به گزارش خبرگزاری پانا به نقل از روابط عمومی فرمانداری کرمان،توحیدی ادامه داد : علی رغم اینکه ملت عزیز و شریف در شبهای قدر حضور گسترده داشتند و تا زمان راهپیمایی زمان کمی باقیمانده بود ، با دهان روزه و بدون احساس خستگی ، شرکت در راهپیمایی را یکی از وظایف و حتی تکلیف شرعی خود دانستند و با شرکت بی نظیرشان در راهپیمایی به ندای امام و رهبر فرزانه انقلاب لبیک گفتند ، این حضور بی نظیر و در هیج کجای دنیا وجود ندارد .
فرماندار کرمان در ادامه یکی از وظایف حاکمیت را صیانت از سلامت مردم و مواد غذایی مورد نیاز آنها برشمرد و تصریح کرد : نان یکی از اقلام ضروری سبد غذایی مردم است که کیفیت و بهداشت آن تأثیر بسزایی در سلامت فرد ،خانواده و نهایتاً جامعه دارد و اگر جامعه ای سالم نباشد هر قدر هم از لحاظ مالی و سایر منابع اقتصادی غنی باشد قدرت پیشرفت نخواهد داشت .
وی در ادامه افزود : از مسئولین میخواهم بحث سلامت مردم را جدی بگیرند ، نان جزء معدود اقلام غذایی است که قابل ضدعفونی نیست بنابراین در پروسه زمانی تبدیل گندم به آرد و سپس به نان بایستی نظارت جدی مبنی بر رعایت مسائل بهداشتی باشد .
توحیدی با اشاره به موضوع جوش شیرین که متأسفانه هنوز برخی از واحدهای نانوایی اقدام به استفاده از آن می کنند خاطر نشان کرد : چندین سال است که مسئولین شعار حذف جوش شیرین را از خمیر یا حذف خمیر ترش سنتی و جایگزینی خمیر مایه بهداشتی را می دهند اما با کمال تأسف مواردی درخصوص استفاده هر دو مورد مشاهده میشود ، ما مسئولیم و باید پاسخگو باشیم علاوه بر مردم در برابر خداوند نیز باید پاسخ دهیم .
فرماندار کرمان با اشاره به گذشته که تشکیلاتی تحت عنوان کمیسیون آرد و نان بطور متمرکز کار نظارت و کنترل موضوعات مربوط به آرد و نان را انجام میداد و چند سال است که منحل شده و وظایف آن به سایر دستگاهها محول گردیده ، از دستگاه های متولی امر گندم ، آرد و نان کرمان بویژه سازمان صنعت ، معدن و تجارت و مرکز بهداشت خواست با جد پیگیر اصلاح وضعیت کیفیت نان و نظارت بیشتر و مستمر بر واحدهای نانوایی به ویژه واحدهای آزادپز شهر کرمان باشند .
توحیدی با استناد به بازرسیهای انجام شده از واحدهای نانوایی ، وضعیت نان شهر کرمان را نامناسب دانست و ارتقای کیفیت نان و رعایت بهداشت آن را زمینه ساز متعادل شدن قیمت در فضای رقابت سالم بیان و تأکید کرد : باتوجه به بازرسیهای سرزده قطعاً نیاز به نظارت و کنترل بیشتر کاملاً احساس میشود و دستگاه های متولی کار باید بازرسی ویژه کامل و مستمر را در دستور کار خود قرار دهند ،این بازرسیها باید مفید و توأم با نتیجه باشد ،نتیجه ای که تأثیر آن را در ارتقاء کیفیت و بهداشت واحدهای نانوایی به وضوح ببینیم ، ما ادعای شعار سلامت مردم را داریم که با وضعیت موجود همخوانی ندارد و این شرایط با انجام بازرسی و کنترل بیشتر قطعاً تغییر خواهد کرد .
وی نقش مردم را در بهبود وضعیت موجود نان و افزایش کیفیت با اهمیت دانست و تصریح کرد : مردم می توانند با همکاری ، اعلام گزارشات تخلف و ... در بهبود وضعیت نان تأثیرگذار باشند ،مردم باید مطالبه حق کنند ،مطالبه گر باشند ، هر فرد میتواند بعنوان یک بازرس باشد و مطمئن باشند این مطالبه گری مفید و مثمرثمر خواهد بود .
فرماندار کرمان هر گونه افزودنی را بدون مجوز بهداشت در خمیر و نان غیرقانونی و خلاف عنوان کرد و از سازمان صنعت،معدن و تجارت خواست تا با اعلام به نانوایان افزودن هرگونه موادی به خمیر و نان با میزان مشخص و تعیین شده را با مجوز بهداشت انجام دهند درغیر اینصورت ، اقدام قانونی بعمل خواهد آمد .
نژاد بیگلری مدیرکل غله استان کرمان نیز با ارائه گزارشی از وضعیت فعلی گندم و آرد استان از تدوین و اجرای طرح جامع نان سالم خبر داد و گفت : نگارش این طرح انجام شده که یکی از موارد آن بحث ساماندهی نانوائیهای آزادپز می باشد و در دستور کار قرار دارد و به زودی نیز انجام میشود .
وی موضوع تقسیم بندی واحدهای نانوایی براساس ۳ معیار طلایی ،نقره ای و برنزی را یکی دیگر از موضوعات طرح جامع نان سالم اعلام و افزود : این تقسیم بندی براساس امکانات و تجهیزات نانوایی ، کیفیت نان ، رعایت مسائل بهداشتی ، صنفی و ... میباشد که نهایتاً امتیازاتی برهمین اساس از غله دریافت می کند ، این امر باعث ایجاد رقابت سالم و نهایتاً افزایش کیفیت نان بهداشتی و با قیمت متعادل که هدف اصلی طرح میباشد خواهد شد .
مدیرکل غله استان اختصاص رتبه چهارم کشوری در ذخیره سازی گندم به کرمان را در سالجاری نویدبخش سالی خوب در زمینه تأمین گندم مورد نیاز استان دانست و میزان ذخیره سازی را تاکنون ۱۳۶ هزار تن گندم معمولی برای مصارف خبازی و ۷۸ هزار تن گندم برای استفاده کارخانجات ماکارونی اعلام کرد .
ارسال دیدگاه