معاون وزیر بهداشت: سرطان معده شایعترین سرطان در ایران است
تهران (پانا) - معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: ۱۱۲ هزار مورد سرطان هر ساله در کشور رخ می دهد که ۱۰ هزار و ۵۰۰ مورد آن مربوط به سرطان معده است.
رضا ملک زاده روز پنجشنبه در سمینار هفته سلامت گوارش با رویکرد تشخیص زودهنگام و درمان سرطان گوارش در سالن همایش بیمارستان شریعتی تهران افزود: از مجموع سرطان معده، ۷ هزار و ۴۰۰ مورد مربوط به مردان و بقیه مربوط به زنان است.
وی سرطان معده را سرطان شایع در کشور اما در عین حال قابل پیشگیری دانست و اظهار داشت: در مردان ایرانی اولین سرطان و در زنان سومین سرطان شایع است.
رئیس پژوهشکده بیماری های گوارش و کبد دانشگاه علوم پزشکی تهران تصریح کرد: عوامل خطر سرطان معده در ایران شناخته شده است و مردم اگر نکات لازم را رعایت کنند احتمال سرطان معده در آنان بسیار کم می شود.
ملک زاده کاهش مصرف مناسب میوه و سبزیجات، مصرف سیگار، قلیان و تریاک، تحرک بدنی کم، مصرف غذاهای شور، رعایت نکردن بهداشت دهان را از عوامل خطرآفرین در بروز این سرطان اعلام کرد.
وی با اشاره به اینکه جمعیت زیادی در کشور از تریاک استفاده می کنند، یادآورشد: این افراد با تصور اینکه تریاک فایده ای برای آنها دارد، از آن استفاده می کنند اما از این مسئله غفلت کرده اند که یکی از عوامل مهم سرطان ریه ، معده، لوزالمعده در ایران همین نوع از ماده مخدر است.
معاون وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با بیان این نکته که ثابت شده که غذاهای شور سرطان زا هستند، اظهار داشت: عامل مهم دیگر در ابتلا به سرطان معده، نوع غذاهایی است که افراد مصرف می کنند.
رئیس پژوهشکده بیماری های گوارش و کبد دانشگاه علوم پزشکی تهران به مردم توصیه کرد غذاهایی مصرف کنند که نمک کم داشته باشد و یادآورشد: نمک در غذاهای ما خیلی زیاد است که این کار علاوه بر ایجاد فشارخون سبب شیوع سرطان معده هم می شود.
ملک زاده ادامه داد: مردم باید از غذاهای برشته و سوخته مانند گوشت قرمز کبابی و مصرف زیاد ته دیگ به شدت پرهیز کنند.
وی گفت: عامل مهم دیگر ابتلا به این سرطان که بسیار قابل توجه است بهداشت دهان است زیرا هر زمان به بهداشت دهان اهمیت داده نشود، سرطان مری و معده افزایش پیدا می کند.
ریفلاکس عامل سرطان انتهای مری و ابتدای معده
رئیس پژوهشکده بیماری های گوارش و کبد دانشگاه علوم پزشکی تهران اظهار داشت: ریفلاکس عمدتا نتیجه شیوه زندگی افراد است و می تواند سبب ایجاد سرطان های انتهای مری و ابتدای معده شود.
ملک زاده یکی از شایع تربن بیماری های گوارشی در ایران را ریفلاکس اعلام کرد و افزود: نزدیک به ۲۵ درصد ایرانی ها ریفلاکس دارند.
وی به این افراد توصیه کرد که وزن خود را طبیعی نگه دارند و از مصرف فست فودها، نوشابه های گازدار و چای داغ پرهیز کنند.
اضافه وزن ۳۵ درصد علت ایجاد سرطان ها است
رئیس پژوهشکده بیماری های گوارش و کبد دانشگاه علوم پزشکی تهران در ادامه با اشاره به اینکه علت ۳۵ درصد سرطان ها اضافه وزن است، گفت: افراد باید به اندازه غذا مصرف کنند.
ملک زاده با اشاره به اینکه سرطان مری در مردان شایع تر است، اظهار داشت: سرطان مری و معده در مردان سه برابر بیشتر از زنان است زیرا هورمون های زنانه از سرطان ها جلوگیری می کند.
به گفته وی ۲۰ سالی که زنان در دوره باروری هستند و هورمون بالایی دارند سبب می شود سرطان در آنان پایین تر باشد و به نوعی زنان ۲۰ سال دیرتر به برخی سرطان ها مبتلا می شوند.
ارسال دیدگاه