سخنگوی سازمان انرژی اتمی:

سالانه نیمی از آب سنگین تولیدی در راکتور اراک صادر می شود

سخنگوی سازمان انرژی اتمی گفت: در معدن اورانیوم ساغند هیچ مشکلی وجود ندارد و فعالیتی در این معدن تعطیل نشده است.

کد مطلب: ۴۸۱۳۸۸
لینک کوتاه کپی شد

به گزارش سرویس سیاسی پانا، بهروز کمالوندی در گفت و گو با خبر ۲۱ شبکه یک سیما افزود: متأسفانه عده ای یا به اشتباه یا برخی موارد کوچک را بزرگنمایی می کنند.
وی اضافه کرد: از بخش تونل های این معدن نیاز سه سال کشور تأمین شده است و پس از استخراج اورانیوم از سنگ ها باقی مانده سنگ ها باید داخل تونل ها ریخته شود و نمی توان این تونل ها را به حال خود رها کرد.
سخنگوی انرژی اتمی افزود: اکنون که مقدار زیادی سنگ استخراج شده است فعالیت باید در تونل ها کمی کند تا مراحل بعدی انجام شود اما در بخش روباز معدن کار با تمام ظرفیت در حال انجام است.
کمالوندی گفت: کارخانه آب سنگین اراک سالی ۳۰ تن آب سنگین تولید می کند که دو برابر نیاز رآکتور اراک است و مازاد آن بر اساس برجام به کشورهای مختلف صادر می شود.
سخنگوی سازمان انرژی اتمی اضافه کرد: پیش از برجام نمی توانستیم مازاد تولید کارخانه آب سنگین اراک را صادر کنیم.
وی افزود: سوخت نیروگاه اراک بر اساس برجام و مشخصاتی که بر اساس آن توافق شده باید به طور مشترک ساخته شود اما آنچه امروز با حضور ریاست جمهوری از آن بهره برداری شد پیامی به دیگران است که اگر در آینده به هر دلیلی بخواهند تأخیر ایجاد کنند جمهوری اسلامی ایران توانایی دارد به تنهایی جلو برود.
کمالوندی گفت: دو سانتریفیوژ در زمینه بهداشت و واکسن سازی امروز به بهره برداری رسید که سانتریفیوژ زونال با سرعت ۵۰ هزار دور در دقیقه کار می کند و می توان گردش آن را به ۱۵۰ هزار دور رساند.
وی افزود: سانتریفیوژی که سال گذشته رونمایی شد و اکنون در انستیتو پاستور استفاده می شود در دقیقه ۱۸ هزار دور می زند.
وی گفت: با سانتریفیوژ زونال ذرات مایع از هم جدا می شوند و این تفاوت سانتریفیوژ زونال با سانتریفیوژهایی است که برای غنی سازی اورانیوم به کار گرفته می شود.
وی افزود: در سانتریفیوژهای غنی سازی اورانیوم مواد گازی از یکدیگر جدا می شوند.
وی با بیان اینکه سانتریفیوژ زونال باکتری را از پروتئین جدا می کند گفت: به عنوان نمونه هر گرم باکتری برای واکسن هپاتیت سه میلیارد تومان ارزش دارد و ایران سالانه ۲۰ گرم برای واکسن هپاتیت نیاز دارد که قیمت آن ۶۰ میلیارد تومان است.
وی افزود: با تولید سانتریفیوژ زونال گامی در جهت اقتصاد مقاومتی برداشته شد.
کمالوندی گفت: ژن درمانی در گذشته در ایران انجام نمی شد اما اکنون با بهره برداری از سانتریفیوژهای حوزه سلامت این کار انجام می شود.

ارسال دیدگاه

پربازدیدترین ها
آخرین اخبار