مدیرکل دامپزشکی خراسان جنوبی:

احداث نخستین کشتارگاه صنعتی دام خراسان جنوبی در خوسف

خوسف(پانا) - مدیرکل دامپزشکی خراسان جنوبی از احداث نخستین کشتارگاه صنعتی دام خراسان جنوبی در شهرستان خوسف خبر داد.

کد مطلب: ۸۶۱۵۴۸
لینک کوتاه کپی شد
احداث نخستین کشتارگاه صنعتی دام خراسان جنوبی در خوسف

محمد اصغرزاده ، در نشست خبری با اصحاب رسانه اظهار کرد: در حال حاضر تعداد نیروهای انسانی دامپزشکی استان، ۳۵۰ نفر هستند که از این تعداد ۱۰۰ نفر دامپزشک و مابقی در سایر رده‌های دامپزشکی هستند.

وی ادامه داد: انتخابات نظام دامپزشکی استان در آذرماه امسال برگزار می‌شود که در حال حاضر برای این انتخابات ۱۸ نفر کاندید شدند.

مدیرکل دامپزشکی خراسان جنوبی با بیان اینکه دامپزشکی از نظر حاکمیتی جایگاه رفیعی دارد، افزود: دامپزشکی، حفظ سرمایه دامی و سلامت جامعه و امنیت غذایی را بر عهده دارد.

اصغرزاده با بیان اینکه عملکرد خوب دامپزشکی در کشور می‌تواند ۲۵ درصد تولیدات در حوزه دام را افزایش دهد، تصریح کرد: جایگاه دامپزشکی در بحث سلامت یک جایگاه بی بدیل است.

وی با بیان اینکه بیش از ۹۰۰ بیماری مشترک دام و انسان وجود دارد، خاطرنشان کرد: دامپزشکی از طرح تحول سلامت هیچ بودجه‌ای را دریافت نمی‌کند در حالی که بسیاری از وظایف این حوزه بر عهده دامپزشکی است.

مدیرکل دامپزشکی خراسان جنوبی بیان کرد: هزینه‌های طرح تحول سلامت نباید به سمت درمان برود بلکه باید به سمت پیشگیری باشد چرا که همواره پیشگیری بهتر از درمان است.

اصغرزاده با بیان اینکه با پیشگیری جلوی بسیاری از آسیب‌ها گرفته می‌شود، اظهار کرد: سال گذشته یک نفر فوتی در کشور بر اثر بیماری هاری وجود داشت.

وی با بیان اینکه سال گذشته ۲۵ میلیون قطعه مرغ در کشور معدوم شد، افزود: ویروس آنفلونزای پرندگان از مهرماه و آبان ماه هرسال به بعد خود را نشان می‌دهد و به همین دلیل نیز امسال واکسیناسیون در واحدهای مرغداری انجام شد.

مدیرکل دامپزشکی خراسان جنوبی با بیان اینکه خراسان جنوبی از نظر بیماری‌های مشترک دام و انسان همچنان پاک است، اظهار کرد: بیش از یک هزار میلیارد تومان گردش مالی در صنعت طیور وجود دارد و اگر بیماری وارد این صنعت شود خسارت‌های جبران ناپذیری خواهد داشت.

اصغرزاده تصریح کرد: امسال برای نخستین‌بار قرنطینه از شمال به جنوب استان مستقر می‌شود که کارهای اولیه آن نیز انجام شده است و در مجموع سه قرنطینه ثابت در ورودی‌های استان برقرار خواهد شد.

وی با بیان اینکه در دو شهر زیرکوه و خوسف کشتارگاه دام وجود ندارد، بیان کرد: نخستین کشتارگاه صنعتی و بسته‌بندی دام سنگین و سبک استان در شهرستان خوسف احداث خواهد شد که تاکنون نیز اقدامات اولیه انجام شده و در صورت احداث، سبب ایجاد اشتغال پایدار در منطقه می‌شود.

مدیرکل دامپزشکی خراسان جنوبی با بیان اینکه احداث کشتارگاه‌ در شهرک‌های صنعتی ممنوع است، افزود: ظرفیت این کشتارگاه ۵۰۰ راس دام سبک و ۵۰ راس دام سنگین است و در آن شترمرغ نیز کشتار خواهد شد.

اصغرزاده با بیان اینکه سه واحد صنعتی طیور در استان فعالیت می ‌کند ، خاطرنشان کرد: در شش ماهه نخست امسال ۲۹ میلیون و ۱۵۶ هزار کیلوگرم خوراک طیور به ارزش ۱۴ میلیون و ۵۷۸ هزار دلار صادر شده است.

وی بیان کرد: همچنین در این مدت صادرات جوجه یک روزه یک میلیون و ۸۵۶ هزار و ۳۳۵ قطعه به ارزش ۸۱۲ هزار و ۱۴۷ دلار و مرغ منجمد ۴۱۹ هزار کیلوگرم به ارزش ۶۲۸ هزار دلار بوده است.

مدیرکل دامپزشکی خراسان جنوبی تصریح کرد: در خصوص مبارزه و پیشگیری با بیماری‌های دامی و مشترک نیز امسال یک میلیون و ۷۰۰ هزار نوبت سر واکسیناسیون انجام شد که ۹۸۰ هزار مورد آن مربوط به بیماری‌های دامی و ۷۳۰ هزار مربوط به بیماری مشترک بوده است.

اصغرزاده اظهار کرد: حدود شش هزار قلاده سگ علیه بیماری هاری و ۴۰۰ راس دام علیه بیماری‌های دامی واکسیناسیون شدند.

وی بیان کرد:۳۶۳۱ آزمایش از ابتدای امسال تاکنون در خصوص سرم شناسی، کشت میکروبی، سم‌شناسی، انگل‌شناسی، خون‌شناسی، ویروس‌شناسی و آسیب‌شناسی در حوزه دام و طیور و آبزیان انجام شده است.

مدیرکل دامپزشکی خراسان جنوبی با بیان اینکه ۵۴۰۰ کیوگرم گوشت استحصالی در استان ضبط و معدوم شده است، افزود: امسال نیز در خصوص کنترل فرآورده‌های خام دامی ۱۷ هزار و ۳۱۹ بازدید توسط همکاران دامپزشکی انجام شده که ۵۹۲ مورد از این موارد غیر بهداشتی بوده و طی آن ۱۸۵ هزار و ۱۶۸ کیلوگرم فرآورده گوشتی ضبط شد که از این تعداد ۱۱۷ نمونه‌گیری شده و ۱۲ پرونده تشکیل شده و ۲۵ تن آن نیز معدوم شده است.

تولید مرغ بدون آنتی بیوتیک در ۷ شهرستان

اصغرزاده با بیان اینکه در حال حاضر در هفت شهرستان استان مرغ بدون آنتی بیوتیک تولید می‌شود، اظهار کرد: در شش ماهه نخست امسال ۵۲۶ هزار قطعه مرغ بدون آنتی بیوتیک تولید شده است.

وی با اشاره به واکسیناسیون سراسری تب برفکی در استان، یادآور شد: بیش از ۹۰ درصد جمعیت دام موجود استان به صورت رایگان از اول مهرماه علیه تب برفکی واکسینه می‌شوند و تا ۳۰ روز کاری نیز این واکسیناسیون ادامه دارد.

ارسال دیدگاه

پربازدیدترین ها
آخرین اخبار