توسعه همکاریهای ایران و چین در حوزه نانو با راهاندازی اکوسیستم مجازی
پلتفرم اکوسیستم مجازی فناوری نانو در قالب یک سرمایهگذاری مشترک بین STATNANO و NANOPOLIS میان چین و ایران در حاشیه پنجمین میزگرد بینالمللی فناوری نانو در چین رونمایی شد.
به گزارش پانا، پنجمین میزگرد بینالمللی فناوری نانو با تمرکز بر اکوسیستم مجازی و جهانی فناوری نانو در مرکز نمایشگاه سوژو، در پارک صنعتی سوژو چین برگزار شد.
تمرکز این گردهمایی بر جنبههای مختلف یک اکوسیستم جهانی مجازی و همچنین بررسی نقش سیستمعاملها و ابزارهای تبادل اطلاعات و فناوری بوده است که شرکتکنندگان در این جلسه به تبادل تجربیات ملی و بینالمللی خود پرداختند.
در این میزگرد در خصوص موضوعاتی چون تجارب و ایدههایی در خصوص توسعه اکوسیستم فناوری نانو در سطوح جهانی، منطقهای و ملی، نقش بخش عمومی در توسعه اکوسیستمهای فناوری نانو، ارزیابی و سنجش اثربخشی اکوسیستم نوآوری، تجارب و فرصتهای مربوط به پیوستن و ادغام شبکههای مجازی در سطح بینالمللی و چشمانداز آینده اکوسیستمهای مجازی فناوری نانو بحث و تبادل نظر شد.
در حاشیه این میزگرد از پلتفرم نانواکوسیستم (Nanoecosystem) به طور رسمی رونمایی شد. این پورتال طیف وسیعی از خدمات فناوری نانو را به فعالان این حوزه ارائه خواهد داد. در واقع پرتال نانواکوسیستم نمونه مشابهی از پورتال استت نانو (STATNANO) است.
پورتال استت نانو با حمایت ستاد ویژه توسعه فناوری نانو از سال ۲۰۱۰ راهاندازی شده و مأموریت اصلی آن نظارت بر وضعیت توسعه فناوری نانو بوده و سیاستها و پیشرفتهای مرتبط با این حوزه را رصد میکند.
سعید سرکار، دبیر ستاد نانو بر لزوم ایجاد یک اکوسیستم مجازی جهانی فناوری نانو تأکید کرد و افزود: همانگونه که ایجاد پلتفرمهای فیزیکی برای متصل کردن همه بخشهای مختلف دخیل در پیشرفت فناوری از جمله محققان، دانشمندان و صنایع کشورهای مختلف مهم است، ایجاد یک پلتفرم مجازی نیز میتواند موجب افزایش سرعت پیشرفت فناوری و بهطور خاص فناوری نانو شود.
وی ایجاد اکوسیستم فناوری نانو را زمینهای برای ارتقای گسترش تعاملات بین اجزای آن دانست و خاطرنشان کرد: یک اکوسیستم فناوری نانو از تحصیلات در ابتداییترین سطح آغاز میشود و با گذر از مراحل آزمایشگاهی و صنعتی به پله آخر یعنی بازار ختم میشود. در حال حاضر پلتفرمهای موفقی در سطوح ملی و منطقهای در حال فعالیت هستند که ادغام و به هم پیوستن این پلتفرمها و تشکیل یک پلت فرم بههمپیوسته و سراسری میتواند منجر به افزایش سرعت فرایند پیشرفت در حوزه فناوری نانو شود.
سرکار به توانمندیهای پورتالها و وبسایتهای ایرانی اشاره کرد و یادآور شد: در حال حاضر پلتفرمهای بسیاری حاوی اطلاعات و پایگاهدادههایی حول محور فناوری نانو در ایران مشغول فعالیت هستند. برای نمونه، باشگاه دانشآموزی فناوری نانو (nanoclub.ir) که یک پورتال دانشآموزی است و حاوی اطلاعاتی به زبان ساده جهت آموزش علوم و فناوری نانو است.
دبیر ستاد توسعه فناوری نانو شبکه آزمایشگاهی توانا را شبکهای برای ارائه خدمت آزمایشگاهی به دانشآموزان دبیرستانی توصیف کرد و گفت: این شبکه آزمایشگاهی به دانشآموزان کمک میکند تا علاوه بر یادگیری فناوری نانو در سطح تئوری، فناوری نانو در سطح آزمایشگاهی را نیز فراگیرند.
وی با ابراز علاقهمندی ایران به ارتباط بینالمللی در حوزه نانو گفت: در حال حاضر ایران و چین با راهاندازی پایگاه اینترنتی اکوسیستم فناوری نانو چین به آدرس www.nanoecosystem.cn، همکاری اولیه دوطرفهای را آغاز کردهاند و امیدواریم این همکاری از حالت دوطرفه خارج شود و سایر کشورها نیز مشارکت کنند تا بتوان تبادل علم، اطلاعات، فناوری و بازار را هرچه بیشتر تقویت کرد.
ارسال دیدگاه