تماشای «گذر عطارد» از فراز برج میلاد
دوشنبه ۲۰ اردیبهشت همزمان با برگزاری اولین کنفرانس ملی اوقات فراغت، یکی از پدیده های جالب نجومی به وقوع می پیوندد که در علم نجوم به پدیده «گذر عطارد» شهرت دارد.
به گزارش پانا؛ این پدیده از سال ۲۰۰۶ دیده نشده و پس از ده سال دوشنبه به وقوع می پیوندد و تا سال ۲۰۱۹ هم تکرار نخواهد شد.
از آنجا که صفحه مداری گردش عطارد به دور خورشید دقیقا بر صفحهی مداری زمین منطبق نیست، معمولا از دید ما، عطارد از بالا و پایین خورشید رد میشود.
نکته جالب اما فراهم شدن امکان تماشای این پدیده از فراز برج میلاد تهران است که این اتفاق با همکاری مشترک «انجمن اوقات فراغت» و «انجمن نجوم» است. بر این اساس همزمان با برگزاری اولین کنفرانس ملی اوقات فراغت که روز دوشنبه در برج میلاد برگزار می شود، تلسکوپ هایی در تراس سالن همایش های برج میلاد قرار می گیرند تا شرکت کنندگان در این کنفرانس بتوانند شاهد این پدیده نجومی از بلندترین برج ایران باشند.
سید مصطفی امام مدیر مرکز نجومی آوااستار درباره رویت پدیده گذر عطارد از خورشید در برج میلاد می گوید:« با توجه به اینکه زمین سومین سیاره نزدیک به خورشید است، ما از زمین تنها امکان دیدن گذر سیاره های عطارد و زهره را داریم که در فاصله نزدیک تر از زمین به خورشید قرار دارند.»
او همچنین ادامه می دهد:«رویت گذر این دو سیاره از مقابل خورشید دو جنبه دارد که جنبه اول زیبایی این پدیده و جنبه دوم بعد علمی آن است. این پدیده با چشم غیر مسلح قابل رویت نیست و حتما باید از فیلترهایی مثل تلسکوپ استفاده کرد که این امکان در روز دوشنبه برای عموم فراهم می شود.»
مدیر اجرایی نشریه نجوم با اشاره به امکاناتی که روز دوشنبه در حاشیه کنفرانس ملی اوقات فراغت در اختیار علاقه مندان به علم نجوم قرار می گیرد تاکید می کند:«بر اساس برنامه ریزی ها قرار است علاوه بر امکان رویت این پدیده از طریق تلسکوپ، تصاویر مربوط به گذر عطارد روی یک پرده بزرگ به نمایش درآید و کارشناسان در این مورد به علاقه مندان توضیح دهند. همچنین شرایطی برای پرسش و پاسخ علاقه مندان از کارشناسان وجود دارد. به علاوه اینکه امکان عکاسی و ثبت این پدیده مهیج هم برای طرفداران علم نجوم فراهم می شود.»
امام در پایان تاکید کرد:«این برنامه نجومی با همکاری انجمن اوقات فراغت، باشگاه نجوم برج میلاد، مجله نجوم و مرکز نجوم آوا استار برگزار می شود و با توجه به طولانی بودن فاصله زمانی وقوع دوباره آن، به علاقه مندان توصیه می کنیم روز دوشنبه را برای تماشای این پدیده زیبای نجومی از دست ندهند.»
منبع:مهر
ارسال دیدگاه