سی و یکم اردیبهشت ، روز جهانی اهدای عضو و زندگی
فیروزکوه(پانا)- دین مبین اسلام اهمیت فوق العاده ای برای نجات جان انسان ها قائل است، چنانچه در قرآن کریم،اشاره شده،هرگاه کسی باعث بقای نفسی شود مانند آن است که باعث نجات جان تمام انسان ها شده است.
هر سال تعداد زیادی از بیماران نیازمند به پیوند عضو که در لیست انتظارهستند، جان می سپارند و این در حالی است که اعضای سالم افراد دچار مرگ مغزی زیر خاک مدفون می شوند و هرکس در هر سنی می تواند در صورت بروز مرگ مغزی و با رضایت بستگان اهدا کننده عضو باشد.
شرایط پزشکی فرد در زمان مرگ مغزی تعیین کننده قابلیت وی برای اهدا خواهد بود و اعضای قابل اهدا شامل: کلیه ها، کبد، قلب و دیگر اعضا می باشد و نیز اهدای عضو بر اساس قانون پیوند اعضاء بیماران فوت شده و یا بیمارانی که مرگ مغزی آنان مسلم است مصوب ۱/۱۷/ ۱۳۷۹ در مجلس شورای اسلامی و شورای نگهبان امری قانونی است.
در سطح جهانی رقمی نزدیک به ٥٠ درصد بیماران مرگ مغزی اعضای بدنشان اهدا میشود و با این حال اهدای اعضای بیماران مرگ مغزی در ایران نوپاست و به همین دلیل میتوان به رشد آمار اهدای اعضای بیماران مرگ مغزی بسیار امیدوار بود، اما این امر نیازمند فرهنگ سازی در این زمینه است تا شاهد نجات جان بیماران نیازمند باشیم.
شایان ذکر است، کارت اهدای عضو یکی از بزرگترین نمادهای فرهنگی در زمینه ارتقای فرهنگ اهدای عضو میباشد و از زمان راه اندازی واحدهای فراهم آوری اعضای پیوندی در کشورمان مراکز مختلفی شروع به ثبت نام و صدور کارت اهدای عضو نمودند و در روزها و ماههای اول تعداد ثبت نام به بیش از ۱۰۰ نفر در ماه نمی رسید، اما با شروع تبلیغات فرهنگی و برگزاری جشن نفس، تعداد بیشتری از مردم نیک اندیش سرزمینمان با این امر مقدس آشنا شدند و تعداد افراد متقاضی کارت اهدای عضو به بیش از ۵۰۰ نفر در روز رسید.
/خبرنگار:فاطمه شاه حسینی/
ارسال دیدگاه