معاون سواد آموزی اداره کل آموزش و پرورش استان زنجان:
گام موفقیتآمیز سوادآموزی نیازمند همراهی همه دستگاههای استانی است
زنجان (پانا) - معاون سوادآموزی اداره کل آموزش و پرورش استان زنجان از همه دستگاه های ذیربط استان خواست سوادآموزی استان را برای برداشتن گامهای موفقیتآمیز بعدی همراهی کنند.
علی حیاتی، معاون سوادآموزی اداره کل آموزش و پرورش استان زنجان در این کارگاه با اشاره به اینکه زنجان رتبه اول ارزیابیها در حوزه نهضتسوادآموزی در کشور را در سال ۱۴۰۱ کسب کرد، گفت: قطعا این موفقیت در سایه همکاری آموزشیاران و تلاشهای آنها محقق شده است.
حیاتی با بیان اینکه چشمانداز ما رسیدن به استان سفید و عاری از بیسوادی در گام اول رسالت نهضت سوادآموزی تا پایان سال ۱۴۰۴ است، اظهار کرد: فرصت خدمت در اداره سوادآموزی با هیچ یک از سایر تجارب خدمتی در بخشهای دیگر آموزش و پرورش قابل مقایسه نیست و خدمت در این حوزه هم به جهت قداست آن و هم به جهت تاثیرگذاری در رشد و توسعه کشور بسیار سخت ولی با ارزش است.
وی تصریح کرد: امروز، هم شناسایی و جذب افراد نیازمند به آموزش سخت است، هم آموزش و به نتیجه رسیدن در ارزشیابی. اما آموزشدهندگان با روحیه جهادی این دشواریها را پشت سر گذاشتهاند و در سوادآموزی استان زنجان حدود ۸۶ درصد از حجم پیشبینی شده در سالجاری را تحت پوشش قرار دادهایم که با وجود کمبود آموزشدهنده و رسیدن به لایههای سخت جذب بیسوادان و کم سوادان، موفقیت بسیار بزرگی است.
معاون سوادآموزی ادارهکل آموزشو پرورش استان با بیان اینکه گام نخست باسوادی خواندن، نوشتن و محاسبه کردن است، گفت: افقی که برای سال ۱۴۰۴ ترسیم شده است، رسیدن به استان سفید در این گام است و امیدواریم که در گام نخست (خواندن، نوشتن و محاسبه کردن) در این بازه زمانی به استان سفید برسیم.
این مقام مسئول با بیان اینکه طبق تعاریف سامان جهانی یونسکو امروزه سواد به سوادهای دوازدهگانه از جمله سواد عاطفی، تربیتی، رسانهای، اقتصادی، سیاسی و ... تقسیم میشود، عنوان کرد: سه دوره تحصیلی داریم که دوره نخست تحصیلی سوادآموزی است که این دوره شامل افراد بیسواد یا کمسواد میشود.
وی با بیان اینکه گروه هدف اصلی ما در دوره «سوادآموزی» افرادی هستند که مدرک تحصیلی آنها پایینتر از سوم ابتدایی است، گفت: امسال سازمان سوادآموزی برای استان زنجان ۶۶۰۰ نفر در سه دوره حجم تعریف کرده است.
این مقام مسئول با بیان اینکه ۱۲۹ نفر آموزشدهنده فعال در سطح استان اقدام به آموزش این افراد کردهاند، اما این تعداد کفاف آموزش ۶۶۰۰ نفر را نمیدهند، گفت: در این راستا ۱۶۰ نفر از معلمان سراسر استان که در مقطع ابتدایی به ویژه در روستاهای محروم مشغول خدمت هستند، استفاده شده است.
حیاتی ضمن تشکر از همه شرکای راهبردی سوادآموزی از همه صاحب نظران، مسئولان و ذی نفوذان استان درخواست کرد که سوادآموزی استان را برای برداشتن گامهای موفقیت آمیز بعدی همراهی کنند.
معاون سوادآموزی ادارهکل آموزشو پرورش استان در پایان با بیان دغدغه آموزشیاران در زمینه تبدیل وضعیت آنان و جذب در بدنه آموزشپرورش، توضیح داد: این موضوع یکی از اولویتهای کاری در سوادآموزی محسوب میشود که در همین راستا نامهنگاریهایی با وزارت آموزش و پرورش توسط مدیر کل محترم مبنی بر جبران کمبود نیروی انسانی با بهرهگیری از ظرفیت آموزشیاران انجام شده است.
گفتنی است با حضور معاون سواد آموزی اداره کل آموزش و پرورش استان و هیئت همراه، مجید مرادی مدیر آموزش و پرورش شهرستان ابهر و علی انصاری رئیس اداره سواد آموزی شهرستان ابهر ، کارگاه توانمندسازی آموزش دهندگان فعال سواد آموزی مناطق ابهر و خرمدره در محل سالن امام علی(ع) آموزش و پرورش شهرستان ابهر برگزار شد.
ارسال دیدگاه