خراسان جنوبی ،چهارمین استان معدنی کشور است
بیرجند(پانا) ـ دبیر شورای معادن استان خراسان جنوبی خبر داد بر اساس آخرین آمار رسمی ۶ درصد مجموع معادن کشور، ۵.۱ درصد از ذخایر قطعی، ۲.۴ درصد استخراج اسمی و ۸.۵ درصد اشتغال در حوزه معادن کشور مربوط به خراسان جنوبی است و چهارمین استان معدنی کشور محسوب میشود.
به گزارش روابط عمومی شورای معادن استان خراسان جنوبی، عباس جرجانی دبیر شورای معادن استان خراسان جنوبی در خصوص تعیین تکلیف معادن راکد اظهار کرد: طی ۶ سال گذشته معادنی در استان خراسان جنوبی به دلایل مختلف راکد و غیرفعال یا نیمه فعال بودهاند که با پیگیریهای صورت گرفته از سال گذشته تاکنون حدود ۴۰ واحد از این معادن به چرخه تولید بازگشتند.
دبیر شورای معادن خراسان جنوبی بر ضرورت فعالسازی هرچه سریعتر سایر معادن راکد از سوی بهرهبرداران تاکید و بیان کرد: این مهم با برگزاری جلسات تعیین تکلیف با حضور بهرهبرداران به منظور فعالسازی مجدد معادن، برگزاری مزایدههای عمومی همچنین آزادسازی محدودههای معدنی به منظور ورود سرمایهگذاران دارای صلاحیت و توان فنی و مالی در اولویت و دستور کار جدی این سازمان در سال جاری نیز است.
براساس آخرین آمار رسمی ۶ درصد مجموع معادن کشور، ۵.۱ درصد از ذخایر قطعی، ۲.۴ درصد استخراج اسمی و ۸.۵ درصد اشتغال در حوزه معادن کشور مربوط به خراسان جنوبی است و چهارمین استان معدنی کشور محسوب میشود.
خراسان جنوبی به دلیل قرار گرفتن در موقعیت خاص زمین شناسی و اینکه از ۶۵ نوع ماده معدنی شناخته شده در کشور حدود ۵۰ نوع آن در این استان است، به عنوان بهشت معادن نام برده میشود.
مجموعه متنوع و ارزشمند از مواد معدنی شامل زغالسنگ، سنگ آهن، دولومیت، آندالوزیت، انواع سنگهای تزئینی شامل گرانیت، مرمریت، تراورتن مرمر و مجموعه کانیهای کمنظیر از جمله کرومیت، منیزیت، آزبست، هونتیت در کنار ذخایر ذخایر فلزی مس، طلا، سرب، سیلیس، فلورین، پتاس و سرب و روی و خاکهای صنعتی، ارزش این خاک کویری را به وضوح نشان میدهد.
ارسال دیدگاه