ناامنی غذایی در جهان وخیم تر شد/۱۰۸ میلیون نفر در آستانه گرسنگی شدید
بر اساس تازهترین گزارش جهانی بحران غذایی که در بروکسل (پایتخت بلژیک) با مشارکت فائو منتشر شد، در سال ۲۰۱۶ به رغم تلاشهای بینالمللی، حدود ۱۰۸ میلیون نفر در جهان با ناامنی غذایی شدید دست و پنجه نرم کردند. این رقم در مقایسه با آمار ۸۰ میلیون نفری سال ۲۰۱۵ شاهد افزایشی چشمگیر بوده است.
به گزارش خبرگزاری پانا به نقل از دفتر نمایندگی سازمان خواربار و کشاورزی ملل متحد در ایران (فائو)، «گزارش جهانی بحرانهای غذایی ۲۰۱۷» که تدوین آن نیازمند روشهای یکپارچه اندازهگیری است، ارائه دهنده همکاریهای مبتکرانه سیاستی میان اتحادیه اروپا، آژانس توسعه بینالمللی آمریکا/شبکه نظامهای هشدارهای اولیه قحطی (FEWSNET)، سازمانهای امنیت غذایی منطقهای و نیز آژانسهای ملل متحد از جمله سازمان خواربار و کشاروزی ملل متحد (فائو)، برنامه جهانی غذا و یونیسف است.
بر اساس گزارش یاد شده، این افزایش شدید ناامنی غذایی عمدتا از مشکلات مردم جهان در تولید و دسترسی به غذا به دلیل مناقشات، افزایش بیسابقه قیمت مواد غذایی در بازارهای محلی کشورهای آسیبدیده و شرایط آبوهوایی غیرمنتظره مانند خشکسالی و بارشهای نامنظم در پی پدیده النینو، ناشی شده است.
بنا بر«گزارش جهانی بحرانهای غذایی ۲۰۱۷» در میان بدترین ۱۰ بحران انسانی، درگیریهای داخلی عامل اصلی ۹ بحران به شمار میآیند که این امر نشان دهنده پیوند قوی میان صلح و امنیت غذایی است.
همچنین پیشبینی میشود در سال ۲۰۱۷، با توجه به اینکه چهار کشور سودان جنوبی، سومالی، یمن و نیجریه (منطقه شمالشرقی) در خطر قحطی قرار دارند، تقاضا برای کمکهای بشردوستانه و مقاومسازی افزایش یابد.
بر اساس اطلاعیه رسانهای نمایندگی فائو در ایران، ۱۰۸میلیون نفری که بر اساس این گزارش در سال ۲۰۱۶ از ناامنی غذایی شدید رنج بردهاند، افرادی را که دچار سوءتغذیه حاد - فراتر از وضعیت عادی و نیز کمبود گسترده حداقلِ غذا، حتی با وجود کمکهای خارجی - شدهاند را در بر میگیرد . این وضعیت شامل خانوارهایی میشود که تنها با مصرف بذرها، دامها و داراییهای کشاورزی ضروری برای تولید غذا در آینده، غذای خود را تأمین میکنند.
«گزارش جهانی بحرانهای غذایی ۲۰۱۷» تأکید میکند که بدون اقدام جدی و مداوم ممکن است افراد درگیر با ناامنی غذایی حاد دچار وضعیتی بدتر شده و به تدریج وارد گرسنگی شدید شوند.
ارسال دیدگاه