کلانتری: تجهیزات ما در حدی نیست که آتشسوزی گسترده را مهار کنیم
انتظار بیجایی است که هر آتشسوزی که در جنگل اتفاق میافتد مهار شود
تهران (پانا) - معاون رئیسجمهوری و رئیس سازمان محیط زیست گفت که انتظار بیجایی است که هر آتشسوزی که در جنگل اتفاق میافتد مهار شود، تا جایی که میتوانیم باید تلاش کنیم که این موضوع اتفاق نیفتد.
به گزارش ایسنا، عیسی کلانتری در حاشیه نشست افتتاحیه سامانه کنترل آلودگی هوای مجتمع فولاد که در شهرک صنعتی کاویان فریمان برگزار شد، در خصوص آتشسوزیهایی که در پارکهای ملی، خصوصا پارک ملی تندوره رخ میدهد، گفت: محیطبانیها در حال تجهیزند، اما تجهیزات ما در حدی نیست که بتواند در آتشسوزی گسترده کاری انجام دهد.
وی افزود: معمولاً در سالهای پربارشی که بارندگی زیاد است، رشد گیاهان سریع و قوی است و با قطع بارندگی، گیاهان خشک میشوند و با یک صاعقه، جرقه، کبریت چوپان یا تهسیگار مسافری، این آتشسوزیها رخ میدهد.
رئیس سازمان حفاظت محیط زیست با اشاره به اینکه «قاعدتاً باید مردم را آموزش داد»، اظهار کرد: با این کار، میتوان -جدای از سوانح طبیعی- از آتشسوزیها جلوگیری کرد.
کلانتری تصریح کرد: عمدتاً، مناطقی که آتش میگیرند در کوهستانها و در دسترسیِ کم است. در آتشسوزی پلاسکو در تهران، ۳۰ مرکز آتشنشانی وارد شدند و کاری نتوانستند انجام دهند. باید واقعبین باشیم و تمام آتشسوزیها در هیچجای دنیا مهار نمیشود.
وی ادامه داد: در اروپای شمالی، حتی سوئد هم ۶ ماه جنگلها در سرما سوخت و در کالیفرنیا هزاران خانه در آتشسوزی منابع طبیعی سوختند. انتظار بیجایی است که هر آتشسوزی که در جنگل اتفاق میافتد، مهار شود، اما باید تلاش کنیم که این موضوع اتفاق نیفتد و اگر آتشسوزی اتفاق افتد، بسیار پرهزینه است. امکانات برای مهار نداریم و کلاً دو تا سه فروند هلیکوپتر برای مهار آتش داریم.
کلانتری تصریح کرد: در روز هر فروند میتواند ۱۰ متر مکعب آب بپاشد که به اندازه یک تانکر است، باید جامعه کمک کند که این آتشسوزی اتفاق نیفتد.
رئیس سازمان حفاظت محیط زیست در پاسخ به این سوال که «بر اساس توسعه صنایع، سالانه چه میزان خسارت به محیطزیست وارد شده است؟»، اظهار کرد: متاسفانه محاسبه نشده است و قرار است پژوهشکده ما قراردادی با دانشگاههای کشور ببندد و برآورد کنند که حداقل دو سال طول میکشد.
به اندازه کافی درگیر گردوغبارها با منشاء داخلی هستیم
کلانتری در رابطه با اقدامات سازمان برای برآورد گردوخاک کانونهای خارجی اذعان کرد: هیچ اقدامی تقریباً نمیتوانیم انجام دهیم؛ زیرا ارتباطات ما در حدی نیست که بتوانیم کاری انجام دهیم. در داخل کشور به اندازه کافی درگیر گردوغبارها با منشاء داخلی هستیم.
وی ادامه داد: از نظر فنی میتوانیم کمک کنیم، اما از نظر اعتباری فعلاً معذوریم به کمک کشورهای حاشیه و همسایه برویم و کار جدی نمیتوانیم انجام دهیم. با کشور عراق یکسری همکاریهایی داریم، اما با کشورهایی مانند سوریه، سودان، عربستان و ترکمنستان، کار جدی نمیتوانیم انجام دهیم.
رئیس سازمان حفاظت محیط زیست در خصوص مقاومت در برابر تعطیلی مدارس در مشهد، عنوان کرد: این اختیارات در استان است و خود آقای استاندار باید تصمیم بگیرند، از دست دولت مرکزی خارج است.
ارسال دیدگاه