معاون سلامت اداره کل دامپزشکی یزد:

نظارت ها در سطوح مختلف از جمله کشتارگاه های دام و طیور توسط دامپزشکان ناظر انجام می شود

یزد (پانا) - معاون سلامت اداره کل دامپزشکی یزد گفت: تولید تمام فراورده های خام دامی در این استان از مزرعه تا سفره مصرف کنندگان تحت کنترل بهداشتی و نظارت دامپزشکی قرار دارد.

کد مطلب: ۸۲۹۳۲۹
لینک کوتاه کپی شد
نظارت ها در سطوح مختلف از جمله کشتارگاه های دام و طیور توسط دامپزشکان ناظر انجام می شود

محمدرضا متوسل الحسینی افزود: یکی از حوزه های مهم عملکردی دامپزشکی حوزه نظارت بر بهداشت عمومی است.
وی اضافه کرد: کارشناسان تمامی فرایندهای تولید، حمل و نقل و توزیع فراورده های خام دامی را از نظر بهداشت کنترل می کنند.
وی یادآور شد: این نظارت ها در سطوح مختلف از جمله کشتارگاه های دام و طیور توسط دامپزشکان ناظر انجام می شود تا از خروجی بهداشتی و کنترل شده محصول اطمینان حاصل شود.
وی با بیان پیام« نظارت دامپزشکی از مزرعه تا سفره » به عملکرد شاخص نشانه گذاری لاشه ها و لفاف گذاری مرغ اشاره کرد و افزود: این اقدام امکان تاریخ و بارکد گذاری و ردیابی محصول را فراهم کرده و باعث ارتقا کیفیت نظارت شده است .
متوسل الحسینی اظهار کرد : در ۲ماهه اول سال۹۷ ، بر ۳۲ هزار و ۸۰۸ رأس دام در کشتارگاه های استان نظارت بهداشتی شد و هزار و ۲۹۷کیلو گرم لاشه و آلایش به دلایل بهداشتی از چرخه مصرف حذف شد.
وی ادامه داد: همچنین در حوزه توزیع ، نگهداری و عرضه فراورده های خام دامی ۱۰ هزار و ۶۳۱ مورد بازدید شد و۲۵۳ مورد غیر بهداشتی در سطوح مختلف مورد تذکر و آموزش قرار گرفت.
به گفته وی در این بازرسی ها ۱۰ هزار و ۵۹۷ کیلوگرم فراورده خام برای قضاوت ضبط و پس از ۱۷۸ مورد نمونه برداری و انجام آزمایش ، ۹ هزار و ۶۴۸ کیلوگرم معدوم و ۲۶ مورد پرونده تخلفات به مراجع قضایی ارجاع شد.
معاون اداره کل دامپزشکی استان ادامه یادآور شد: در حوزه طیور از یک میلیون و ۱۴۹ هزار قطعه طیور کشتار شده، با انجام فرایند های نظارت بهداشتی ۱۶ هزار و ۲۰۳ قطعه لاشه غیر بهداشتی از چرخه مصرف خارج شد .
به گفته وی یزد در ایجاد و توسعه صنعت پرورش بلدرچین پیشتاز است، اولین استانی است که در کشتار بلدرچین و کبک گام برداشت و کشتارگاه های اختصاصی این ۲پرنده توان سرویس دهی به سایر استان ها را داراست.
همچنین مسئول امور کشتارگاه های اداره کل دامپزشکی یزد گفت : پیش سردگذاری تمامی لاشه ها در کشتارگاه ها جهت مقابله با بیماری تب خونریزی دهنده کریمه کنگو ادامه دارد.
سید مهدی موسوی پور اظهار کرد: با شروع فصل گرما و آغاز رشد و فعالیت کنه و انگل های خارجی بدن دام به عنوان انتقال دهنده ویروس تب کریمه کنگو، طبق برنامه مقابله و پیشگیری ، تشدید نظارت ها و آگاهی رسانی به افراد در معرض خطر در دستور کار است.
وی تصریح کرد: با وجود خطرناک بودن این بیماری در انسان، کنترل آن با رعایت فرایند بهداشتی، امنیت زیستی ، اطلاع رسانی و آموزش به افراد در معرض خطر و مرتبطان با دامپروری، کشتار، استحصال گوشت قرمز و انجام فرایند پیش سرد گذاری لاشه ها در کشتارگاه های دامی ، امکان پذیر است.
این مسئول با اشاره به اینکه فرایند پیش سردگذاری لاشه ها که در تمام کشتارگاه ها انجام می شود به مردم اطمینان داد که انجام صحیح و کامل دوره ۲۴ ساعته پیش سردگذاری در کشتارگاه ها، سبب می شود، ویروس های بیماری زا از جمله ویروس تب خونریزی دهنده کریمه کنگو در لاشه ها از بین برود.
موسوی پور با تاکید بر آنکه محصول شناسنامه دار، نشانه نظارت کامل است، از مردم خواست هنگام خرید به مهر و نشانه لاشه دقت کنند و از ذبح دام غیرمجاز و خریداری لاشه گرم و بدون پیشینه مشخص خودداری کنند .

ارسال دیدگاه

پربازدیدترین ها
آخرین اخبار