بانو الهی قمشه ای از کلام پیشینیان روایت امروزی مطرح می کرد
مراسم تشییع پیکر این عارف پژوهشگر ادبیات عرفانی صبح امروزبا حضور چهرههای فرهنگی در مقابل تالار وحدت برگزار شد. پیکر او براساس وصیت خودش، در مقبره خانوادگی آنها در لواسان به خاک سپرده می شود.
به گزارش خبرنگار فرهنگی پانا؛ مراسم تشییع پیکر مهدیه الهی قمشهای صبح امروز در تالار وحدت تهران برگزار شد.
در بخشی از این مراسم؛ احمد مسجدجامعی با اشاره به خصوصیات رفتاری این پژوهشگر عارف گفت: ایشان از خاندان وتبار نیکویی بودند و این خاندان بر گردن فرهنگ بخصوص فرهنگ دینی و آیینی ما حق دارند. کمتر خانهای است که با ترجمه قرآن الهی قمشهای مزین نشده باشد.
وی خاطر نشان کرد: مرحوم قمشهای دریادل بود، من زمانی به دریادل بودن ایشان پی بردم و فهمیدم که ایشان را از نزدیک شناختم. در دل دریا همه چیز یافت میشود اما به هیچ چیز آغشته نمیشود. هیچ چیز دل ایشان را کدر نمیکرد
عضو شورای شهر تهران ادامه داد: یکی از مراجع میخواست کلاس اخلاقی در حوزه عملیه برگزار کند. به ایشان گفته شد کسی را برای این کار انتخاب کنند که اخلاق نیکی در رفتارش باشد و اخلاقفروش نباشد. مرحوم مهدیه الهی قمشهای به این شکل بود
وی تصریح کرد: خانم قمشهای از کلام پیشینیان روایت امروزی مطرح میکردند. معتقد بودند باید ببینیم چه چیزی از گفته گذشتگان به درد ما میخورد و میگفتند باید ببینم مولوی چه مشکلی از ما را حل میکند و پاسخگوی چه چیزی است.
مسجد جامعی در ادامه با اشاره به این مطلب که جامعه ما به چنین زنانی نیاز دارد،افزود: اینگونه افراد بر همه تاثیرگذارند و دریایی از علم هستند؛ اما متاسفانه در جامعه امروز ما چنین زنانی کمتر معرفی میشوند. امیدوارم ما هم همچون ایشان و برادرشان در راه معارف ایران و اسلام تلاش کنیم.
در بخش دیگری از این مراسم ، فاطمه هاشمی گفت: «انا لله و انا الیه راجعون» بهترین جملهای است که میتوان درباره مرحوم قمشهای گفت.
وی ادامه داد: حضور من در اولین کلاس ایشان باعث علاقهای شد که در سایر کلاسهای ایشان هم حضور داشته باشم. صحبت درباره ایشان بسیار سخت است. هفته پیش او را دیدم اما امروز در مراسم تشییعش شرکت میکنم..
فرزند آیتالله هاشمی رفسنجانی در ادامه به خصوصیتهای رفتاری مهدیه الهی قمشهای اشاره کردو گفت : ایشان نسبت به مردم مهرورزی میکردند. کمتر افراد متدینی هستند که خدا و مردم را در کنار هم ببینند و معتقد باشند که خداوند مهمترین چیزی که از انسان میخواهد این است که به مردم محبت کنیم.
رئیس بنیاد بیماریهای خاص اضافه کرد: صحبتهای ایشان به دل مینشست زیرا به حرفهایش عمل میکرد. سخنهای ایشان در منزل ما درباره حافظ و تفسیر آن با قرآن بسیار تاثیرگذار بود؛ چنانکه رفتار و سخنانشان در من بسیار تاثیر میکرد.
این شاگرد مهدیه الهی قمشهای ادامه داد: روحیه ایشان همیشه شاد بود. هفته پیش که در بستر بیماری بودند روحیه بسیار شادی داشتند و یک جمله به من گفتند که به خود لرزیدم؛ اما به ایشان افتخار کردم. ایشان گفتند که خسته شدهام و میخواهم بروم، میدانم که آن سمت برای من بهتر است.
در ادامه حسامالدین سراج در حالی که شعری از پروین اعتصامی خواند ؛یادآور شد: این روزها مذهبگریزی مد شده است ، در چنین روزگاری وجود شریف خانم الهی غنمیتی بزرگ بود، به ویژه برای جوانان که از این دریای حکمت بچشند.
بر اساس این گزارش؛ افشین علاء داماد مهدیه الهی قمشهای گفت: هرگز گمان نمیکردیم به این زودی با بانو قمشهای وداع کنیم اما چنان که خودشان میگفتند ما مسافریم و به زودی باید با این زمین خاکی خداحافظی کنیم و در جای برازندهتری برای ابد بنشینیم. برای ما باور این موضوع دشوار است.
این شاعریادآور شد: خوشا به حال ایشان که عمری با قرآن زیستند. ایشان میگفتند هر آنچه دارم از قرآن است. خداوند به ایشان توفیقی داده بود که زبانشان ترجمان ساده قرآن باشد تا پیامشان بر قلب همه بنشیند. او عمرش را صرف قرآن کرد و به جهان و بشیریت عشق ورزید.
علاء در پایان سخنانش تصریح کرد: ما امروز با بانو قمشهای وداع نمیکنیم و قرار بر سوگواری نیست. ایشان در تمام عمر جز پیام امید و مدارا پیام دیگری نداشتند. من همچون دیگران در زمان دو مصیبت که بر ایشان نازل شد شاهد بودم چیزی جز لبخند به تسلیتگویان ندادند. اگر تلخص «آتش» را برای خود برگزیدند سوزانده بودنشان فقط برای خودشان بود و به دیگران تنها نور میدادند
یادآور می شود ؛ در این مراسم چهرههایی همچون فاطمه هاشمی ،ساعد باقری ،احمد مسجد جامعی،حسام الدین سراج ، ایرج حسابی، ناصر فیض، فاطمه راکعی، رضا رفیع، عثمان محمد، حمید شاهآبادی، عباس سجادی، مجید غلامی جلیسه، محسن مومنی شریف و عبدالجبار کاکایی از حاضران در این مراسم بودند..
ارسال دیدگاه