سفارش وزارت اقتصاد به دانشگاه هلندی برای تحقیق در مورد صنعت لبنیات
دانشگاه واگنینگن هلند در مطالعه ای که به سفارش وزارت اقتصاد این کشور انجام شده به بررسی فرصت های موجود در بخش لبنیات ایران با هدف تقویت همکاری های بین ایران و هلند در زمینه لبنیات پرداخته است.
به گزارش خبرگزاری پانا به نقل از پایگاه خبری بورن بیزنس، دانشگاه واگنینگن هلند در مطالعه ای که به سفارش وزارت اقتصاد این کشور انجام شده به بررسی فرصت های موجود در بخش لبنیات ایران با هدف تقویت همکاری های بین ایران و هلند در زمینه لبنیات پرداخته است. این تحقیق خاطر نشان می سازد، ایران به دنبال فرصت های صادراتی برای محصولات خود در منطقه است و در این مسیر همکاری با شرکت های هلندی در زمینه زنجیزه تولید محصولات لبنی می تواند تاثیر اقتصادی مثبتی به دنبال داشته باشد.
ایران یک کشور سنتی تولید کننده لبنیات و با اقتصادی متمرکز است که اهدافی بلندپروازانه برای افزایش تولید و صادرات لبنیان در سر می پروراند. بخش لبنیات ایران به منظور صادرات محصولات خدو به بازارهای عراق، افغانستان و روسیه می تواند از تخصص شرکت های هلندی بهره ببرد. صنعت لبنیات ایران می تواند با استفاده از دانش هلند در این زمینه قدرت رقابت پذیری خود را افزایش دهد.
کیفیت تولید باید مناسب برای صادرات باشد
تولید لبنیات در ایران به حدود ۹ میلیارد کیلو در سال رسیده است. اما در حال حاضر میزان تولید و کیفیت تولیدات برای صادرات مناسب نیست. فن آوری و دانش هلندی می تواند به همکاری بهتر میان تمام حلقه های زنجیره تولید لبنیات در ایران کمک کند. این امر می تواند به افزایش حجم تولید و بالا بردن کیفیت لبنیات تولیدی ایران کمک نماید.
بهره وری در مصرف آب و آموزش
آب در ایران کالایی کمیاب است و بنابراین دولت این کشور اهمیت بالایی برای استفاده بهینه تر از نابع آبی قائل است. هلند تجربه فراوانی در زمینه تولید محصولات کشاورزی با مصرف پایین آب، هم در زمینه زراعت و هم در زمینه مدیریت آب در سطح منطقه ای و ملی برخوردار است.
آموزش مناسب کارگران مشغول به کار در مزارع تولید لبنیات ایران نیز می تواند فرصتی برای همکاری ها بین ایران و هلند باشد. به علاوه، تغییرات به وجود امده در ایران نشان می دهد که تولید کنندگان محصولات لبنی، خود نیز باید مهارت ها و دانش بیشتری را در مورد اتخاذ تصمیمات استراتژیک و اقتصادی کسب کنند.
سیاستگذاری برای مزارع کوچک تولید لبنیات
مطالعه انجام شده توسط دانشگاه واگنینگن نشان می دهد که بخش اعظمی از شیر تولیدی در ایران در مزارع حرفه ای لبنیات با تعداد بیش از ۱۵۰ گاو انجام می گیرد. برخی از این شرکت ها دولتی هستند. به نظر می رسد که دولت ایران هیچ سیاست مشخصی برای حمایت از واحد های کوچک تولید شیر ندارد.
همچنین خلاء وجود آمارهای قابل اتکا در بخش لبنیات ایران دیده می شود. تحقیق مذکور موضوعات پیش گفته در کنار نیاز ایران به واردات علوفه اضافه، دارو، ماشین آلات و ابزارها (آز جمله در زمینه بیوتکنولوژی) به عنوان فرصت های بخش لبنیات ایران برای هلند معرفی می کند.
ارسال دیدگاه