فعالیت بیش از ۷۰۰۰ مرکز درمان اعتیاد در کشور

خبرگزاری پانا:معاون کاهش تقاضا و توسعه مشارکت‌های مردمی ستاد مبارزه با موادمخدر با استناد به آمارهای موجود اظهار کرد: سالانه تنها ۲۰ تا ۳۰ درصد از مواد مخدر ورودی به کشور کشف می‌شود و مابقی یا در کشور توزیع و یا از راه‌های ترانزیتی به سمت اروپا منتقل می‌شوند.

کد مطلب: ۴۰۵۱۷۹
لینک کوتاه کپی شد

به گزارش خبرنگار خبرگزاری پانا، پرویز افشار در نخستین کنگره بین المللی پیشگیری، درمان، کاهش آسیب و حمایت های اجتماعی بیماران با اختلالات مصرف مواد که در شیراز برگزار شد، با ابراز تاسف از اینکه ایران در معرض شدیدترین آسیب‌های ناشی از ترانزیت مواد مخدر قرار دارد و بیشترین خسارت‌های مادی و جانی را متقبل شده است، افزود: دسترسی آسان به مواد مخدر از دلایل مصرف بی رویه مواد مخدر محسوب می‌شود.

وی خاطرنشان کرد: دراین راستا برنامه‌ریزی بر روی کاهش عرضه برای کاهش مصرف کافی نبوده و باید بر روی کاهش تقاضا نیز برنامه ریزی و اقدام شود.

به گفته افشار سال گذشته ۶۵۰۰ تن مواد مخدر در کشور افغانستان تولید شد و تخمین زده شده که امسال نیز این میزان به ۸۰۰۰ تن برسد که قسمت عمده‌ای از این مواد از طریق ایران به کشورهای اروپایی ترانزیت می‌شود.

وی عنوان کرد: بر اساس برنامه‌ریزی‌های انجام شده در برنامه ششم توسعه کشور باید ۲۵ درصد از تقاضا برای مواد مخدر تا پایان اجرای این برنامه کاهش یاید که با برنامه‌ریزی‌های جامع این افق توسعه دست یافتنی است.

معاون کاهش تقاضا و توسعه مشارکت‌های مردمی ستاد مبارزه با مواد مخدر همچنین به اقدامات پیشگیرانه برای کاهش مصرف مواد مخدر اشاره و اظهار کرد: هم اینک میزان پیشگیری از مصرف مواد مخدر بین هشت تا ۱۵ درصد است که این میزان باید به ۴۰ درصد برسد.

افشار اضافه کرد: محیط خانه، مدرسه، محل کار، تحصیل و همه محیط‌ها حتی فضای مجازی در دسترس مصرف مواد مخدر است که اقدامات پیشگیرانه باید در همه این محیط‌ها انجام شود.

وی به راه‌اندازی مراکز مداخله در درمان و مصرف مواد مخدر اشاره و اضافه کرد: بیش از ۷۰۰۰ مرکز درمانی در کشورمان راه اندازی شده که ۸۷ درصد از خدمات در این بخش توسط بخش غیر دولتی انجام می‌شود.

ارسال دیدگاه

پربازدیدترین ها
آخرین اخبار