خاکشیر، معجون ضد گرمازدگی
خبرگزاری پانا: افرادی که طبع سرد دارند، شربت خاکشیر را با عسل و عرق نعناع مصرف کنند.
به گزارش خبرگزاری پانا، شربت خاکشیر را یکی از خوراکیهایی است که از گذشته تاکنون در طب سنتی به عنوان یک نوشیدنی با طبع سرد مطرح بوده و می تواند در فصل گرما با کاهش دمای بدن به پیشگیری از گرمازدگی کمک کند.
افرادی که طبع سرد دارند و از بیماریهای ناشی از طبع سرد از جمله روماتسیم و آرتروز رنج میبرند، شربت خاکشیر را محدود مصرف کنند یا مصرف آن همراه با عسل و عرق نعناع باشد.
اگر خاکشیر با آب گرم مصرف شود خاصیت ملین دارد و مصرف آن با آب سرد و شکر می تواند از اسهال پیشگیری کند.
مقادیر فراوان فیبر موجود در خاکشیر، میتواند به لیز شدن رودهها کمک کند. وجود مقادیر مناسبی کلسیم و منیزیم در خاکشیر و دانههای موسیلاژی خاکشیر برای دستگاه تنفسی و دستگاه گوارشی خاصیت ضد التهابی دارد.
افرادی که ورم و زخم معده دارند، مصرف خاکشیر را محدود کنند.خاکشیر را می توان از دو تا سه سال به بالا به کودکان داد و برای کودکان زیر این سن نیز شربت خاکشیر را صاف کرد و تنها آب آن را به کودک داد.
به دلیل وجود خاک فراوان در خاک شیر لازم است حتما قبل از مصرف شسته شود و مدتی در آب بماند.
علاوه بر شربت خاکشیر، شربت به لیمو و همچنین شربت عرق کاسنی نیز میتواند خواص ضد گرمازدگی داشته باشد.
ارسال دیدگاه