اتصال ۲هزار روستای آذربایجانغربی به اینترنت گامی در راستای توسعه پایدار
ارومیه (پانا)- اتصال ۲هزار روستای آذربایجانغربی به اینترنت گامی در راستای توسعه پایدار و افزایش رفاه در روستاهاست که هم اکنون با سرعت شگرفی در این استان پیگیری می شود.
فناوری اطلاعات و ارتباطات به خصوص اینترنت در صورت برنامه ریزی و بر اساس روش مستند در جوامع روستایی می تواند زمینه توسعه آنها را در ابعاد مختلف همگام با رفع محرومیت فراهم کند، که البته این امر نیازمند بررسی همه جانبه به صورت علمی در مناطق روستایی بوده که به دنبال آن باید ساختارها، فرهنگ سازی و توانمندسازی روستاها ایجاد و سپس به توسعه اینترنت در مناطق روستایی همت گماشت.
این استان دارای سه هزار آبادی و روستای دارای سکنه است که به گفته مسوولان استانی ۸۸ درصد از این آبادی ها به شبکه ملی اطلاعات وصل هستند.
افزایش اشتغال، کاهش شکاف دیجیتالی، توسعه خدمات مبتنی بر فناوری اطلاعات برای افزایش رفاه روستاییان، توسعه زیرساختهای ارتباطی از اهداف اتصال روستاها به شبکه ملی اطلاعات است.
بهره مندی روستاییان استان آذربایجان غربی از این تکنولوژیها در این روزهای کرونایی منجر به افزایش در آمد آنان شده است، چرا که به علت محدودیتها قادر به حضور در بازار و مکانهای عمومی نیستند و محصولاتشان را هم حتی با کمک فناوریهای نوین و شبکه های اینترنتی به فروش می رسانند.
این موضوع کوچکترین نفع بهره مندی از شبکه های دیجیتالی برای ساکنان روستاهاست که بیشترین تعداد جمعیت استان را به خود اختصاص داده اند.
ابراهیم رضایی از روستاییان استان است که همزمان با شغل معلمی به کشاورزی نیز اشتغال دارد. وی معتقد است دسترسی روستانشینان به اینترنت پرسرعت نعمتی است که در سایه توجه نظام اسلامی در بعد از انقلاب به روستاها حاصل شده است.
وی بیان کرد: در ایام کرونایی آموزش دانش آموزان وابسته به این فناوریهاست و اگر دسترسی به اینترنت نبود بسیاری از دانش آموزان مجبور به ترک تحصیل برای کسب درآمد می شدند.
رضایی اظهار کرد: هم اکنون در روستاها شاهدیم خانواده ها با کمک اینترنت و شبکه های دیجیتالی و مجازی معیشتشان بهبود پیدا کرده است و این نویدی است برای رفاه روستاییان.
وی با بیان اینکه فرزندان روستاییان در صورت عدم رفاه خانوادگی و مشکلات اقتصادی مجبور به ترک تحصیل می شوند، گفت: خوشبختانه امسال دانش آموزانش در کنار تحصیل و بهر مندی روستا از اینترنت توانسته اند هم درس بخوانند و هم کار کنند و به معیشت خانواده کمک کنند.
این معلم ارومیه ای توسعه دسترسی به شبکه دیجیتالی و اینترنت را دارای ابعاد مختلف اقتصادی و فرهنگی و اجتماعی برای روستاییان بیان کرد و گفت: لازم است توجه بیشتری به نقاط محروم استان در این زمینه انجام شود تا عدالت محوری نمود عینی چشمگیرتری داشته باشد.
مدیرکل ارتباطات و فناوری اطلاعات آذربایجانغربی در خصوص توسعه زیرساخت های ارتباطی در این استان گفت: با تلاش مسوولان تاکنون بیش از ۲ هزار روستای این استان به شبکه ملی اطلاعات متصل شده است.
قاسم جلیلینژاد افزود: با این آمار ۸۸ درصد از روستاهای آذربایجانغربی به شبکه ملی اطلاعات متصل شده است.
وی ادامه داد: افزایش اشتغال، کاهش شکاف دیجیتالی، توسعه خدمات مبتنی بر فناوری اطلاعات برای افزایش رفاه روستاییان، توسعه زیرساختهای ارتباطی از اهداف اتصال روستاها به شبکه ملی اطلاعات است.
مدیرکل ارتباطات و فناوری اطلاعات آذربایجانغربی بیان کرد: وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات در بحث شبکه ملی اطلاعات ۹۰ درصد از تعهدات خود را در لایه تامین زیرساخت های ارتباطی انجام داده است.
جلیلینژاد اضافه کرد: شبکه ملی اطلاعات در سه لایه زیرساخت، خدمات و محتوا پیشبینی شده است که لایه اول یعنی تامین زیرساختهای لازم برای این شبکه از تعهدات وزارت ارتباطات به شمار می رود.
وی تاکید کرد: تا امروز ۹۰ درصد این برنامه با انجام دهها طرح کلان در ماههای گذشته اجرایی شده است.
مدیرکل ارتباطات و فناوری اطلاعات آذربایجانغربی با اشاره به اینکه خدمت اینترنت پرسرعت در روستاهای استان تا پیش از چند سال گذشته ارائه نمیشد، گفت: در حال حاضر ۲ هزار و ۶۲۳ روستای این استان به شبکه پهنباند اینترنت دسترسی پیدا کردهاست.
جلیلینژاد افزود: ظرفیت شبکه انتقال و پهنای باند ورودی استان و پوشش شبکه پهنباند اینترنت در آذربایجانغربی نسبت به زمان مشابه در سال ۱۳۹۲ به ۱۲ برابر رسیده است، که کاهش شکاف دیجیتالی بین شهر و روستا و توسعه دولت الکترونیک را به دنبال داشتهاست.
۹۰ درصد مدارس آذربایجان غربی به اینترنت وصل هستند
وی با اشاره به توسعه روزافزون استفاده از شبکه اینترنت در مدارس شهری و روستایی آذربایجان غربی، گفت: تعداد مدارس روستایی متصل به اینترنت و شبکه ملی اطلاعات در استان به یکهزار و ۷۹۹ مورد رسیده است که این میزان ۹۰ درصد مدارس را تشکیل میدهد.
وی ادامه داد: این طرح در راستای تامین زیرساختهای هوشمندسازی مدارس روستایی بالای ۲۰ خانوار و شهرهای زیر ۲۰ هزار نفر با پیمانکاری اپراتورهای ثابت و همراه در آذربایجانغربی با تامین اعتبار از محل طرح USO اجرایی میشود.
مدیرکل ارتباطات و فناوری اطلاعات آذربایجان غربی تاکید کرد: اولویت تامین هزینههای اتصال مدارس به شبکه ملی اطلاعات از محل اعتبارات طرح USO مختص مدارس روستایی و محروم است.
جلیلینژاد افزود: مازاد بر تامین زیرساخت اتصال به شبکه ملی اطلاعات که جزء تعهدات وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات است، بهره مندی از ظرفیت پهنباند ۲ مگابایتی و استفاده تا حجم ۳۰ گیگابایت از دیگر خدمات وزارت ارتباطات برای توسعه هوشمندسازی مدارس است.
رفع مشکل نقاط کور ارتباطی در آذربایجان غربی
معاون مدیرکل فناوری اطلاعات و ارتباطات آذربایجانغربی در خصوص نقاط کور ارتباطی جادههای این استان گفت: ۲۰۰ کیلومتر نقطه کور در استان احصا و مشکل پوشش ۷۰ درصد آن رفع شدهاست.
محسن امام وردی بیان کرد: باقی نقاط کور محورهای آذربایجان غربی با وجود انجام کامل تعهدات اپراتورهای ارتباطی طبق پروانه سازمان تنظیم مقررات رادیویی، نیازمند تامین زیرساخت برق و جاده دسترسی است که در صورت تامین آن توسط دستگاههای مرتبط مشکل این مناطق نیز رفع میشود.
وی اظهار کرد: احداث خط فیبرنوری برای توسعه پهنباند روستایی در برنامه این استان وجود دارد که تا به امروز بیش از ۵۵ کیلومتر آن اجرایی شده است.
وی افزود: در مجموع ۳٠٠ کیلومتر فیبرنوری برای توسعه پهن باند روستایی در آذربایجانغربی احداث میشود.
توسعه ارتباطی در مناطق روستایی و محروم در اولویت وزارت ارتباطات است
کارشناس حوزه ارتباطات و مشاور رسانهای و روابط عمومی اداره کل ارتباطات و فناوری اطلاعات آذربایجانغربی نیز با بیان اینکه توسعه ارتباطی در مناطق روستایی و محروم در اولویت وزارت ارتباطات است، اظهار کرد: طبق برنامه ششم توسعه مقرر بود ۸۰ درصد روستاهای بالای ۲۰ خانوار از اینترنت پر سرعت برخوردار شوند.
علی عزتاللهزاده با اشاره به ظرفیت نفوذ تلفن همراه در آذربایجانغربی اضافه کرد: هم اکنون ظرفیت نفوذ اپراتورها در این استان ١٣٠ درصد است.
وی تاکید کرد: اکنون همه شهرهای آذربایجانغربی به نسل سوم و چهارم تلفن همراه مجهز شده و مشکلی در این رابطه وجود ندارد.
زیرساختهای ارتباطی و اینترنتی ارائه شده به روستاها و مناطق محروم استان آذربایجان غربی از جمله خدمات ارزنده و دستاوردهای وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات در جهت توسعه دولت الکترونیک و ایجاد تسهیلات ارتباطی برای مردم مناطق محروم است.
در سال ۱۳۹۰ با تصویب مجلس شورای اسلامی و ابلاغ معاونت توسعه مدیریت و منابع انسانی رییس جمهوری ساختار وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات در استان ها تغییر کرد و ادارات کل ارتباطات و فناوری اطلاعات استان ها به عنوان نماینده تام الاختیار وزیر و ناظر بر زیرمجموعه های پست، پست بانک و شرکت ارتباطات زیر ساخت (بخش دولتی) و شرکت های خصوصی حوزه ارتباطات و فناوری اطلاعات تاسیس شد.
تمامی وظایف سازمان های وابسته به وزارت از قبیل سازمان تنظیم مقررات، سازمان فناوری اطلاعات و غیره از طریق این ادارات کل در استان ها پیگیری می شود و در همین راستا وظایف این ادارات کل جهت تحقق اهداف بخش ارتباطات و فناوری اطلاعات در چهار بعد نظارت امنیتی و حفاظتی، نظارت مدیریتی، نظارت برنامه ای و نظارت مقرراتی تعریف شده است.
ادارات کل ارتباطات و فناوری اطلاعات آذربایجان غربی به عنوان نماینده عالی بخش حاکمیت با هدف ایجاد هماهنگی در اجرای برنامه ها و سیاست های بخش ارتباطات و فناوری اطلاعات بین کلیه واحدهای تابعه در استان تشکیل و مدیران کل استانی به عنوان نماینده ارشد وزارت متبوع وظیفه پاسخگویی به مقام وزارت و مقامات ارشد استان را عهده دار است.
ارسال دیدگاه