رئیس شبکه هپاتیت ایران اعلام کرد؛
میزان شیوع هپاتیت B/ درمان ۴۵۰۰ بیمار مبتلا در سال گذشته
رئیس شبکه هپاتیت ایران با اشاره به این که در حال حاضر میزان شیوع هپاتیت B در افراد زیر ۲۸ سال کمتر از یک درصد و در افراد زیر ۲۲ سال کمتر از نیم درصد شده است، افزود: این نشان دهنده تاثیر مثبت برنامههای وزارت بهداشت در این زمینه است.
به گزارش خبرنگار اجتماعی پانا، سید موید علویان در نشست خبری روز جهانی هپاتیت با اشاره به این که درمان هپاتیت C در زمان های گذشته مشکل جهانی بوده اما در حال حاضر هپاتیت C قابل کنترل است، افزود: ۷ مرداد روز جهانی هپاتیت نامگذاری شده و در سازمان های مردم نهاد و بخش های دولتی، آموزش و وزارت های بهداشت در سراسر دنیا فعالیت می کنند.
رییس شبکه هپاتیت ایران با بیان این که در ۲۰ سال گذشته شیوع هپاتیت B در برخی مناطق کشور بیش از پنج درصد بوده، گفت: با شروع واکسیناسیون نوزادان، افراد پر خطر و سایر گروهها از سال ۷۳ این رقم امروز به جز استانهای سیستان و بلوچستان و گلستان به کمتر از دو درصد رسیده است و در برخی نقاط کمتر از یک درصد ابتلا به هپاتیت B وجود دارد.
رئیس شبکه هپاتیت ایران با اشاره به این که در حال حاضر میزان شیوع هپاتیت B در افراد زیر ۲۸ سال کمتر از یک درصد و در افراد زیر ۲۲ سال کمتر از نیم درصد شده است، افزود: این نشان دهنده تاثیر مثبت برنامههای وزارت بهداشت در این زمینه است.
وی افزود: خوشبختانه ایران یکی از کشورهایی است که واکسیناسیون نوزاد (هپاتیتB) در ۱۲ ساعت اولیه تولد تزریق می شود و در کشورهای دیگر هنوز این عمل به درستی اجرا نشده ولی در ایران، پوشش هپاتیت B در نوزادان ۹۹ درصد انجام می شود.
علویان با بیان این که در درمان هپاتیت B پیشرفت خوبی داشته ایم و تمامی داروهای هپاتیت B در ایران تهیه و توزیع می شود، گفت: دانش فنی، آزمایشگاه و نیروی انسانی لازم هم داریم و تمام یک میلیون و ۴۰۰ هزار نفر اکثرا این بیماری در این افراد به صورت ناشناخته است و باید با انجام آزمایش های غربالگری هپاتیت شناخته و درمان شود.
وی ادامه داد: بیماران هپاتیت B هیچ منعی برای ازدواج و زندگی ندارند و می توانند با درمان هپاتیت بیماری خود را درمان کنند.
رییس شبکه هپاتیت با اشاره به واکسن هپاتیت توسط پاستور گفت: واکسن هپاتیت B توسط پاستور توزیع می شود و به راحتی در دسترس قرار دارد.
علویان با اشاره به افرادی که در سال ۷۵ و ۷۶ داوطلب و اهداکننده خون بوده اند گفت: پیشنهاد می شود این افراد باید آزمایش غربالگری هپاتیت دهند.
رییس شبکه هپاتیت از موفقیت در سال های گذشته گفت: در ۱۰ سال گذشته شیوع هپاتیت در بیماران دیالیزی بیش از ۱۳ درصد بوده اما امروزه شیوع بیماری هپاتیت C زیر ۳ درصد شده است. در هموفیلی هم بالای ۴۰ درصد داشته ایم اما در حال حاضر ۱۰ درصد داریم و در بیماران تالاسمی بالای ۳۰ درصد بوده است و در حال حاضر به ۷ الی ۸ درصد رسیده است و با اقدامات رایگان وزارت بهداشت ۸ هزار بیماری خاص هم درمان شده است.
وی ادامه داد: امروزه در سراسر کشور ۵۰۰ بیمار مبتلا به هپاتیت هستند و در ظرف ۵ سال آینده بیشتر این بیماران درمان می شوند.
رییس شبکه هپاتیت در رابطه با آمار تخمینی افراد مبتلا به هپاتیت گفت: بیشترین آمار افراد مبتلا به هپاتیت افراد پرخطر و معتادان تزریقی هستند.
به گفته رییس شبکه هپاتیت ایران، سال گذشته ۴۵۰۰ بیمار مبتلا به هپاتیت را درمان کردیم و همه انجمن ها در کشور دست به دست هم دادند برای درمان بیماران هپاتیتی، تا آخر امسال ۶۰۰۰ هزار نفر و در سال بعد ۱۰۰۰۰ نفر و در سال بعد ۲۰۰۰۰ نفر را درمان خواهیم کرد.
وی ابراز امیدواری کرد تا در سال ۱۴۱۰ شیوع هپاتیت را به زیر نیم درصد برسانیم.
ارسال دیدگاه