معرفی هشت رقم جدید کشاورزی توسط موسسه تحقیقات دیم کشور در مراغه

خبرگزاری پانا:رئیس موسسه تحقیقات کشاورزی دیم کشور در مراغه گفت: این موسسه در سال گذشته هشت رقم جدید محصولات کشاورزی پر محصول دیم را برای ارتقای تولید محصول معرفی کرده است.

کد مطلب: ۳۳۸۹۴۱
لینک کوتاه کپی شد

به گزارش خبرگزاری پانا، عبدالعلی غفاری با بیان این مطلب افزود: این محصولات شامل چهار رقم گندم، دو رقم نخود، یک رقم جو و یک رقم دانه های روغنی برای کاشت در اقلیم های مختلف بوده که دارای عملکرد و سایر ویژگی های برتر نسبت به ارقام قبلی بوده است.
وی بااشاره به اینکه ارقام گندم قابوس و باران، جوی انصار و نخود عادل درسال گذشته رونمایی شد، اظهار کرد: دو رقم گندم ویژه مناطق سرد وگرم، یک رقم دانه های روغنی و یک رقم نخود ویژه مناطق سرد در سالجاری رونمایی می شود.
رئیس موسسه تحقیقات کشاورزی دیم کشور ادامه داد: محققان این موسسه در سال گذشته ۲۰۶ طرح تحقیقاتی را در ۱۷ استان کشور اجرا کردند که با احتساب مناطق اجرا، تعداد طرح ها بیش از ۴۸۵ مورد بوده است.
غفاری یادآوری کرد: طرح های تحقیقاتی اجرا شده در این موسسه در بخش های مختلف شامل ۸۷ مورد در بخش غلات،۵۹ طرح دربخش حبوبات، ۲۸ طرح در بخش مدیریت منابع و ۲۰ طرح در بخش دانه های روغنی بوده است.
وی با اشاره به اینکه مهمترین هدف این موسسه انجام طرح های تحقیقاتی و انتقال آن به مزارع دیم است، گفت: چاپ ۵۸ مقاله علمی پژوهشی شامل ۲۳ مقاله خارجی، ۱۳ مقاله داخلی و دو پایان نامه و ۲۰ مقاله در دست چاپ از مهمترین اقدام های علمی این موسسه است.
رئیس موسسه تحقیقات کشاورزی دیم کشور ادامه داد: از حدود ۱۲ میلیون هکتار زمین کشاورزی کشور، ۵۳.۲ درصد به کشت آبی و ۴۶.۸ درصد به کشت دیم اختصاص داشته است.
غفاری عملکرد پایین و ناپایداری تولید را از مهمترین مشکلات زراعت دیم اعلام کرد و افزود: با فرض قابلیت انتقال تنها ۶۰ درصد توانایی های موجود ایستگاهی تحقیقاتی کشور به کشت دیم، امکان دو برابر کردن تولید در دیمزارها وجود دارد.
وی گفت: عوامل مدیریتی و قهری از دیگر چالش های زراعت دیم بوده و اگر تحقیقات علمی به جایگاه خودش ارتقاء یابد سهم مهمی در کاهش فشار بر منابع آبی اراضی می شود.
غفاری توسعه کشت با مدیریت غلط و خاک ورزی های غیرمجاز در اراضی شیب دار را از جمله عوامل محدودیت زا در کشت دیم اعلام کرد و افزود: پژوهشگران این موسسه تاکنون ۳۶ رقم جدید دیم شامل ۱۷ رقم گندم، هفت رقم جو، چهار رقم نخود، سه رقم عدس، سه رقم جدید گلرنگ و دو رقم ماشک علوفه ای به کشاورزان داخلی و کشورهای همجوار معرفی کرده اند.

ارسال دیدگاه

پربازدیدترین ها
آخرین اخبار