از پای تخته تا کرسی وزارت؛ وزیری که از ۱۵ سالگی معلم شد
خبرگزاری پانا: از ۱۵ سالگی فعالیت در شغل معلمی را در یک مدرسه شبانه روزی آغاز کردم، ابتدای کار به دنبال این بودم که کمک خرجی برای خانوادهام باشم بنابراین از همان سن ۱۵ سالگی به کار خودم متکی شدم و از فعالیت در مدارس مناطق جنوبی شهر لذت میبردم.
تسنیم نوشت:
هفته معلم بهانهای شد تا به سراغ معلمی برویم که اکنون در بالاترین پست وزارت آموزش و پرورش به فعالیت خود ادامه میدهد.
تجربه معلمی را برای نخستین بار از سن ۱۵ سالگی با تدریس در یک مدرسه شبانه روزی آغاز کرد و به قول خودش بیشتر دوران فعالیتش در کسوت معلمی را با تدریس در مناطق جنوب شهر تهران و نقاط محروم سپری کرده است.
حالا با گذشت حدود ۴۵ سال از فعالیتش در شغل معلمی به سکانداری وزارت آموزش و پرورش رسیده است و طبق گفتههای خودش خاک این حوزه را خورده است.
در هفته معلم به سراغ علی اصغر فانی وزیر آموزش و پرورش که خود یکی از معلمان پیشکسوت است، رفتهایم تا گفتوگویی متفاوت با حال و هوای خبری با وی داشته باشیم.
زمان در اختیارم فقط ۳۰ دقیقه بود و در این فرصت کوتاه سوالات متعددی در ذهن داشتم. دعا دعا میکردم که بیشتر از نیم ساعت زمان در اختیارم بگذارند تا بتوانم تمام سوالات را بپرسم. بنابراین وقتی وارد اتاق وزیر شدم پس از احوالپرسی کوتاه مستقیم به سراغ گروه نخست سوالاتم که ویژه هفته معلم بود و حال و هوای غیرخبری داشت، رفتم.
** تسنیم:آقای وزیر شما از چه سنی وارد شغل معلمی شدید؟
** فانی: از سن ۱۵ سالگی کار معلمی را شروع کردم.
** تسنیم: چگونه وارد شغل معلمی شدید؟
** فانی: یادم می آید زمانی که کلاس دهم بودم، شبها برای تدریس به یک مدرسه شبانه روزی میرفتم و در کلاس پنجم و ششم ابتدایی تدریس داشتم و بعدها کم کم کار تدریس در پایههای بالاتر را آغاز کردم.
از ۱۵ سالگی کمک خرج خانوادهام شدم
** تسنیم:چرا معلمی را انتخاب کردید؟
** فانی: برادر بزرگترم مسئول آموزشگاهی بود که من در آنجا به دانش آموزان درس میدادم. البته ابتدای کار به دنبال این بودم که کمک خرجی برای خانوادهام باشم بنابراین از همان سن ۱۵ سالگی به کار خودم متکی شدم و دیگر از پدر و مادرم پولی دریافت نکردم تا هماکنون. حتی به خانوادهام از حقوقی که میگرفتم کمک هم می کردم.
تدریس در مناطق جنوبی تهران و مناطق محروم کشور
** تسنیم: فکر میکردید روزی وزیر شوید؟
** فانی:نه . فقط به دنبال این بودم که در مناطق محروم خدمت کنم. بیشتر فعالیتم به عنوان معلم در جنوب تهران بود؛ نخستین سابقه تدریسم در مدرسهای در محله امام زاده حسن بود بعد از چند سال به نازی آباد رفتم به طور کل تدریس در مدارس جنوب تهران حوزه فعالیت من بود و از این کار لذت میبردم.
همیشه از فعالیت در شغل معلمی خوشحال و راضی بودم
** تسنیم: آقای وزیر آن زمانی که در کسوت معلمی فعالیت میکردید از نظر شما مهمترین مشکل معلمان چه بود که انتظار داشتید مسئولان توجه خاصی به آن داشته باشند؟
** فانی: در زمانهای گذشته بحث علاقه به کار معلمی مهمترین مشکل بود. به یاد دارم که برخی از همکارانم دائم از کارشان ناراضی بودند و هر وقت که از کلاس درس به دفتر آمده ساعت را نگاه و میگفتند که دو ساعت دیگر مانده به پایان کار. علاقه به معلمی صرفا به بحث معیشت برنمیگردد، معلم هر وقت که احساس مفید و موثر بودن را داشته باشد، خوشحال است.
من خودم همیشه احساسم این بود که در کلاس موفق هستم بنابراین همیشه خوشحال و راضی بودم.
از معلمان بپرسید وزیر مردمی هستیم یا خیر
** تسنیم: آقای وزیر شما وزیر مردمی هستید؟ تلاش میکنید تا به جمع معلمان به ویژه معلمان مناطق محروم و روستایی رفته و از مشکلات آنها آگاه شوید؟
** فانی: از معلمان بپرسید.
برنامههای بازدید از مناطق محروم در جریان سفرهای استانی
** تسنیم: آیا وقتی به سفرهای استانی میروید به عنوان مثال سفر به کرمان از مناطق محروم بازدید کردید و در جریان مشکلات معلمان مناطق محروم قرار گرفتید؟
** فانی: سفرهای استانی عمدتا با برنامه ریزی قبلی انجام میشود و به این صورت است که من به همراه معاونان ابتدایی، متوسطه، پرورشی، پشتیبانی و عمرانی به داخل استان رفته و کارهای شهرستانها و مناطق را تقسیم میکنیم. هرکدام از معاونان به چند منطقه سر زده و در جمع فرهنگیان حاضر میشوند.
بنده نیز وظایفی را در سفرها برعهده دارم.همچنین هرکدام از معاونان حوزه کاری خود را رصد و بررسی میکنند و در آخر این سفر دو روزه، شورای معاونین وزارت آموزش و پرورش و شورای معاونین اداره کل استان را با هم تشکیل داده و گزارش ها را میشنویم همچنین نقاط قوت و ضعف را رصد کرده و فعالیتهایی را که وزارتخانه و استانها باید انجام دهند، مشخص میکنیم. براین اساس استان مربوطه یک بار از حوزه مسائل مختلف آموزشی، پرورشی، پشتیبانی و عمرانی بررسی میشود و تصمیمات لازم گرفته می شود.
در این سفر استانی ممکن است با جمع معلمان مرکز استان جلسهای برگزار کرده یا به جمع معلمان استانهای اطراف بروم. سابقه بنده نشان میدهد که همیشه در مناطق محروم فعالیت میکردم. مدتی که در تهران به عنوان معلم فعالیت میکردم در مناطق جنوب تهران تدریس داشتم و مدتی که مدیرکل بودم به عنوان مدیر کل کردستان آن هم در سال ۶۰ فعالیت کردم شما به خوبی میدانید که درسال ۶۰ کردستان چه وضعیتی داشت.
ارسال دیدگاه