رئیس انجمن مددکاران اجتماعی ایران در گفتوگو با پانا خبرداد
از هر ۱۰۰ هزار نفر 5 تا7 نفر در ایران خودکشی میکنند
تهران (پانا) - رئیس انجمن مددکاران اجتماعی ایران با بیان اینکه خودکشی در سالهای اخیر روند ثابتی داشته است، میگویدطبق آمارها روند خودکشی در ایران را معمولا رقمی در حدود 5 تا 7 مورد در هر 100 هزار نفر نشان میدهد.
سید حسن موسوی چلک در گفتوگو با پانا با بیان اینکه آمار موارد اقدام به خودکشی با آمار موارد منجر به فوت بر اثر خودکشی متفاوت است، گفت: مشکلی که در این زمینه وجود دارد این است که در زمینه خودکشی سیستم ثبت دقیقی وجود ندارد و این مشکل جدی ما است لذا مرجع آمار مربوط به خودکشیهای منجر به فوت سازمان پزشکی قانونی است ولی آمارهایی از اقدام به خودکشی از سوی نیروی انتظامی، وزارت بهداشت و سازمان بهزیستی گزارشهایی میشود منتهی سیستم شناسایی دقیق، کامل و قابل استنادی درباره ثبت اقدام به خودکشی وجود ندارد که این چالشی جدی است و ممکن است آمار خودکشیهایی که منجر به فوت میشود به واقعیت نزدیکتر باشد.
وی با تاکید بر اینکه وقتی درباره خودکشی در ایران حرف زده میشود بر اساس آمارهای رسمی ثبت شده است، گفت: بر همین اساس است که میگوییم میزان خودکشی در ایران به ازای هر ۱۰۰ هزار نفر خیلی بالا نیست.
موسوی چلک با اشاره به دلایل خودکشی نیز گفت: در خودکشی، عوامل مختلفی دخیل است. وقتی پدیدهای به نام خودکشی در جامعه شیوع پیدا کند شکستهای کاری، تحصیلی و عوامل دیگری مطرح است که چند وجه مشخص دارد. یک عامل هم افسردگی است و معمولاً بسیار شایع است. در این گروه احساس تنهایی میتواند تاثیرگذار باشد، در کنار آن ناکامی در حوزههای مختلف نیز اثرگذار است. همچنین اقدامات فردی همچون ضعف مهارت تصمیمگیری، ضعف مهارت کنترل خشم و اوضاع کلی جامعه، نگرانی درباره آینده، بی اعتمادی به وضع اقتصاد نیز ممکن است دخیل باشد.
رئیس انجمن مددکاران اجتماعی اضافه کرد: برخی موارد که گاهی در جامعه میبینیم همچون پریدن از ارتفاع نشانه است، نشانه نارضایتی از اوضاعی که فرد دارد. گاهی مواقع این نارضایتی در حوزه فردی و گاهی در حوزه اجتماعی است.
وی درباره اطلاعرسانی درباره خودکشی گفت: معمولاً باید در بخش اطلاعرسانی مقداری تدبیر شود چون خودکشی جزو آسیبهایی است که میتواند جنبه یادگیری هم داشته باشد زیرا جامعه درباره برخی خودکشیها حساسیت دارد، بنابراین باید تدبیر کرد.
رئیس انجمن مددکاران اجتماعی ایران درباره خودکشی در بین تحصیلکردهها نیز گفت: شاخص آموزش و تحصیلات در ایران طی ۴۰ سال گذشته بالاتر آمده است و بخش قابل توجهی از جمعیت تحصیلات عالیه دارند و پدیده خودکشی نیز در بین گروههای تحصیلکرده دور از انتظار نیست چون جمعیت باسواد ما بیشتر شده است و اوضاع اقتصادی و اجتماعی نیز تحصیلکردهها را هم تحت تاثیر قرار میدهد و اینگونه نیست که فردی که تحصیلات بالا دارد الزاما سواد اجتماعی و مهارت اجتماعی هم داشته باشد.
ارسال دیدگاه