مدیرکل پایگاه انتقال خون استان بوشهر:
واحد اهدای پلاسمای خون بهبودیافتگان بیماری کرونا در استان بوشهر راهاندازی شد
بوشهر(پانا)_ مدیرکل پایگاه انتقال خون استان بوشهر گفت واحد اهدای پلاسمای خون بهبودیافتگان بیماری کووید ۱۹ به منظور کمک به درمان مبتلایان به ویروس کرونا در استان بوشهر راهاندازی شد .
به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی بوشهر، نرگس عبیدی در حاشیه واحد اهدای پلاسمای خون بهبودیافتگان بیماری کرونا پایگاه انتقال خون استان بوشهر اظهار کرد: از امروز همه افرادی که بیش از ۲۸ روز گذشته به ویروس کرونا آلودهشدهاند و اکنون در شرایط بهبودی و سلامت کامل هستند در صورتی که بدن آنها توانایی لازم را داشته باشد میتوانند برای اهدای پلاسمای خون خود به پایگاه انتقال خون شهرستان بوشهر مراجعه کنند.
وی تصریح کرد: در زمان حاضر این امکان تنها در پایگاه انتقال خون مرکز استان فراهمشده است اما شرایط پایگاههای اقماری بررسی در صورت راهاندازی، به هم استانیها اطلاعرسانی میشود.
مدیرکل پایگاه انتقال خون استان بوشهر درباره دیگر شرایط لازم برای اهدای پلاسمای خون بهبودیافتگان بیماری کووید ۱۹ بیان کرد: افرادی که در طیف سنی اهدا ۱۸ تا ۶۰ یا ۶۵ سال و دارای وزن بالای ۵۰ کیلوگرم باشند، میتوانند به شکرانه سلامتی خود پلاسمای خود را به بیماران نیازمند اهدا کنند.
عبیدی ادامه داد: همچنین ترجیح بر این است که اهداکننده مرد باشد و در مرحله بعد زنانی که زایمان و سقطجنین نداشته باشند میتوانند پلاسمای خون خود را اهدا کنند.
مدیرکل پایگاه انتقال خون استان بوشهر ادامه داد: در زمان حاضر پذیرش برای اهدای این فرآورده خونی همهروزه است و بهبودیافتگان از بیماری کووید ۱۹ میتوانند با ارائه مدارکی که نشاندهنده ابتلای آنها به ویروس کرونا باشد و ۲۸ روز از بهبودی کامل آنان گذشته است، در این اقدام خیرخواهانه مشارکت کنند.
وی اضافه کرد: سیستم نوبت دهی اینترنتی اهدای پلاسما نیز راهاندازی شده است و اهداکنندگان میتوانند بعد از دریافت کد رهگیری و زمان مراجعه در مرکز انتقال خون حضور یابند.
عبیدی عنوان کرد: جمعآوری پلاسمای بهبودیافتگان در قالب پویش شکرانه سلامت صورت میگیرد و اهداکنندگان به درمان بیماران بستری در بیمارستان کمک میکنند.
مدیرکل پایگاه انتقال خون استان بوشهر یادآور شد: راهاندازی بخش اهدای پلاسما در بسیاری از استانهای کشور از فروردینماه آغاز شد اما بوشهر در آن زمان در وضعیت سفید قرار داشت و این امر سبب شد به این حوزه ورود نشود، اما اکنون با افزایش چشمگیر مبتلایان به این ویروس در ۲ ماه گذشته تلاش بسیاری صورت گرفت که به راهاندازی این واحد انجامید.
معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی بوشهر نیز گفت: این امکان به همت سازمان انتقال خون فراهمشده است و در قالب آن پلاسمای خون افراد درمان شده از بیماری کووید ۱۹ که حاوی آنتیبادی ویروس کرونا است جمعآوری و به بیماران تزریق میشود.
جعفر زارع زاده افزود: آنتیبادی موجود در پلاسمای خون افرادی که این بیماری را پشت سر گذاشتهاند نقش مؤثری در درمان کووید ۱۹ داشته است.
وی اضافه کرد: با این حال پلاسما درمانی هنوز جزو درمانهای اصلی کووید ۱۹ نیست و کماکان در مرحله تحقیقات قرار دارد که اگر نتایج بهطور قطع تأیید شود، میتوانیم از آن به عنوان راه درمانی موفق استفاده کنیم که اکنون زمینه آن در بوشهر فراهمشده است.
در اولین روز فعالیت این بخش در پایگاه انتقال خون بوشهر در نوبت صبح چهار نفر بهبودیافته از بیماری کووید ۱۹ پلاسمای خون خود را اهدا کردند .
ارسال دیدگاه