رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان اردبیل:
سیب زمینی تولیدی استان اردبیل رتبه اول کشوری را در کیفیت دارد
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان اردبیل گفت: سیب زمینی تولیدی استان اردبیل رتبه اول کشوری را در کیفیت دارد و از لحاظ کمی و تولیدی مقام دوم کشوری را به خود اختصاص داده است.
به گزارش پانا استان اردبیل، عدیل سروی در جمع خبرنگاران اظهار کرد: استان اردبیل یکی از قطبهای مهم کشور در تولید محصول سیب زمینی است تولید متوسط این محصول در استان ۸۰۰ هزار تن در سال است که از لحاظ کیفی مقام اول کشوری و از لحاظ کمی و تولیدی مقام دوم کشوری را به خود اختصاص داده است .
وی افزود: این محصول در شهرستانهای اردبیل، نیر، نمین و سرعین تولید میشود و کشاورزان زحمتکش سعی و اهتمام وافری دارند تا این محصول را با کیفیت مطلوب به سرسفرههای خانوارها برسانند .
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان تصریح کرد: زراعت محصول سیب زمینی ۱۴ درصد ارزش ریالی کل محصولات تولیدی استان را شامل میشود. سالانه ۶۰۰ میلیارد تومان سیب زمینی در استان تولید میشود که ۱۸ درصد محصولات تولیدی استان را از نظر ارزش ریالی شامل میشود .
سروی عنوان کرد: رویکرد سازمان جهاد کشاورزی در حمایت از این قشر زحمتکش مکانیزه نمودن ادوات دنباله بند کشاورزی و اعطای وامهای کم بهره با استفاده از تسهیلات بانکی است تا سیب زمینی کاران بتوانند با بهرهگیری از آخرین تکنولوژی کاشت، داشت و برداشت محصول وظیفه خود را در عرصه تولید و خودکفایی به بهترین نحو ممکن انجام دهند .
وی افزود: یکی از کارهای اساسی که برای سیب زمینی کاران همیشه مورد توجه برنامه ریزان استانی است اینست که زمینههای مناسبی را برای بازرگانی و صادرات این محصول را به کشورهای همسایه بخصوص آذربایجان فراهم آورند تا بدین وسیله با تثبیت قیمت این محصول کشاورزان بتوانند با پشتوانه قوی مالی سال آینده نیز با موفقیت اقدام به کشت و زرع این محصول نمایند .
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان بیان کرد: نکته مهمی که در حمایت از سیب زمینی کاران باید لحاظ شود ایجاد توازن بین عرضه و تقاضای این محصول است به این مفهوم که در کشورمان ۵میلیون و ۲۰۰ هزار تن سیب زمینی سالانه تولید میشود ولی نیاز مصرف خوراکی و بذری و صنایع تبدیلی در کشورمان ۴ میلیون و ۵۰۰ هزار تن است .
سروی اضافه کرد: در این میان ۷۰۰ هزار تن سیب زمینی مازاد در کشورمان همه ساله تولید میشود که اگر به طریقی این مشکل حل نشود مسلماً این قشر زحمتکش سیب زمینی کار متحمل ضرر و زیانهای مالی میشوند .
وی درخصوص وضعیت انبارهای نگهداری این محصول اساسی و مهم استانی افزود : چهار سال قبل در قبال تولید ۸۰۰ هزار تن محصول سیب زمینی تنها سردخانههای موجود استان توانایی نگهداری از ۵۰ هزار تن از محصول سیب زمینی را داشت. درطی چهار سال گذشته ظرفیت سردخانههای استان به میزان ۸۰ هزار تن نیز افزایش یافت.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان ادامه داد: به عبارت دیگر هم اکنون در داخل استان سردخانههای موجود توان نگهداری از ۱۳۰ هزار تن محصول سیب زمینی را دارند و این درحالی است که سردخانههای دیگر با ظرفیت ۲۳۰ هزار تن از نظر ساخت و احداث در مراحل تکمیلی و پایانی هستند .
ارسال دیدگاه