خوش نیت: رسالت اصلی خبرنگار تاباندن نور بر تاریک خانه های مشکلات جامعه است
برای دل خودم می نویسم
تبریز(پانا)_ محمدامین خوش نیت روزنامه نگار، مدیرمسئول سایت خبری آذرقلم و هفته نامه گلشن راز، استاد دانشگاه در حوزه خبر و رسانه و نائب رئیس اسبق خانه مطبوعات استان در نهمین جلسه دیدار و گفتگوی صمیمی دانش آموزان با چهره های موفق حاضر شد و توصیه های مفیدی ارائه کرد.
محمد امین خوش نیت کار رسانه را از سطح دبیرستان شروع کرده و تا دانشگاه به ادامه تحصیل پرداخته است و پدرش هم خبرنگار بود.
تجربه بالاتر از علم است
خوش نیت می گوید:«در کنار تحصیل باید تجربه کار نویسندگی هم باشد و نویسنده دانستن خود، با نوشتن خیلی فرق دارد.»
اگر می خواهید نویسنده شوید هر روزیک صفحه بنویسید
خوش نیت می گوید: در زمان های قدیم خاطره نویسی فن جالبی بود و بیشتر مردم آن را ادامه می دادند ولی در این عصر، تکنولوژی آفت زده ارتباطی، ما را در نوشتن ضعیف کرده؛ درست است که شبکه های مجازی مزایای گسترده ای دارد، از طرفی هم باعث شده تمام نویسندگان از روزنامه و قلم و کاغذ دور بیفتند.
سواد رسانه ای
او ادامه داد: در حوزه رسانه نمی توانیم بگوییم کدام خبر اهمیت زیادی دارد، مهم سواد رسانه ای است و قبل از اینکه خبرنویسی را بلد باشیم باید سواد رسانه ای داشته باشیم، یعنی آشنایی با رسانه های معتبر، موثق و تشخیص صحیح یا غلط بودن خبر.
وی افزود: آفت بزرگی که در ایران وجود دارد این است که در تشخیص رسانه های معتبر و موثق ناکام هستیم. شناخت خود سازمان رسانه بزرگترین عامل موفقیت برای اصحاب رسانه است.
دیدگاه و ذهنیت افراد نسبت به اخبار منتشر شده
خوش نیت می گوید:«پشت بند همه اخباری که رسانه ها منتشر می کنند، یک دیدگاه و ذهنیت وجود دارد، این دیدگاه و ذهنیت را هرکس به فراخور درک، شعور و فهم و تجربه خود می تواند تشخیص دهد که یک خبر در چه جهتی است.»
خبرنگار چشم و گوش مخاطب است
به عقیده خوش نیت، خبرنگار، هر لحظه باید حضور فیزیکی داشته باشد و در این جامعه اگر کسی بخواهد فعال رسانه ای باشد باید با مردم برای مردم و همراه مردم باشد و مشکلات آنها را درک کند.
او ادامه داد: اگر یک خبرنگار قدرت تشخیص و تحلیل مسائل را نداشته باشد حتماً باید شغل دیگری برای خود انتخاب کند ولی کسی که قدم در راه خبرنگاری می گذارد باید بتواند مسائل و مشکلات جامعه ائم از سیاسی، اجتماعی و اقتصادی را تحلیل کند.
تکنولوژی های ارتباطی در حوزه خبرنگاری
او می گوید: «بیش از ۶۰، ۷۰ سال از آمدن تلویزیون می گذرد ولی رادیو از لحاظ مخاطب و اعتباری که در بین مردم دارد رسانه برتر ایران است پس با وجود فضای مجازی از اهمیت روزنامه کاسته نخواهد شد، در نتیجه هیچ یک بر دیگری برتری و ارجحیت ندارد و خبرنگار موفق کسی است که از تمام تکنولوژی ها، عرصه ها و فرصت ها استفاده کند.»
خدا انسان را آفرید و انسان بهانه را
خوش نیت می گوید:«خبرنگار باید با قبول همه مشکلات به کار خود ادامه دهد و با رویکرد های جدید خلاقیت ایجاد کند و خبرنگاری تفریح نیست بلکه هم هنر است و هم صنعت.»
جایگاه نقد در حوزه خبرنگاری
او معتقد است: رسانه برای نقد است نه مدح و مبالغه. رسانه ها در کنار اطلاع رسانی خود مهم ترین و اولویت ترین رسالتشان نقد است.
رسانه ای که خالی از نقد است عدم اش به ز وجود است.
هر کس در هر حوزه و مکتبی که کار می کند در کنار اینکه مزایایی دارد معایبی نیز دارد و در کنار نقص و کاستی ها نقاط قوتی هم دارد در نتیجه نقدی ارزشمند است که همه گیر باشد.
او توصیه کرد: احترام گذاشتن برای بزرگسالان و پیشکسوتان در حوزه خبرنگاری واجب است ولی نباید خجالت بکشید بلکه باید با صراحت در عین ادب و کرامت سوالتان را بپرسید.
خوش نیت در پایان جلسه از برگزاری دوره های آموزش سواد رسانه و گزارش نویسی خبر داد که این موجب خوشحالی دانش آموزان خبرنگار شد.
نگارنده: معصومه نعمتی
ارسال دیدگاه