کاهش ۱۵درصدی نیاز بدن به غذا در ماه رمضان
خبرگزاری پانا: به طور معمول در ایام روزهداری غیر از ۴روز نخست،۱۵درصد نیاز بدن به مواد غذایی کاهش مییابد و اگر الگوهای صحیح غذایی را رعایت کنیم، باید در پایان ماه مبارک کاهش وزن نیز داشته باشیم.
به گزارش خبرگزاری پانا، مدیرگروه بیوشیمی و تغذیه دانشگاه علومپزشکی مشهد با تأکید بر رعایت الگوهای غذایی صحیح در ماه مبارک رمضان برای جلوگیری از چاقی گفت: هنگام افطار، افراد روزه خود را با غذاهای بسیار سبک مانند نان و پنیر و خرما باز کنند، چراکه بعد از گرسنگی طولانیمدت، دستگاه گوارش آمادگی لازم برای هضم غذا را ندارد.
محمدصفریان با اشاره به اهمیت مصرف میوه و سبزیها در ماه مبارک رمضان، اظهار کرد: در وعده شام و تا هنگام سحر، افراد نسبت به تأمین مایعات و مصرف میوه و سبزی اقدام کنند و در وعده سحری نیز توصیه به خوردن غذاهایی با ترکیب پروتئین است.
مدیرگروه بیوشیمی و تغذیه دانشگاه علومپزشکی مشهد سالمندان و کودکان را اقشار آسیبپذیر جمعیت در ماه مبارک رمضان دانست و اظهار کرد: از آنجا که بیشتر اعضای خانواده روزه هستند، نظم غذایی سالمندان و کودکان بهم میخورد و بطور معمول سفرهای انداخته نمیشود و کمتر به این دو قشر توجه میشود و به همین دلیل ممکن است در این ایام، آسیب ببینند، بنابراین به خانوادههایی که کودک یا سالمند دارند، توصیه اکید میشود نظم غذایی را رعایت کنند.
صفریان درباره کسانی که نباید روزه بگیرند نیز گفت: دیابتیها بدلیل این که دریافت نوسانهای غذایی برایشان مناسب نیست و بیشتر مبتلایان به سنگ کلیه و صفرا، فشارخون، بیماران کلیوی، زنان باردار و شیرده نمیتوانند روزه بگیرند.
مدیرگروه بیوشیمی و تغذیه دانشگاه علومپزشکی مشهد با تأکید بر توجه به فرآیندهای طبخ غذا بویژه در نذریها، گفت: از روغنهای سالم در غذاهای نذری استفاده شود و به هیچ عنوان غذاهای گرم نذری در ظروف یکبار مصرف و پلاستیکی توزیع نشود که به دستگاه گوارش آسیب جدی زده و سرطانزایی آنها به اثبات رسیده است.
ارسال دیدگاه