار تصریح کرد: "در چند سال اخیر در استان تعامل مناسبی بین اتاق بازرگانی، خانه صنعت و معدن و بدنه دولت در قالب شورای گفتوگوی دولت و بخش خصوصی برقرار شده و بدینوسیله بسیاری از مسائل مطرح شده در شورا پیگیری، حل و یا به مرکز منتقل شده و این امر در ارزیابیهای بعمل آمده سبب بهبود و ارتقای جایگاه فضای کسب و کار استان گردیده است".
ارسال دیدگاه