«آجیل و دوشاب» ثبت ملی شدند
یک مسئول میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری کشور از ثبت شیوه سنتی تهیه آجیل تبریز و دوشاب ملکان در فهرست آثار ناملموس کشور خبر داد.
به گزارش پانا؛ مرتضی آبدار با اشاره به اینکه در جلسه کمیته تخصصی ثبت آثار ناملموس که ۱۰ شهریور ماه در تهران برگزار شد، شیوه سنتی تهیه آجیل تبریز و دوشاب ملکان در فهرست آثار ملی ناملموس کشور به ثبت رسید، اظهار داشت: آجیل تبریز از دیرباز به عنوان یکی از مرغوبترین و معروفترین سوغاتیهای تبریز بوده است و قدمت آن به قبل از دوره قاجار بر میگردد. شهرت جهانی آجیل تبریز و شیوه تهیه سنتی آن باعث شد تا با تکمیل پرونده و پیگیریهای اداره کل میراث فرهنگی آذربایجان شرقی در فهرست آثار ناملموس کشور ثبت شود.
آبدار همچنین اظهار کرد: شهرستان ملکان با تولید بیش از ۱۰۰ نوع انگور از جایگاه بسیار ارزنده ای در سطح کشور برخوردار است و شیره انگور نیز به عنوان یکی از فراوردههای اصلی آن یکی از قدیمی ترین سوغاتی های ملکان به حساب میآید.
مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری آذربایجان شرقی عنوان کرد: با توجه به مطالعات باستان شناسی صورت گرفته در قلعه بختک لیلان از توابع شهرستان ملکان، وجود تنورهای ویژه پخت دوشاب در این شهرستان به اثبات رسیده است و قدمت شیوه تهیه سنتی دوشاب در این شهرستان به دوره های تاریخی باز می گردد.
آبدار خاطرنشان کرد: با توجه به مدارک و مستندات موجود و ارائه پرونده از سوی این اداره کل به کمیته تخصصی ثبت آثار کشور و پس از بررسیهای صورت گرفته از سوی این کمیته شیوه سنتی تهیه دوشاب (شیره انگور) ملکان در فهرست آثار ناملموس ملی به ثبت رسید.
منبع:تسنیم
ارسال دیدگاه