کارشناس ارشد روانشناسی بالینی در گفت و گو با پانا:
درمان تیک های عصبی کودکان با کاهش اضطراب
کارشناس ارشد روانشناسی بالینی گفت: والدین می توانند با کاهش اضطراب در کودکان تیک های عصبی را در آنان کاهش دهند.
راحله نیک پندار در گفت و گوی اختصاصی با خبرنگار پانا، افزود: تیک عصبی حرکتی است شامل حرکات غیرارادی عضلات صورت اطراف دهان، گردن و شانهها که معمولا کوتاه مدت بوده و بعد از مدتی به صورت ناخودآگاه حذف می شود.
وی ادامه داد: علاوه بر تیکهای غیرارادی عضلات در گروهی از کودکان تیکهای صوتی شنیده میشود که با سرفه کردن، بالا کشیدن بینی یا سوت زدن همراه است.
کارشناس ارشد روانشناسی بالینی بروز تیکهای عصبی حرکتی و صوتی را موقتی دانست و اظهار کرد: برخلاف نگرانی والدین بسیاری از تیکهای عصبی نیاز به درمان نداشته و پس از گذشت مدت زمانی برطرف می شوند بهترین راه درمان این تیکها آموزش کودک و حمایت خانواده از اوست.
وی با اشاره به نقش آشفتگی و اضطراب در تشدید تیک عصبی کودکان، افزود: کاهش استرس محیطی در سطح خانواده تیکهای عصبی و صوتی و غیره را در کودکان درمان می کند.
نیک پندار ادامه داد: در صورتی که تیکهای عصبی شدید و طولانی مدت باشند باعث خجالت کودک شود، میتوان درمانهای دارویی برای او تجویز کرد که اغلب طولانی مدت بوده و روند درمان چند سال طول می کشد.
وی خاطر نشان کرد: اگر تیکهای عصبی کودکهر روز تکرار شود و به شکلی جلب نظر کند ؛ باید برای درمان به پزشک مراجعه کنند ولی اگر خفیف باشد نیازی به درمان پزشکی وجود ندارد.
ارسال دیدگاه