اجرای ۳۰۴ هزار طرح خوداشتغالی و خودکفایی ۱۰۰ هزار خانوار تحت پوشش کمیته امداد
خبرگزاری پانا: معاون اشتغال و خودکفایی کمیته امداد امام خمینی(ره) با اشاره به خودکفایی یکصد هزار خانوار تحت حمایت این نهاد گفت: این مددجویان طی پنج سال گذشته با میانگین ۲.۵ سال بهره مندی از آموزش، تسهیلات، نظارت وهدایتهای این نهاد خودکفا شده اند.
به گزارش خبرگزاری پانا، محمد امید اظهار کرد: ۶۸ درصد سرپرست خانوارهای خودکفا شده را مردان و ۳۲ درصد را زنان سرپرست خانوار تشکیل می دهند.
وی افزود: اجرای ۳۰۴ هزار طرح خوداشتغالی برای مددجویان تحت پوشش این نهاد با اعتباری بیش از ۱۷۰۰میلیارد تومان از منابع بانکی و منابع در اختیار این نهاد محقق شد.
وی با اشاره به معرفی کمیته امداد امام خمینی(ره) به عنوان دستگاه برتر در زمینه ایجاد و توسعه طرحهای خوداشتغالی و تقدیر معاون اول رئیس جمهور از این نهاد، گفت: این انتخاب به لحاظ تعداد فرصتهای شغلی ایجاد شده و میزان اعتباری است که امداد توانست از بانکها و سایر منابع جذب کند.
امید در ادامه خاطر نشان کرد: ۴۲ درصد از این خانوارها در بخش خدمات، ۳۶ درصد در بخش دامپروری، ۹ درصد در بخش صنایع دستی، چهار درصد کشاورزی، هشت درصد در بخش صنفی و صنعتی و بقیه در سایر بخش ها به خودکفایی رسیده اند.
وی به اجرای طرح اشتغال روستاییان و شهرهای زیر ۲۰ هزار نفر اشاره کرد و افزود: به استناد بند ۲ مصوبات پنجاه و سومین جلسه شورای عالی اشتغال مورخ چهاردهم اسفند ماه ۱۳۹۰، طرح ساماندهی و توسعه اشتغالهای خرد و خانگی در روستاها و شهرهای زیر ۲۰ هزار نفر با مسئولیت کمیته امداد امام خمینی (ره) آغاز شد.
وی کنترل معضل مهاجرتهای بی رویه از روستا به شهر و همچنین تلاش برای هدایت سرمایه در جهت مهاجرت معکوس، ایجاد فرصتهای شغلی جدید و متنوع سازی فعالیتهای اقتصادی در روستاها و شهرهای زیر ۲۰ هزار نفر به منظور کسب درآمد و کاهش فقر، پرورش و شکوفایی استعدادها و خلاقیتهای جوانان گروههای هدف، توانمندسازی روستاییان از طریق توسعه طرح های اشتغالزا و پایدار را به عنوان برخی از اهداف طرح عنوان کرد.
امید همچنین کمک به توسعه اقتصادی کشور از طریق توسعه اشتغال به لحاظ کمی و کیفی، کمک به کاهش نرخ بیکاری به خصوص در روستاها و شهرهای کوچک و پیشگیری از آسیبهای اجتماعی ناشی از معضل بیکاری را از جمله اهداف اجرای طرح اشتغال روستاییان و شهرهای زیر ۲۰ هزار نفر را از دیگر اهداف این طرح دانست.
امید در ارتباط با گروههای هدف این طرح یادآورشد: متقاضیان بیکار ساکن در مناطق روستایی و شهرهای زیر ۲۰ هزار نفر اعم از مددجویان تحت حمایت و سایر افراد بیکاری که توانایی اجرای طرح های اشتغال را دارند،از جمله گروههای هدف هستند.
معاون اشتغال و خودکفایی کمیته امداد در خاتمه گفت: کمک به افزایش تولید ناخالص ملی و درآمد سرانه، کمک به تحول و توسعه اقتصادی کشور، کاهش بار مالی خدمات حمایتی ارائه شده از سوی نهاد و کاهش نرخ بیکاری در بین اقشار نیازمند از جمله آثار اقتصادی و ایجاد اعتبار و فرصتی برابر در صحنه های اجتماعی، کمک به پیشگیری از بروز ناهنجاریهای اجتماعی، پیشگیری از مهاجرتهای بی رویه، افزایش روحیه تعاون و مشارکت در بین گروههای هدف با توسعه خوشه ها و زنجیره های تولید و کمک در امنیت ملی کشور از جمله آثار اجتماعی این اقدام میان افراد خودکفا شده است.
ارسال دیدگاه