روزهداران در ماه مبارک رمضان با رعایت تغذیه صحیح ضامن سلامت خود باشند
کارشناس تغذیه شبکه بهداشت و درمان شهرستان کنگان گفت: روزهداری موجب خالی ماندن دستگاه گوارش برای حدود چندین ساعت میشود بنابراین روزهداران باید با پیروی کردن از یک برنامه غذایی صحیح سلامتی خود را تضمین کنند.
به گزارش خبرنگار پانا از بوشهر،ناهید کنگانی افزود: در طول روزهداری دستگاه گوارش برای حدود چندین ساعت خالی میماند و درواقع این دستگاه و سایر دستگاههایی که به نحوی در هضم و جذب مواد غذایی دخالت دارند استراحت میکنند و بعد از روزهداری به نحو بهتری اعمال خود را به انجام میرسانند.
وی با اشاره به اینکه بهتر است غذای مصرفی در وعده سحری خصوصیات و ویژگی وعده ناهار را داشته باشد تا از ایجاد گرسنگی در طول روز پیشگیری شود خاطرنشان کرد: افطار خود را باکمی آب گرم و یا چای آغاز و پسازآن میتوان از خرما یا کشمش استفاده کرد زیرا این دو سبب کنترل اشتها میشوند و از بیش خواری به هنگام افطار ممانعت میکنند.
وی با اشاره به اینکه مصرف خرما در ماه مبارک رمضان در تنظیم قند خون بسیار مفید است افزود: توصیه میشود در وعده سحری از غذای کمچرب و مواد غذایی پر فیبر مثل میوهها و سبزی استفاده کنید که منبع سرشاری از فیبر هستند.
کنگانی افزود: استفاده از مواد غذایی آبکی مثل سوپ، آش، حلیم بدون روغن و همچنین مایعات به هنگام افطار و سحر موجب حفظ تعادل آب و املاح فرد روزهدار میشود به دلیل اینکه مواد غذایی آب زیادی در خود جذب میکنند و بدن میتواند آن را به آهستگی جذب کند و فرد احساس تشنگی کمتری میکند.
وی گفت: توصیه میشود برای تأمین آب موردنیاز پس از صرف افطار و تا قبل از خواب بهتدریج انواع میوه، چای کمرنگ و سایر مایعات بهویژه آب برای جبران کمآبی بدن نوشیده شود.
کنگانی تصریح کرد: امید است با رعایت تغذیه صحیح در این ایام پربرکت و پرفیض، ضمن حفظ سلامت تن با پیروی از احکام خداوند متعال و انجام عبادات و مناجات در این ماه مبارک بتوانیم روح و روان خود را صیقل دهیم.
ارسال دیدگاه