جلب همیاری اهالی محلات حاشیهای در کاهش آسیبها ضروری است
اردبیل(پانا) - استاندار اردبیل بر جلب اعتماد و همیاری اهالی محلات حاشیه شهرها از سوی دفاتر تسهیلگری در اجرای برنامههای کاهش آسیبهای اجتماعی و مشکلات محلات تاکید کرد.
به گزارش استانداری اردبیل، اکبر بهنامجو، استاندار اردبیل در جلسه کارگروه اجتماعی و فرهنگی استان که با محوریت بررسی اقدامات انجام گرفته در محلات حاشیه شهر برگزار شد، افزود: برنامه های حل مشکلات و آسیبهای محلات مطابق واقعیت و با مشارکت اهالی محله اجرایی شود.
او بیان کرد: با توجه به اینکه برخی از اهالی محلات حاشیه شهرها زیرمجموعه دستگاههای حمایتی هستند، مشارکت این دستگاهها در رفع مشکلات باید جلب شود.
استاندار اردبیل با اشاره به اقدامات انجام گرفته در خصوص احصا وضعیت زندگی در محلات حاشیه شهر اردبیل تصریح کرد: در این مطالعات وضعیت بهداشت محیط، نیازمندیهای اولیه منطقه و آسیبهای اجتماعی مشخص شده است.
بهنامجو مهاجرت از روستاها و سایر نقاط استان به اطراف شهرها را از جمله علل بروز حاشیهنشینی دانست و شناسایی مشکلات مبدا مهاجرت و رفع آن را در کاهش مهاجر فرستی با اهمیت دانست.
او گفت: با اینکه برخی مهاجرت ها معقول و منطقی بوده، ولی مهاجرفرستی در حد بالا نیازمند بررسی مشکلات مبدا و حل آن است.
استاندار اردبیل اظهار کرد: در برخی مناطق با اینکه مشکلات مناطق مبدا حل می شود ولی جاذبه های کاذب در بروز مهاجر پذیری تاثیرگذار است.
او مدیریت تدریس رشته های دانشگاهی متناسب با شغلها را در ماندگاری افراد در محل سکونت خود تاثیرگذار دانست و افزود: آمایش رشته های تحصیلی از جمله برنامه هایی است که در این خصوص باید انجام شود.
مهدوی راد، معاون پیشگیری از وقوع جرم دادگستری استان نیز در این جلسه راهکار مقابله با حاشیهنشینی در حال توسعه را نیازمند کنترل مبادی مهاجرفرست عنوان کرد.
او انتخاب چند مبدا مهاجرفرست به عنوان پایلوت برای رفع مشکلات و حل بیکاری یادآور شد و گفت: اگر مشکلات از مبادی حل شود، به احتمال زیاد مهاجر فرستی هم به تبع کاهش می یابد.
معاون پیشگیری از وقوع جرم دادگستری استان توزیع متعادل امکانات در سطح استان و حفط کمربند سبز با تعامل امور اراضی و منابع طبیعی را از جمله اقدامات لازم برای کنترل و جلوگیری از توسعه حاشیه نشینی دانست.
محمد سیمزاری، مدیرکل اجتماعی و فرهنگی استانداری اردبیل نیز در این جلسه از انتخاب ۹ محله حاشیه نشین در شهر اردبیل برای شناسایی و کاهش مشکلات حاشیه نشینی خبر داد.
او افزود: تمامی بخش ها از جمله مدیریت شهری و روستایی، کار، تعاون و رفاه اجتماعی، آموزش و پرورش، شهرداری و نهادهای حمایتی از جمله بهزیستی و کمیته امداد امام خمینی (ره) در کاهش آسیبهای محلات حاشیه ای همکاری دارند.
در این جلسه مدیران سه دفتر تسهیلگری در سه محله پرآسیب اردبیل گزارشی از آسیب ها، اقدامات و راهکارهای پیشنهادی برای رفع آسیب ها ارائه کردند.
ارسال دیدگاه