برای اولین بار کاشت زرشک در سطح ۸۰۰۰ مترمربع در نی‌ریز

نی ریز( پانا) - مدیر جهادکشاورزی شهرستان نی‌ریز از کاشت ۵۰۰ اصله نهال زرشک بی‌دانه پفکی در سطح ۸۰۰۰ مترمربع  برای اولین بار درمزرعه ویگ، حومه نی‌ریز خبرداد و گفت در شرایط کنونی لزوم تغییر الگوی کشت و حرکت به‌سمت محصولات مقاوم به خشکسالی، بیش از پیش احساس می‌شود.

کد مطلب: ۱۱۶۶۸۹۱
لینک کوتاه کپی شد
برای اولین بار کاشت زرشک در سطح 8000 مترمربع در نی‌ریز

به گزارش اداره جهاد کشاورزی نی ریز، علیرضا بصیری امروز با اعلام این خبر افزود: زرشک بی‌دانه از جمله درختچه‌هایی است که قابلیت رشد و تولید در زمین‌های کم بهره با آب شور را داراست و توجه بیشتر به آن ضمن بالا بردن ظرفیت تولید محصولات کشاورزی در حفاظت از خاک منطقه نیز می‌تواند موثر باشد.
او گفت: نیاز آبی زرشک بی‌دانه، نسبت به درختان یا درختچه‌های میوه مشابه، پایین است و در سال‌های خشک، کشاورزان زرشک‌کار تنها با سه نوبت آبیاری باغ در طول تابستان هم محصول را می‌توانند برداشت‌کنند و حتی به‌هنگام وقوع اتفاقات پیش‌بینی‌نشده مثل خشک شدن چاه آب و عدم امکان آبیاری در طول سال زراعی؛ این درختچه مقاوم توانسته‌است با تحمل خسارت و با اتکا به ذخایر رطوبتی خاک و آب محدود حاصل از نزولات جوی زنده بماند.
او افزود: این محصول در مناطقی که ارتفاع آن از سطح دریا بیشتراز ۱۵۰۰ متر است بهتر پرورش پیدا می‌کند و برای تولید میوه کافی و عملکرد بالا به محلی آفتابی با جریان هوای خوب احتیاج دارد؛ در برابر باد مقاومت خوبی داشته و از آن به عنوان حصار و بادشکن نیز استفاده می‌شود، اما وزش بادهای گرم، به‌ویژه در هنگام گل‌دهی، میزان تولید و کیفیت میوه آن را به‌شدت مورد تاثیر قرارمی‌دهد.
بصیری اظهار کرد: زرشک بی‌دانه طالب خاکهای نسبتا سبک لومی - شنی با زهکشی خوب در مناطق کوهپایه‌ای است و در خاک گچی و آهکی نیز به‌خوبی رشد می کند. همچنین EC وPH بالا را نیز تحمل کرده و نیازی به خاکهای غنی ندارد و در مجموع گیاه کم‌توقعی است.
مدیر جهاد کشاورزی شهرستان نی ریز خاطرنشان‌کرد: اگر چه زرشک از گیاهان مقاوم به کم آبی است ولی در سه تا چهار سال ابتدای کاشت، بسته به بافت خاک و شرایط آب و هوایی، دور آبیاری آن، ۷تا۸ بار در روز است و در سالهای بعد معمولا هر ۱۲ تا ۱۵ روز یک بار آبیاری می شود؛ گاهی فاصله دو نوبت آبیاری به ۲۰ روز و بیشتر هم می رسد که البته به کاهش عملکرد منجر می شود.
این مقام مسئول ابراز کرد: زرشک بی‌دانه به‌صورت نهال، در بهمن‌ماه کاشته‌ می‌شود و از سال پنجم محصول آن اقتصادی با متوسط تولید دو تا سه تن در هکتار است و برداشت آن بر اساس مشاهده برخی خصوصیتهای ظاهری مثل تغییر رنگ از قرمز روشن به قرمز تیره، نرم شدن بافت میوه و غلیظ شدن محتویات داخل آن (ایجاد حالت چسبندگی بیشتر در صورت فشرده شدن میوه در میان دو انگشت) و کاهش میزان ترشی طعم آن صورت‌می‌گیرد و درمجموع، بسته به شرایط آب‌وهوایی منطقه، برداشت این محصول معمولا از پانزدهم مهر تا نیمه آبان‌ماه انجام می شود.
زرشک به‌دلیل رنگ و طعم دلپذیرش سالهاست که زینت‌بخش سفره‌های ایرانیان است؛ میوه زرشک طبیعتی سرد و خشک دارد و در طب سنتی مقوی کبد، قلب، صفرابر و مسکن حرارت معده است؛ از برگ آن به‌تنهایی یا مخلوط با داروهای مناسب برای زخم روده استفاده می‌شود؛ همچنین برای میوه زرشک خاصیت منقبض‌کننده عروق قائل‌بوده و بربرین (ترکیب دارویی موجود در آن) را به عنوان مقوی معده توصیه کرده اند، جویدن برگ زرشک باعث سفتی لثه ها می‌شود و برگ آن به‌عنوان قابض و در درمان عوارض ناشی از فقدان ویتامینC نیز کاربرد دارد.

ارسال دیدگاه

پربازدیدترین ها
آخرین اخبار