آغاز اجرای طرح ارتقای كیفیت گوشت مرغ با استقرار ناظر دولتی دركشتارگاه های طیور
خبرگزاری پانا:مدیرکل دامپزشکی آذربایجان شرقی از آغاز طرح ارتقای كیفیت گوشت مرغ با استقرار ناظر دولتی دركشتارگاه های طیور در این استان خبر داد.
به گزارش خبرگزاری پانا به نقل از روابط عمومی سازمان جهادکشاورزی استان، بهراد زندیه در جلسه شورای مدیران این سازمان افزود: در راستای اجرای برنامه های اداره نظارت بر بهداشت عمومی و نیز اجرای ضوابط و دستورالعملهای سازمان دامپزشكی كشور طرح ارتقای كیفیت گوشت مرغ استان با استقرار ناظر دولتی در كشتارگاههای طیور در آذربایجان شرقی آغاز شد.
وی ادامه داد: در همین راستا ناظرین دولتی موظف به نظارت و كنترل موارد بهداشتی بر اساس شرح وظایف و نیز تكمیل روزانه چك لیست( تنظیم شده ) و ارائه گزارش موارد مغایر به شبكه های دامپزشكی شهرستان می باشند .
وی افزود: برنامه ریزی جهت اجرای دستورالعمل شناسائی و ردیابی فرآورده های خام دامی و تغییر ساعت كشتار از جمله مواردی است كه امید است با استقرار ناظرین دولتی و ابلاغ دستورالعمل های تكمیلی توسط سازمان دامپزشكی كشور نهائی شود.
زندیه با بیان اینکه هم اكنون در سطح استان ۹ كشتارگاه طیور فعال بوده كه در تمامی آنها ناظرین دولتی معرفی شده، مستقر هستند ادامه داد: آذربایجان شرقی تنها استان در كشور می باشد كه در راستای اجرای قوانین و دستورالعملهای سازمان دامپزشكی كشور در تمامی كشتارگاههای دام و طیور فعال آن ناظر دولتی مستقر شده است .
وی از آغاز طرح ارتقاء كیفیت گوشت قرمز استان در كشتارگاههای دام خبر داده و گفت: در حال حاضر دو كشتارگاه صنعتی دام در شهرستانهای تبریز وبناب و پنج كشتارگاه غیر صنعتی برخوردار از امكانات درشهرستان های مراغه، مرند، شبستر ، میانه و سراب و پنج كشتارگاه سنتی عدم برخوردار از امكانات در شهرستان های هادی شهر، بستان آباد، ورزقان، كلیبر و هریس در استان فعال می باشند.
زندیه ادامه داد: در راستای اجرای طرح خنك سازی لاشه ها، جهت ارتقاء كیفیت گوشت قرمز و جلوگیری از اشاعه و انتقال بیماریهای مشترك بین انسان و دام، نسبت به تجهیز كشتارگاهها به اتاق پیش سرد، خودروهای یخچالدار در ۲ كشتارگاه صنعتی و ۶ كشتارگاه غیر صنعتی در شهرستانهای تبریز ، بناب ، مراغه ، شبستر ، مرند ، میانه ، سراب و ورزقان اقدام گردیده است.
وی افزود: در حال حاضر لاشه های استحصالی در حضور ناظر دولتی و مسئولین بهداشتی كشتارگاه بعد از گذراندن دوره خنك سازی به همراه نشانه گذاری تكمیلی با خودروهای یخچالدار به مراكز عرضه ارسال می شود.
وی افزود: از جمله برنامه های اداره نظارت بر بهداشت عمومی در ۶ ماهه دوم سال جاری ، تعطیلی و یا تجهیز ۴ واحد كشتارگاه دام غیر صنعتی و سنتی باقیمانده استان می باشد كه فعلا طرح خنك سازی لاشه ها در آنها اجرائی نشده است.
مدیرکل دامپزشکی استان بابیان اینکه علیرغم گذشت ۸ ماه از اخذ مصوبه لازم جهت همكاری شهرداری شهرستانهای بستان آباد، اهر و هادیشهر در خصوص تجهیز سالن پیش سرد كشتارگاه های یاد شده از ستاد ساماندهی كشتارگاههای استان، متاسفانهتاكنون همكاری های لازم در این خصوص مبذول نشده است، افزود: امیدوارم هرچه زودتر این امر در این شهرستانها نیز عملیاتی شود.
ارسال دیدگاه