بیشترین اشتغال در سطح کشور باید در سطح گردشگری ایجاد شود
زنجان (پانا) - ششمین جلسه شورای معاونین اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایعدستی استان زنجان با حضور نماینده مجلس زنجان و طارم در عمارت دارایی برگزار شد.
به گزارش روابط عمومی اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایعدستی استان زنجان مدیر کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی زنجان، امیر ارجمند در ششمین شورای معاونین اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایعدستی استان زنجان با اشاره به برنامههای اداره کل گفت: «با توجه به نامگذاری سال جاری با عنوان جهش تولید در راستای تحقق منویات مقام معظم رهبری برنامههای خود را حول محور جهش تولید در سه حوزه تنظیم شده است. فعالیت های موثری برای معرفی و شناساندن شهر جهانی ملیله زنجان و محصولات صنایع دستی آن انجام خواهد گرفت.»
معاون گردشگری استان، علی اکبر شرفی، گفت: «شهرستانهای خدابنده و ابهر دارای بیشترین فراوانی اقامتگاه در استان زنجان هستند. خوشبختانه استقبال گردشگران داخلی و خارجی از اقامتگاههای بوم گردی در استان طی سال ۹۸ باعث شده که تلاش کنیم در سال جاری تعداد اقامتگاهها را گسترش دهیم. طرحهای گردشگری روستایی این قابلیت را دارند تا به عنوان محرک توسعه پایدار این مناطق عمل کنند. با توجه به نزدیکی استان زنجان از نظر مسافتی به تهران شاهد حضور گردشگران در زنجان در بازههای زمانی مختلف باشیم.»
سرپرست معاونت میراث فرهنگی اداره کل، مهدی غلامی گفت: این استان با یک اثر ثبت جهانی، ۸۴۷ اثر ثبت ملی و جاذبه های تاریخی و طبیعی از مقاصد مهم گردشگری گردشگری محسوب می شود. اعتباری بالغ بر حدود ۷۰۰ میلیون ریال از اعتبارات ملی برای مرمت بناهای تاریخی استان اختصاص داده شده است با بیان اینکه در سال جهش تولید میراث فرهنگی استان پروژه های خوبی را پیش بینی کرده است.»
سرپرست معاونت صنایع دستی استان، الناز خدایی فر گفت: «متاسفانه با شیوع بیماری کرونا بسیاری از رسته های صنایع دستی زنجان دچار مشکل شدند، ولی میراث فرهنگی استان در سال جهش تولید برای تحول در حوزه صنایع دستی برنامه ریزی لازم را کرده است. شمار صنعتگران دارای بیمه در استان زنجان به یک هزار و ۱۳۸ نفر رسید. برگزاری ورکشاپ و کارگاه زنده صنایع دستی سبب آشنایی مردم با صنایع دستی اصیل و بومی و رشتههای مختلف آن میشود. شهر زنجان به ثبت زنجان به عنوان شهر جهانی ملیله، از سوی شورای جهانی صنایع دستی به ثبت رسید. راهاندازی دبیرخانه ملیله در مرکز این استان به منظور توسعه و ترویج ملیله سازی در راستای آموزش به علاقهمندان و تربیت نیروی کار ماهر که قابلیت تجاریسازی دارند، در دستور کار امسال قرار دارد. طرح روستای بدون بیکار در ۴۰ روستای استان اجرا می شود.»
سعید محمدی رئیس گروه سرمایه گذاری استان افزود: «قدری حمایت از سوی بخش دولتی در استان، فضای سرمایه گذاری در حوزه گردشگری را مهیا می کند، اما متاسفانه برخی قوانین دست و پاگیر اداری، مانع از فعالیت سرمایه گذاران در استان می شود.»
مصطفی طاهری، نماینده مردم زنجان و طارم در مجلس شورای اسلامی، خواستار حفاظت و صیانت از آثار تاریخی و همچنین افزایش فعالیت های میراث فرهنگی در زمینه گردشگری و بوم گردی شد.
او عنوان کرد: از نظر پتانسیل های گردشگری استان دارای توانمندی های فراوانی در بخش میراث فرهنگی، آثار طبیعی واکوتوریسم، آثار فرهنگی و زیارتی و ویژگیهای زیبای مردم شناختی است.
در پایان طاهری نماینده مردم زنجان در مجلس، قول مساعد و همکاری در زمینه حل مشکلات میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان را داد.»
او ضمن برشمردن ظرفیتهای توسعه گردشگری زنجان تأکید کرد: «باید با ایجاد هماهنگی و برنامهریزی، زمینه لازم برای بهرهمندی از این فرصتها فراهم شود.
ارسال دیدگاه