سرپرست اداره منابع طبیعی و آبخیزداری شهرستان ملارد:
اجرای پروژههای آبخیزداری برای جلوگیری از سیلاب مهم و ضروری است
ملارد(پانا)- شهرستان ملارد جز شهرستانهای بیابانی و یکی از کانونهای ایجاد گرد و غبار استان تهران است و از کمبود منابع آب زیرزمینی رنج میبرد.
به گزارش اداره آبخیزداری ملارد، فضلالله محمدی، سرپرست اداره منابع طبیعی و آبخیزداری شهرستان ملارد، با اشاره به کنترل سیلاب و مقابله با کم آبی به عنوان رهآورد عملیات آبخیزداری و آبخوانداری که در سطح این شهرستان انجام شده است گفت: اقدامات خوب و مؤثری در سطح برخی حوزههای آبخیز این شهرستان به مرحله اجرا درآمده است که شاهد عملکرد مثبت این اقدامات هستیم.
او اقدامات آبخیزداری را راهکاری اساسی و اصولی برای برون رفت از بحران کمآبی و مقابله با خشکسالی دانست و یادآور شد: در سالهای اخیر و به دنبال خشکسالیهای پی در پی شاهد کاهش منابع آبهای زیرزمینی در منطقه بودهایم که نقش آبخیزداری در مقابله با کم آبی و تقویت سفرههای آب زیرزمینی بسیار مهم است.
محمدی افزود: با توجه به اینکه شهرستان ملارد جز شهرستانهای بیابانی و یکی از کانونهای ایجاد گرد و غبار استان تهران است و از کمبود منابع آب زیرزمینی رنج میبرد، اقدامات انجام شده توانسته از هدر رفت روان آبها جلوگیری و موجب تقویت سفرههای آب زیرزمینی و همچنین بهبود پوشش گیاهی شود که این دستآوردها کمک شایانی به کاهش ایجاد گرد و غبار در منطقه کرده است.
سرپرست اداره منابع طبیعی و آبخیزداری شهرستان ملارد اجرای پروژههای آبخیزداری را مهم و ضروری برشمرد و بر تداوم اجرای این گونه پروژهها تأکید کرد و گفت: با توجه به ضرورت اجرای پروژههای آبخیزداری در حوزههای آبخیز این شهرستان، خوشبختانه بنا به پیگیری و تأکیدات مسئولان مربوطه اعتبارات صندوق توسعه ملی به یاری این اقدامات آمد که انجام آنها آثار مثبتی را در منطقه بر جای گذاشتهاست.
او به اقدامات آبخیزداری صورت گرفته طی دو سال گذشته در حوزههای آبخیز اخترآباد و قزل چشمه این شهرستان اشاره کرد و در این باره گفت: طی دو سال گذشته اجرای پروژههای آبخیزداری و آبخوانداری در قالب عملیات مکانیکی شامل احداث بندهای سنگی- ملاتی به حجم ۵۴۰۵ مترمکعب، سنگی - گابیونی به حجم ۴۲۱۰ مترمکعب و انجام پروژه پخش سیلاب به حجم عملیات خاکی ۸۰ هزار مترمکعب به مرحله اجرا درآمده و همچنین عملیات بیولوژیکی با انجام بوته کاری از گونه آتریپلکس در سطح ۲۷۰ هکتار اجرایی شده است.
ارسال دیدگاه