دریادار سیاری:
قدرت دریایی در گرو وحدت ارگانهای دریایی است/به توسعه دریامحور توجه شود
خبرگزاری پانا: فرمانده نیروی دریایی ارتش با تاکید بر لزوم بهرهگیری بیشتر از منافع موجود در دریاها گفت: شعار توسعه دریامحور، نیاز به اقتدار در صنایع دریایی، ناوگان تجاری و نظامی دارد و ما با وحدت ارگانهای دریایی میتوانیم قدرت دریایی داشته باشیم.
به گزارش خبرگزاری پانا، امیر دریادار حبیبالله سیاری در سومین کنگره ملی صنایع دریایی اظهار کرد: دریا، جایگاه بزرگ و مهمی در دنیا دارد و دلیل اینکه کشورهایی در طول تاریخ قدرتمند و ثروتمند بودهاند، استفاده از بستر دریا بوده است. دریا برای یک کشور فرصت بزرگ برای پیشرفت و توسعه آن کشور است که در توسعه مدنیت، تجارت، حمل و نقل، ترانزیت کالا، ایجاد اشتغال و توسعه گردشکری نیز اهمیت دارد.
وی با اشاره به اینکه جمهوری اسلامی ایران جزو ۱۶۰ کشور دنیاست که به دریا راه دارد، افزود: با وجود اینکه در کشور ما حدود یک سوم یا ۳۰ درصد مرز، دریایی و ۷۰ درصد بقیه مرز زمینی و رودخانهای است، حدود ۹۳ درصد صادرات و واردات از مرز دریایی انجام میشود و از حدود ۱۵ کشور همسایه با ۱۲ کشور مرز دریایی داریم.
سیاری در ادامه از بیتوجهی به دریا انتقاد کرد و گفت: منافع ما در دریا، راهبردی و کلان است و باید برای بدست آوردن منابع آن تلاش کنیم. ما در دریای خزر - که امروز به خاطر منابع غنی کشف شده از اهمیت بالاتری نسبت به قبل برخوردار است - غفلت کردهایم، چراکه بیشتر کشورهای دنیا پی به منافع و منابع آن بردهاند و به دنبال منافع خود در آنجا هستند.
وی در ادامه، سواحل مکران را دروازه طلایی ایران برای استفاده از دریاهای آزاد و ثروت دریایی دانست و تاکید کرد: با بهرهگیری از این سواحل به دلیل مشرف بودن به اقیانوس و دریاهای آزاد میتوان تا قطب جنوب دریانوردی کرد و البته نباید از اهمیت خلیج فارس که انبار انرژی جهان لقب گرفته و تنگه هرمز به عنوان یکی از مهمترین تنگههای راهبردی جهان غافل شد.
فرمانده نیروی دریایی ارتش با اشاره به اینکه دو سوم تجارت جهان در اقیانوس هند و از طریق سه تنگه هرمز، مالاگا و بابالمندب انجام میشود، افزود: در دو سال اخیر، راهبرد استکبار جهانی از حضور در اقیانوس اطلس به شمال اقیانوس هند و دریای چین تغییر کرده است چون بهترین نقطه سلطه استکبار جهانی بر جهان است. همچنین آنها با دستهای پنهانی نظیر دزدان دریایی، منطقه شمال اقیانوس هند را ناامن کردهاند و با بحث ایرانهراسی در منطقه میخواهند تسلیحات نظامی خود را به فروش رسانده و منطقه را تحت کنترل خود گرفته و حضور خود را مشروع جلوه بدهند.
وی همچنین درباره موضوع دزدان دریایی گفت: جمهوری اسلامی ایران از زمانی که بحث دزدان دریایی پیش آمد تاکنون ۲۶ ناوگروه خود را به منطقه اعزام کرده و از سال ۱۳۸۷ در برقراری امنیت به طور مستمر حضور فعال داشته است و اگر امروز میبینیم خبری از پدیده شوم دزدان دریایی نیست به دلیل حضور قاطع و قدرتمند نیروی دریایی است.
سیاری امنیت در دریا را موضوعی مهم دانست و خاطرنشان کرد: اگر علم و پیشرفت دریایی داشته باشیم ولی نتوانیم امنیت را برقرار کنیم، ارزشی ندارد. امنیت در همه ابعاد دریا تأثیر مستقیم دارد و ما باید نیروی دریایی را محوریت امنیت در آبهای آزاد بدانیم و همه به آن کمک کنیم و همکاری لازم را با آن داشته باشیم. ما باید بتوانیم نیاز امنیت را نه تنها در خلیج فارس، خلیج عدن، اقیانوس هند و دریای سرخ بلکه در تمام آبهای آزاد جهان برقرار کنیم.
فرمانده نیروی دریایی ارتش با بیان اینکه "ما باید با اولویتها حرکت کنیم"، افزود: توسعه دریامحور را باید با جدیت بیشتری پیگیری کنیم چون پیشرفت کشور در گرو استفاده از دریاست و برای اینکه ما با توسعه دریامحور بتوانیم به رشد برسیم، تصمیمگیرندگان امر باید به این موضوع اهمیت دهند که دریا چقدر میتواند در پیشرفت کشور مفید باشد.
وی در پایان یکی از راههای شناخت دریا را فرهنگسازی عنوان کرد و گفت: فرهنگسازی باید از پایینترین مقاطع تحصیلی آغاز شود. فرزندان ما باید به اهمیت دریا پی ببرند که البته در حال حاضر آموزش و پرورش در کتاب مطالعات اجتماعی سال ششم ابتدایی مطالبی را به دریاها اختصاص داده است اما امیدوارم موضوع دریا در سایر مقاطع تحصیلی هم گنجانده شود.
ارسال دیدگاه