ال‌‌جی و ادعای ارائه اسپیکر ۴K

وضوح ۴کی، وضوح تصویری استاندارد در فیلم‌برداری و کارت گرافیک رایانه است.

کد مطلب: ۵۶۸۰۴۷
لینک کوتاه کپی شد

به گزارش پانا، تعداد پیکسل‌های فرمت ۴k چهار برابر فرمت فول اچ‌دی است. بعد از تولید نمایشگرهای ال‌ای‌دی (LED) و سه‌بعدی (۳D)، نسل جدید تلویزیون‌ها و صفحه نمایش‌ها وارد بازار شد. امروزه بیشتر برندهای معتبر مانند ال‌جی و توشیبا از تلویزیون‌های ۴k، رونمایی کرده‌اند و با ورود برندهای دیگر نظیر پاناسونیک، سامسونگ و سونی به این عرصه، رقابت در تولید تلویزیون‌ها و صفحه نمایش‌های ۴k بیش از پیش داغ شده است.

تلویزیون‌های تمام اچ‌دی با کیفیت ۱۰۸۰پی؛ وضوح صفحه نمایشی برابر با ۱۹۲۰ در ۱۰۸۰ پیکسل دارند و در استاندارد ۴k این وضوح به ۴۰۹۶ در ۲۱۶۰ پیکسل می‌رسد. این قابلیت هم اکنون در تلویزیون‌های تمام اچ‌دی و دیسک بلوری وجود دارد.

ال جی ادعا می‌کند که یک اسپیکر ۴k دارد و باور کردن این ادعا سخت است چون اصلاً چنین چیزی وجود ندارد. از بین تمام نوآوری‌هایی که در نمایشگاه سی ای اس (CES) می‌بینیم، به آن نوآوری‌هایی که فقط در حد یک ادعا هستند، کمتر توجه می‌کنیم. مثال بارز آن شرکت کره‌ای ال جی است که به‌تازگی ادعا کرده که در آخرین ساندبار خود یعنی اس جی ۹ (SJ۹) از وضوح بالای ۴k استفاده کرده است.

اگر به دو کانال ۲۴ بیتی یا ۹۶ کیلوهرتزی گوش کنید، با جریان داده بیش از ۴۰۰۰ کیلوبیت بر ثانیه روبه‌رو می‌شوید که واقعاً وحشتناک است. حال ممکن است بپرسید که این مقدار از کجا آمده است که برای پاسخ دادن به این سوال باید به محاسبه بیت بر ثانیه ۲۴ x ۹۶,۰۰۰ x ۲ = ۴,۶۰۸,۰۰۰ دقت کنید.

اما یک سؤال پیش می‌آید. آیا وضوح ۴k در تلویزیون‌ها به اطلاعاتی که در هر ثانیه پردازش می‌شود، بستگی دارد؟ پاسخ خیر است. این مسئله، به وضوح افقی یک صفحه نمایش و به عبارت دیگر به تعداد پیکسل‌ها بستگی دارد و خیلی هم دقیق نیست. یک دسته از تلویزیون‌ها با وضوح ۳,۸۴۰ x ۲,۱۶۰ خودشان را ۴ کی می‌دانند چون‌که به ۴۰۰۰ پیکسل نزدیک هستند. اما در دستگاه‌های صوتی، چیزی به اسم پیکسل مطرح نیست چون در این دستگاه‌ها چیزی نمایش داده نمی‌شود.

به همین خاطر هم گفته شد که چنین چیزی اصلاً باور کردنی نیست چون اسپیکر با وضوح ۴k، اصلاً وجود ندارد. مگر اینکه ال جی، اخیراً دست به چنین نوآوری زده باشد. با این حال، کاملاً واضح و بدیهی است که ال‌جی به این واقعیت‌های تکنولوژی و هیچ کاری ندارد و کار خودش را می‌کند در نتیجه باید منتظر بود و دید که این نوآوری جدید چه قابلیت‌ها و خصوصیت‌هایی دارد.

منبع: ایتنا

ارسال دیدگاه

پربازدیدترین ها
آخرین اخبار