معاون عمرانی استاندار عنوان کرد:

تامین و ذخیره آب، دو اولویت آبی تبریز هستند

خبرگزاری پانا:معاون عمرانی استاندار آذربایجان شرقی گفت: تامین و ذخیره آب، دو اولویت مهم آبی تبریز هستند که باید جدی گرفته شوند.

کد مطلب: ۲۹۲۶۰۸
لینک کوتاه کپی شد

به گزارش خبرگزاری پانا،محمدصادق پورمهدی در جلسه شورای حفاظت منابع آب استان اظهار کرد: تعیین تکلیف تصفیه‌خانه تبریز یکی از ماموریت‌هایی است که به شرکت آبفای تبریز محول کرده‌ایم تا بخشی از این آب مصرفی که از میاندوآب می‌آید به دریاچه ارومیه هدایت شود و بخشی هم در مصارف کشاورزی و صنعتی مورد استفاده قرار گیرد.

وی افزود: در تامین آب شرب مسئله داریم ؛ چرا که در اطراف تبریز عمق چاه‌های حفر شده خیلی بالا رفته و در برخی موارد به ۳۰۰ متر هم می‌رسد و این در حالی است که در گذشته از ۱۵۰ متر تجاوز نمی‌کرد؛ بنابراین تامین آب تبریز و ذخیره‌سازی مطمئن آب باید در اولویت کاری قرار گیرد و مخزن‌های ذخیره آب نیمه تمام در اسرع وقت تکمیل شوند.

پورمهدی خاطرنشان کرد: مسئله آب در دنیا و به ویژه کشور ما از یک مشکل محلی به سمت مباحث امنیتی پیش می‌رود چرا که ایجاد برخی چالش‌ها در برخی مناطق به ویژه مناطق روستایی به دلیل کمبود آب ممکن است مسائل امنیتی ایجاد کند؛ بر همین اساس شورای عالی آب کشور تشکیل یافته که گزارش‌های خود را به شورای امنیت ملی ارائه می‌دهد.

معاون عمرانی استاندار آذربایجان‌شرقی اضافه کرد: به تبع این شورا در آذربایجان‌شرقی هم شورای حفاظت از منابع آب استان به ریاست استاندار محترم تشکیل یافته تا هر شیوه‌ای در تامین و مصرف بهینه آب و مسائل پیشگیری مورد نیاز بود اعمال شود.

وی اظهار داشت: امسال میزان بارندگی‌ها در مقایسه با مدت مشابه سال قبل نزدیک به ۱۰۰ درصد افزایش یافته و با وجود تمام ناملایمات به میزان ۸۰۰ میلیون متر مکعب به مخزن آب دریاچه ارومیه اضافه شده با این وجود کافی نبوده چرا که به دلیل دخالت‌های بی‌رویه انسان‌ها در گذشته آب‌ها به طور کامل به دریاچه نمی‌رسد.

این مسئول یادآور شد: هر قدر آب‌های سطحی روان که حاصل بارندگی‌ها و آب شدن برف‌ها هستند در فصول بارندگی و ذخیره‌سازی آب بیشتر به سمت دریاچه هدایت شوند در فصول گرم سال دچار مشکلات کمتری خواهیم شد که در این ارتباط سهل‌الوصول‌ترین راه برای رسیدن آب‌های سطحی به دریاچه ارومیه بازگشایی مسیل‌ها است.

پورمهدی گفت: تمام دستگاه‌ها را مکلف کردیم تا آنجای که می‌توانند در این زمینه به وظایف خود عمل کنند که مشخص شدن تعداد چاه‌های مجاز و غیرمجاز اطراف دریاچه و ارائه آمار و اطلاعات دقیق و درست برای اتخاذ تصمیمات اصولی از ضروریات است.

معاون عمرانی استاندار آذربایجان‌شرقی بر لزوم تبدیل کشاورزی سنتی به مدرن، تکمیل شبکه آبیاری فضای سبز در شهرها، نگهداری و آزادسازی حریم رودخانه‌ها در داخل شهرها، میله کوبی و علامت‌گذاری حریم‌های رودخانه‌ها در شهرها و روستاها، لحاظ ردیف اعتباری کنترل مسیل‌ها در بودجه شهرداری تاکید کرد.

وی همچنین بر اجرای مصوبات شورای عالی آب از سوی دستگاه های اجرایی استان تاکید کرد و از آنها خواست هماهنگی ها و همکاری های لازم در خصوص حفاظت از منابع آبی استان را انجام دهند.

ارسال دیدگاه

پربازدیدترین ها
آخرین اخبار