وزیر بهداشت مطرح کرد
تهدید نقدینگی در بازار دارو/ کمبود ۱۰۰ هزار پرستار در کشور
تهران (پانا) - وزیر بهداشت با بیان اینکه نقدینگی تبدیل به تهدیدی برای دارو شده است، گفت: باید در مورد کیفیت دارو باید سختگیر باشیم.
سید حسن هاشمی در یک برنامه تلویزیونی درخصوص عملکرد وزارت بهداشت در ۱۰۰ روز اول فعالیت دولت دوازدهم گفت: بازنگری سیاستها برای حمایت از تولید داخل و قیمتگذاری دارو یکی از این فعالیتها بود که هم اکنون بازار دارو به دلیل نقدینگی دچار مشکل است. دارو فروخته میشود، اما شرکتهای دارویی پول آن را دریافت نمیکنند.
وزیر بهداشت افزود: امروز نقدینگی تبدیل به تهدیدی برای دارو شده است و باید در مورد کیفیت دارو باید سختگیر باشیم. در این دولت با وجود اینکه طرح تحول آغاز شد و ۱۱ میلیون نفر نیز بیمه شدند و مصرف دارو و تجهیزات پزشکی گستردهتر شد، اما واردات دارو به ۴۰۰ میلیون دلار کاهش پیدا کرد؛ معنی این کاهش واردات، حمایت از تولید داخل است.
وی با بیان اینکه در حال حاضر واردات دارو به ۱۰ درصد کاهش یافته است، گفت: درست است که دارو کالایی استراتژیک است، اما نمیتوان مردم را اجبار به مصرف دارویی کرد که اثربخشی آن در مقایسه با داروهای دیگر کمتر است. ما باید بهترین دارو و تجهیزات را در اختیار مردم قرار دهیم. تلاش کردهایم که ۷۵ درصد بالاترین قیمت داروی خارجی را به تولید کننده نمونه مشابه داخلی آن بدهیم. نباید اختیار انتخاب دارو را از پزشک و بیمار بگیریم.
وزیر بهداشت در ادامه درخصوص نحوه نظارت بر سلامت غذایی نیز گفت: بسیاری از غذاهایی که استفاده میکنیم باعث ایجاد بیماریهای غیرواگیر میشوند. هر نوع روغن نیز میتواند باعث گرفتگی رگهای بدن شود. ۵۰ درصد مرگ و میرها در کشور به دلیل ابتلا به فشار خون است. ۳۰ درصد مردم فشار خون دارند، اما از آن بیاطلاع هستند. ۵۰ درصد دیابتیها نیز بیماری خود را کنترل نمیکنند. ۴۰ درصد مردم نیز دچار اضافه وزن و چاقی هستند و این ناشی از سبک زندگی نادرست و ورزش نکردن است.
هاشمی با بیان اینکه بعضی از موادغذایی موجود در کشور قاچاق و تقلبی هستند، گفت: دستگاههای مسئول در این زمینه خیلی موفق عمل نکردهاند. ما در موضوع نظارت کارآمد نیستیم، البته نظارت بر محصولات غذایی که از گمرک وارد میشوند خوب است، اما مجموع تیمی که نظارت بر محصولات بازار را انجام میدهند کمتر از ۲۰۰ نفر است. یکی از اشکالات ما این است که قانون مینویسیم، اما نظارت نمیکنیم.
وزیر بهداشت در ادامه با اشاره به حمایت از بیماران صعبالعلاج نیز گفت: تمام تلاش ما این است که حمایتهایی که آغاز شده، آسیب نبیند و استمرار داشته باشد. آقای روحانی نیز به تمام دولت این موضوع را تاکید میکنند و میگویند مراقبت کنید مردم در تهیه تجهیزات، کاهش پرداختی از جیب و غیره مثل گذشته دوباره به زحمت نیفتند.
هاشمی همچنین درخصوص خدمات دندانپزشکی نیز توضیح داد: در زمینه خدمات دندان پزشکی ناقص عمل کردیم، ما توانستیم کار پیشگیری را برای کودکان زیر ۱۴ سال انجام دهیم. در حال حاضر شیوع پوسیدگی چهار صدم درصد کاهش یافته و ۳۵ میلیون خدمت به این گروه سنی ارائه شده است. علاوه بر این سه هزار کلینیک دندان پزشکی نیز راهاندازی شده است. ۲۶ درصد پولی که مردم از جیب خود میدهند در حوزه سلامت میدهند، بابت خدمات دندان پزشکی است.
وی افزود: پیشنهاد ما بیمه خاص دندان پزشکی است؛ با این وجود اگر خدمات را کلیتر بخریم، قیمتها نیز کاهش پیدا میکند. البته باید نظارت بیشتری به تعرفهها و خدمات پرهزینه داشته باشیم و اگر تخلفی صورت گرفت با آن برخورد کنیم. بهترین کار در حوزه دندان پزشکی پیشگیری است. در غیر این صورت باید بخش عمدهای از هزینههای جیب مردم برای این خدمات دندانپزشکی پرداخت شود.
وزیر بهداشت در ادامه درباره حوزه پرستاری نیز با بیان اینکه وضعیت معیشت پرستاران در مقایسه با پزشکان و پرستاران کشورهای دیگر مناسب نیست، گفت: در دولت قبل کمکهایی در زمینه کارانه پرستاران صورت گرفت، اما کافی نیست. پرستاران نیز از این وضعیت ناراضی هستند و حق دارند. تعداد آنها کم است و به اندازه دو برابر کار میکنند. ما صد هزار پرستار در کشور کم داریم. این به معنی نبود پرستار نیست، بلکه دولت اجازه استخدام نمیدهد. ما آنها را مجبور میکنیم که اضافه کار بایستند، بنابراین فشار زیادی به این گروه وارد میشود. امیدوارم دولت در این مورد همکاری کند و در دولت دوازدهم متفاوتتر در حوزه پرستاری عمل شود.
وزیر بهدشت همچنین درباره طب سنتی نیز گفت: طرفدار طب سنتی هستیم اما شیادی قابل ورود به این حوزه نیست. افرادی در لباسهای رنگارنگ از باورهای مردم سوءاستفاده میکنند و خودشان را پشت تابلوی طب سنتی پنهان میکنند. ما در این زمینه کوتاهی زیادی کردیم. طب سنتی مکمل است و پزشکان نباید در حوزه طب مدرن از اثرات آن غافل شوند.
ارسال دیدگاه