معاون اداری و مالی شهرداری شیراز در همایش ملی تامین مالی شهری هشدار د

وضعیت اسفبار شهرها از نظر تراکم فروشی و مهاجرت/به صفر رسیدن کمک دولت

معاون اداری و مالی شهرداری شیراز در همایش ملی تامین مالی شهری نسبت به وضعیت شهرها از نظر تراکم فروشی، ساخت و ساز بی رویه و مهاجرت به شهرها هشدار داد.

کد مطلب: ۴۳۰۲۵۷
لینک کوتاه کپی شد

به گزارش پانا از فارس، محمدحسن اسدی در همایش ملی تامین مالی شهری که در سالن همایش های بین المللی صدا و سیما در تهران برگزار شد با اشاره به خودکفایی شهرداری ها در ۳۰ سال گذشته و به صفر رسیدن کمک های دولتی ، اظهار داشت: در موضوع شهرداری ها، دولت راه خودش را می رود شهرداری ها همین طور.
معاون اداری و مالی شهرداری شیراز گفت: در شهرهای بزرگ، شهر از نظر تراکم فروشی، ساخت و ساز بی رویه، مهاجرت و شهر فروشی وضعیت اسفباری به خود گرفته است.
وی با بیان اینکه جمعیت شهری در کشور در حال حاضر ۷۳درصد است، تصریح کرد: این جمعیت در سال ۱۴۰۰ به ۸۰ درصد افزایش می یابد که نمی توان از فاجعه ترافیک، عوامل زیست محیطی و پدیده حاشیه نشینی در شهرها غافل ماند؛ ضمن اینکه با افزایش تقاضا برای کالا و خدمات در شهرها و همچنین پاسخگویی به آنها در حوزه خدمات شهری نیازمند منابع مالی کافی است.
این مقام مسئول یادآور شد: در این راستا باید گفت، نسخه "پیشگیری بهتر از درمان است" در حد شعار باقی مانده است.
وی که به نمایندگی از شهرداری کلانشهر های کشور در این همایش سخن می گفت، با اشاره به مطالبات شهرداری ها از دولت و مجلس خاطرنشان کرد: تعیین تکلیف مدیریت واحد یکپارچه شهری به عنوان یک ضرورت اولین خواسته ما از دولت است، باید دستگاه های خدمات رسان زیر یک چتر فعالیت کنند تا حذف بروکراسی اداری را شاهد باشیم.
وی با بیان اینکه در تمام دنیا مدیریت یکپارچه شهری مورد توجه قرار گرفته است خواستار تحقق این امر در کشور شد .
مهندس اسدی افزود: اگر تکلیف مدیریت واحد و یکپارچه شهری مشخص شود بسیاری از موانع، حذف و در هزینه کردها نیز صرفه جویی صورت می گیرد.
وی گفت: مالیات ارزش افزوده حق شهرداری ها است و عوارض محلی باید تعیین تکلیف شود.
معاون اداری و مالی شهرداری شیراز در ادامه خواستار توجه دولت و مجلس در مورد امنیت سرمایه گذاری شد و با اشاره به ضرورت توجه به مصوبات شورای اسلامی شهرها بیان کرد: اینکه هر روز مصوبات شوراهای اسلامی شهر در جهات مختلف از جلسه عوارض شغلی توسط دیوان عدالت اداری را لغو می کنند، یک تهدید جدی برای شهرداری هاست.
وی ادامه داد: در حال حاضر شهرداری ها به صورت روزانه درآمد کسب و هزینه می کنند، اگر یک روز مردم مشارکت نکنند تمام خدمات شهری و جاری متوقف می شود.
مهندس اسدی در شرایط فعلی از بانک شهر به عنوان بازوی مالی شهرداری کلان شهرها نام برد .
وی در ادامه در خصوص رشد شدید شهرنشینی و افزایش تقاضا برای خدمات شهری، ساختار منابع مالی شهرداری، روش هایی که شهرداری ها برای تامین مالی در پیش گرفته اند و مسیری که به نظر می رسد شهرداری ها باید جهت تامین مالی پروژه ها پیگیری کنند، سخن گفت.
وی با اشاره به ساختار منابع مالی شهرداری گفت: هم اکنون بخش عمده ای از درآمدهای شهرداری پایدار نیست و درآمدهای پایداری مانند عوارض نوسازی، مالیات بر زمین و مستغلات و درآمدهای حاصل از فروش خدمات، جایگاه موثری در تامین مالی شهرداری ندارند، این در حالی است که در شهرهایی مانند تورنتو بیش از ۴۰ درصد درآمدهای شهرداری از عوارض نوسازی کسب می شود.
مهندس اسدی ادامه داد: در کشورما درآمد شهرداری ها از عوارض نوسازی، عوارض بلیت مسافرت، عوارض سالانه خودرو و عوارض شماره گذاری وسایط نقلیه، عوارض بر پروانه کسب و صنوف و امثال آن که از جمله در آمدهای پایدار تلقی می شود، کمتر از ۳ درصد است از طرفی حدود ۴۰ درصد از درآمدهای شهرداری مربوط به عوارض ساختمانی (صدور پروانه ساخت) است.
وی از کاهش ۳۵ درصدی صدور پروانه های ساختمانی در تهران و کاهش ۲۶ درصدی در کل کشور در دو سال اخیر خبر داد.
معاون اداری و مالی شهرداری شیراز در ادامه به روش های که شهرداری ها برای تامین مالی در پیش گرفته اند، اشاره کرد و گفت: استقراض با استفاده از ظرفیت بانک شهر، مشارکت سرمایه گذاری بخش خصوصی (ایجاد سازمان های سرمایه گذاری و مشارکت های مردمی در شهرداری ها) و انتشار اوراق مشارکت از جمله راه هایی است که شهرداری ها برای تامین مالی خود از آن بهره می برند.
وی همچنین متذکر شد: شهرداری ها می توانند با بکارگیری ابزارهای نوین مالی از جمله صکوک اجاره و صکوک استصناع ، صندوق های تخصصی از جمله صندوق زمین و ساختمان ، سهام پروژه، ایجاد خط ها اعتباری بین شهرداری و موسسات مالی و ... پروژه های شهری را تامین مالی کنند.
مهندس اسدی ادامه داد: در شرایط اقتصادی امروز کشور پروژه های شهری باید تا آنجا که امکان دارد هزینه های خود را از طریق لحاظ موارد درآمدزا در آن ها تامین کنند.
وی بیان کرد: شهرداری شیراز، راه اندازی یک شتاب دهنده در زمینه تامین مالی پروژه های شهری و رویکرد نوین تعریف درآمدزایی در برخی پروژه های شهری را در دستور کار دارد.
معاون اداری و مالی شهرداری شیراز همچنین بر ضرورت ایجاد اندیشکده های مالی و اقتصادی در شهرداری ها تاکید کرد و گفت: امروزه با اتکا به روش های متداول نمی توان مسائل سازمانی از جمله مسائل مربوط به تامین مالی را حل کرد، اندشکده ها یا اتاق های فکر از جمله تکنولوژی های تولید و تحلیل راهکارهای مسایل هستند.
وی افزود: اتاق های فکر با ویژگی های جمع اندیشی، تولید فرآورده های فکری، معطوف بودن کوشش ها به مسائل روز و درگیر نشدن در مسایل اجرایی و تشریفات رسمی سیاستگذاری می توانند در حل خلاقانه مسائل تامین مالی موثر باشند.
گفتنی است همایش ملی تامین مالی شهری با حضور نمایندگان مجلس، مدیران عامل بانک شهر و بانک توسعه صادرات، شرکت تامین سرمایه سپهر، آرمان، اعضای شوراهای اسلامی شهرها، معاونین شهرداری های کلان شهر کشور در سالن همایش بین المللی صدا و سیمای تهران برگزار شد.

ارسال دیدگاه

پربازدیدترین ها
آخرین اخبار