خاویار ایران گرانترین خاویار جهان/ صادرات آبزیان به ۴۰ کشور
دبیرکل اتحادیه صادرکنندگان آبزیان گفت: خاویار ایرانی ۱۰۰ یورو گرانتر از خاویار های دیگر است .
به گزارش پانا؛ علی اکبر خدایی دبیر کل اتحادیه صادرکنندگان آبزیان در خصوص صادرات انواع آبزیان گفت: درآمد کل صادرات کشور در سال گذشته از حوزه آبزیان ۳۰۰ میلیون دلار بوده است.
وی افزود: از کل درآمد ۳۰۰ میلیون دلاری آبزیان ۷۰۰ هزار دلار مربوط به صادرات خاویار بوده و این در حالی است که در سال ۷۳ سهم صادرات خاویار به تنهایی ۷۰ میلیون دلار بوده است.
دبیرکل اتحادیه صادر کنندگان آبزیان گفت:دلیل اصلی کاهش صادرات خاویار محدودیت منابع طبیعی به این محصول گرانبها بوده و شیلات تلاش کرده در این سالها کاهش صادرات خاویار با افزایش صادرات دیگر آبزیان جبران کند.
* صادرات میگو به بزرگترین کشور تولید کننده
خدایی با اشاره به اینکه یک سوم میگوی دنیا در کشور چین تولید می شود افزود: با این حال چین یکی ازمهمترین مشتری های میگوی ایران در جهان است و علت اصلی این امر کیفیت خوب محصول میگوی کشور بوده است.
دبیر کل اتحادیه صادر کنندگان آبزیان در ادامه افزود: یکی دیگر از دلایل صادرات میگو به چین این است که چینی ها میگوی ما را بسته بندی و فرآوری کرده به سایر کشورها صادر می کنند.
وی همچنین با اشاره به افت ۲۵ درصدی ارزش افزوده صادرات آبزیان در اثر تحریم اذعان داشت: با برداشته شدن تحریم ها مطمئنا میزان صادرات این محصول افزایش خواهد یافت.
**خاویار ایرانی ۱۰۰ یورو گرانتر از سایر خاویارها در جهان است
دبیرکل اتحادیه صادر کنندگان آبزیان گفت: اولین کشور وارد کنند محصولات آبزیان از ایران، عراق است که عمده محصول صادراتی به این کشور ماهیان کپور است.
خدایی در ادامه افزود: مشتری دوم واردات آبزیان از ایران چین و بعد از آن کشورهای حوزه خلیج فارس هستند و در مجموع به ۴۰ کشور دنیا صادرات داریم.
وی اظهار کرد: عمده محصول صادراتی به کشور های اروپایی خرچنگ آب شیرین و خاویار است و خاویار با برند ایرانی،۱۰۰ یورو گرانتر از سایر خاویارها در اروپا معامله می شود.
** بالا بردن سطح فرهنگ مصرف آبزیان در جامعه یک ضرورت اجتناب ناپذیر
دبیر کل اتحادیه صادر کنندگان آبزیان با اشاره به افزایش روز افزون تولید جهانی گفت: درنتیجه افزایش تولید، قیمت ها کاهش یافته و در نتیجه صادرات آبزیان برای کشور ما سخت تر از گذشته خواهد شد.
وی همچنین تاکید کرد: با توجه به رشد جمعیت و بهبود فرهنگ غذایی ناخود آگاه جامعه به سمت غذای سالمتر و با کیفیت بهتر خواهد رفت.
خدایی افزود: با توجه به ارز بری بالای صنعت طیور و دامپروری درکشور ناخودآگاه مجبور به افزایش تولید آبزیان در داخل خواهیم بود.
دبیر کل اتحادیه صادر کنندگان آبزیان عنوان کرد: بنابراین دولت باید برنامه مدون و از پیش تعیین شده ای برای فرهنگ سازی مصرف ماهی و میگو در جامعه ایرانی داشته باشد تا سرانه حداقلی ۱۰ کیلو برای هرنفر را افزایش دهد.
وی گفت: باید به مصرف کنندگان در جامعه ثابت کنیم که میگو و ماهی غذا های گرانی نیستند و با حداقل هزینه می توان یک غذای دریایی سالم و مغذی را تهیه کرد.
خدایی با اشاره به اینکه در سالهای اخیر برنامه های ضعیفی در جهت فرهنگ سازی مصرف آبزیان در جامعه اجرا شده افزود: درحال حاضر اتحادیه صادرکنندگان برنامه هایی از قبیل فرهنگ سازی در مدارس برگزاری جشنواره های فرهنگی و همچنین اعطای مدرک دوره آموزش طبخ آبزیان به آشپزان در دست اجرا دارد.
دبیر کل اتحادیه صادر کنندگان آبزیان تاکید کرد: امیدواریم با اجرای برنامه های کلان در زمینه فرهنگ سازی مصرف آبزیان، درآینده نزدیک شاهد ارتقای مصرف این محصول در جامعه ایران باشیم.
منبع:باشگاه خبرنگاران
ارسال دیدگاه