چگونه برای نوزاد شناسنامه بگیریم؟
تهران (پانا) - بنابر اعلام سازمان ثبت احوال مهلت اعلام واقعه ولادت و دریافت شناسنامه حداکثر ۱۵ روز از تولد نوزاد است.
بنابر اعلام ثبتاحوال ولادت هر طفل در ایران اعم از اینکه پدر و مادر طفل ایرانی یا خارجی باشند باید به نماینده یا مأمور ثبت احوال اعلام شود . ولادت اطفال ایرانیان مقیم خارج از کشور به مأمور کنسولی ایران در محل اقامت و اگر نباشد به نزدیکترین مامور کنسولی و یا سازمان ثبت احوال کشور اعلام میشود.
افرادی که میتوانند با مراجعه به ادارات ثبت احوال نسبت به اعلام ولادت و اخذ شناسنامه نوزاد اقدام کنند شامل پدر یا جد پدری با ارائه شناسنامه، مادر در صورتی که ازدواج او قانونا" به ثبت رسیده باشد، وصی یا قیم یا امین با ارائه مدارک لازم، متصدی یا نماینده موسسه ای که طفل به آنجا سپرده شده و صاحب واقعه که سن او ۱۸ سال تمام به بالا باشد، است.
مدارک لازم برای دریافت شناسنامه برای نوزاد عبارت است از: اصل شناسنامه پدر و مادر ، گواهی ولادت صادره توسط پزشک یا ماما، فیش بانکی طبق تعرفه جاری.
شرایط دریافت شناسنامه برای نوزادان نیز به شرح زیر است:
۱- طبق قانون مهلت اعلام واقعه ولادت و دریافت شناسنامه حداکثر ۱۵ روز از تولد نوزاد است.
۲- از آنجایی که پس از صدور شناسنامه تغییر نام به سادگی امکان پذیر نیست مناسب است در هنگام نامگذاری تمامی جوانب امر بویژه رعایت فرهنگ اسلامی ، ایرانی، و شخصیت آینده طفل خود را مد نظر قرار داده شود.
۳- صدور شناسنامه مستلزم تنظیم سند سجلی است، با توجه به اهمیت موضوع لازم است قبل از امضاء اسناد مربوطه از صحت مندرجات اطمینان حاصل کنند.
۴- به هنگام دریافت شناسنامه از صحت مندرجات آن اطمینان حاصل کنند.
۵- صدور شناسنامه مجدد محدودیت قانونی دارد لذا بایستی در حفظ و نگهداری آن دقت لازم را معمول نمایند.
۶- درج هرگونه مهر ، نشانه و نوشتار در شناسنامه های نوزاد ( نمونه جدید ) اکیدا" ممنوع است.
۷- دست بردن در مندرجات شناسنامه به هر صورت اکیدا" ممنوع و با متخلفین برابر قانون رفتار خواهد شد .
۸- ودیعه گذاشتن شناسنامه به هر جهت و در هر جا ممنوع است.
ارسال دیدگاه