مربی جوان املشی، مخترع اولین فرآورده پروبیوتیکی درمان زخمهای سوختگی
گیلان (پانا) - یک مربی گیلانی به همراه تیم تخصصی واحد فناور رایکا ژن فارمد اولین محصول پروبیوتیکی در درمان زخمهای سوختگی را اختراع کردند.
نرجس محمدی بندری یکی از مربیان پرورشی مدارس املش از استان گیلان است. دکترای میکروبیولوژی دارد و علاقه مند به کار تحقیق و پژوهش است.
وی در گفت وگو با پانا در مورد دستاورد علمی، تحقیقی اش و اینکه چطور به فکر تولید این محصول افتاده، گفت: «از آنجایی که یکی از مشکلات اصلی بیمارستان سوانح و سوختگی درمان بیماران دارای زخم های عفونی شده و دارای بیوفیلم باکتریایی (مجموعه ای از باکتری ها) است و درمان این بیماران بسیار پرهزینه و دشوار است و آنتی بیوتیک های موجود نمی توانند به طور کامل با عفونت ها مبارزه کنند، بنابراین نیاز به درمان های جدید بسیار حائز اهمیت به نظر می رسد. از این رو هدف، طراحی و ساخت داروی طبیعی ارزان قیمت، با قابلیت استفاده آسان برای تمامی اقشار جامعه است که بتواند مشکلات درمانی آنها را تا حد زیادی برطرف کند.»
محمدی بندری در ادامه گفت: «این فراورده (اسپری) به عنوان اولین محصول پروبیوتیکی با نام اولیه رژفادرم حاصل مطالعه بیش از ۱۰ ساله محققین
واحد فناور رایکا ژن فارمد است که از سال ۱۴۰۰ تحت حمایت پارک علم و فناوری گیلان قرار گرفته است و در مرکز تحقیقات سوختگی و پزشکی بازساختی تحت نظارت دانشگاه علوم پزشکی گیلان و وزارت بهداشت وارد فاز مطالعات بالینی شده است.»
وی افزود: «محصول مذکور به عنوان فراورده پایه است و استحصال دیگر اشکال دارویی همچون ژل، پانسمان های آماده، پماد و... از آن امکان پذیر است. پس از گذراندن آزمایشهای لازم، این محصول در دسترس عموم قرار خواهد گرفت. ما به امید این هستیم که این محصول بتواند سبب بهبود سریع زخم های سوختگی شود و به مردم کمک کند تا سریعتر از زخم های سوختگی بهبود یابند.»
محمدی بندری همچنین در مورد مشکلات و موانعی که در راه انجام این کار تحقیقی پیش رو داشتند، افزود: «از مشکلات پیش روی ما می توان به فرایند طولانی و سخت اخذ مجوزهای لازم و در ادامه به مشکلات مالی و سختی های دریافت تسهیلات از سازمان های موجود اشاره کرد.»
وی برای علاقه مندان کار تحقیق توصیه کرد وگفت: «با اتکا به پروردگار متعال و شناخت راه، بدون ترس وارد عرصه تحقیق و تولید در زمینه تخصصی خود شوند که این مساله هم باعث اشتغال خود و چندین نفر دیگر میشود و هم موجب رشد اقتصادی جامعه خواهد شد.»
دانش آموز خبر نگار: بنیامین مهرآئین شلمانی
ارسال دیدگاه