در جلسه شورای آموزش و پرورش آذربایجان شرقی؛
شیوه نامه اجرای سند انسداد مبادی بی سوادی و وضعیت سواد آموزی آذربایجان شرقی بررسی شد
خبرگزاری پانا: در جلسه شورای آموزش و پرورش آذربایجان شرقی که به ریاست اسماعیل جبارزداه، استاندار آذربایجان شرقی و رئیس شورای آموزش و پرورش استان برگزار شد،، شیوه نامه اجرای سند انسداد مبادی بی سوادی و وضعیت سواد آموزی آذربایجان شرقی بررسی شد.
به گزارش خبرگزاری پانا، در این جلسه جعفر پاشایی مدیر کل آموزش و پرورش آذربایجان شرقی گفت:به منظور عملیاتی نمودن فرمان مقام معظم رهبری و مفاد اسناد بالا دستی در خصوص تضمین فرصت های عادلانه تربیتی، شیوه نامه اجرای سند انسداد مبادی بی سوادی به منظور برنامه ریزی، اجرا و نظارت بر آن در سطح استان با هماهنگی استاندار آذربایجان شرقی بر اساس تحلیل وضع موجود و شناسایی موانع حضور همه ی کودکان لازم التعلیم در مدارس دوره ابتدایی برنامه عمل استان در این جلسه بررسی می شود.
وی در ادامه با اشاره به دلایل و مستندات قانونی این شیوه نامه اظهار داشت: شناسایی و جذب کودکان بازمانده از تحصیل دوره ابتدایی استان با تاکید بر دختران، بازگشایی مدارس روستایی کمتر از حد نصاب و شناسایی و جذب کودکان بازمانده از تحصیل از طریق کنترل آمار موالید با مساعدت اداره کل ثبت احوال استان و انفورماتیک وزارت از جمله اقدامات انجام شده در این راستا می باشد.
در این جلسه جبارزاده با پیشنهادات آموزش و پرورش استان مبنی بر دستور همکاری به شرکاء برون بخشی در اجرای برنامه های افزایش پوشش تحصیلی و انسداد مبادی بی سوادی، تشکیل کارگروهی متشکل از حوزه های ذیربط با مسئولیت فرماندار و دبیری معاون آموزش ناحیه / منطقه، اعمال راهکارهای تشویقی و تنبیهی جهت افزایش حساسیت جامعه محلی با استفاده اختیارات و تدابیر استاندار و توسعه خدمات درمان و بهبود اختلالات یادگیری و مراکز مشاوره خانواده با توسعه مشارکت های برون سازمانی موافقت کرد.
همچنین پیشنهاد صدور مجوز ادامه فعالیت و استفاده از اعتبارات استانی در اجرای طرح بازگشایی مدارس روستایی کمتر از حد نصاب از طریق عقد قرار داد با اشخاص حقیقی و حقوقی و ارجاع اولیا و سرپرستان حقوقی کودکان و نوجوانان لازم التعلیمی که از تحصیل آنان ممانعت به عمل آورند به مراجع قضایی با اکثریت آرا به تصویب رسید.
در ادامه جلسه ، پاشایی طبق سرشماری سال ۹۰ تعداد بی سوادان استان را ۱۸۳ هزار و ۶۷۱ نفر اعلام کرد و گفت: در سال ۵۵ اختلاف درصد با سوادی در استان در مقایسه با کشور۱۰/۹- بود که در سال ۹۰ به ۲/۷- رسید ه است.
وی رشد درصد باسوادی جمعیت ۱۰ تا ۴۹ ساله که گروه هدف سواد آموزی استان است را ۵۵/۶۳ درصد اعلام کرد و گفت: رشد درصد باسوادی جمعیت ۱۰ تا ۴۹ ساله در سال ۵۵، ۳۶/۷۴ درصد بود که در سال ۹۰ به ۹۲/۱ درصد رسیده است.
مدیرکل آموزش و پرورش آذربایجان شرقی رشد درصد باسوادی در استان را ۰/۴ درصد پایین تر از میانگین کشوری اعلام کرد و گفت:در جمعیت ۱۰ تا ۴۹ ساله رتبه استان ۱۵ است که پایین تر از میانگین کشوری است.
در ادامه جلسه نیز با پیشنهادات آموزش و پرورش استان در این راستا مبنی بر مشارکت و همکاری کلیه دستگاه های استانی، احیای مجدد شوراهای پشتیبانی سواد آموزی در شهرستان ها و روستاها و ارزیابی سالانه از عملکرد سازمان سواد آموزی ادارات ناحیه و منطقه موافقت شد.
همچنین شورا در خصوص دریافت آمار دقیق بی سوادان از مرکز آمار ایران و در خواست از مراکز آموزش عالی برای انجام کارهای پژوهشی در این زمینه به توافق رسیدند.
در ادامه اسماعیل جبارزاده خطاب به اعضای شورا کیفیت بخشی را از اهداف شورا برشمرد و گفت: بحث نظارت آموزش و پرورش بر کیفیت خدمات مهم است و برنامه های شورا برای کیفیت بخشی برای خدمات اموزش و پرورش در سال ۹۳-۹۴موضوع جلسه بعدی خواهد بود.
وی همچنین گفت: شورا موظف است راجع به اخبار منتشر شده در بین آحاد مردم که حاکی از این است که در مدارس دولتی به بحث آموزش، کم توجه می شود و در مدارس غیر دولتی به نمره اهمیت داده می شود را بررسی کند و در صورت صحت اخبار نظارت بیشتری را در این موضوع را داشته باشد.
ارسال دیدگاه